Tchýně a jiný životní styl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
14.8.21 14:37
@Svistice píše:
@Lucie_Sx To je házení perel sviním. :nevim: Zakladatelka bude snacha a budoucí tchynka k pohledání. :lol:

Jeste chvili si zahazim a pak se na to uz vybodnu  :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
14.8.21 14:37
@Sany80s píše:
Já si začínám říkat, že tohle nemůže být myšleno vážně. Já bych chápala útočné chování, když člověk neslyší to, co slyšet chce.
Ale co ta hrubost čtvrté cenové? Přijde mi to jako z nějakého gheta.

Ctvrta cenova v chovani, ale na obed nemaji testoviny za 10 kacek, preci.

• Citovat
  • Upravit
24214
14.8.21 14:41
@jednoslunicko píše:
Tak jen pro ilustraci. Vcera jsme byli s triletym pritelovo vnukem na celodennim vylete. Jeho strava sestavala z parku v rohliku, hranolek s kecupem, dvou zmrzlin, dvou parku s chlebem a zazdil to nejakym ovocem. Proste jsme byli cely den v zoo. Dite prezilo. Matka v klidu. Vycist mi, ze jsem nevzala zdravy obed s sebou nebo ho netahla nekam do zdrave restaurace, tak to byl posledni vylet.

No, měla by jsi se nad sebou zamyslet :think: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jo, na dovolené se děti stravovaly podobně, by mě je měli asi sebrat, socialku na mě :roll:

Jinak zakladatelko, taky se snažíme stravovat rozumně a jist jídlo prevazne dobré kvality. Ale jsou situace, kdy to proste nejde. Ať jsou to celodenní výlety na dovolené, nebo občasné jídlo u babičky. A víš co? Většinou člověk podlehne dlouhodobě odpiranemu, to jen aby jsi si nezadelala na problém, že dítě si bude jídlo “horší” kvality kupovat samo a potají. To mě přijde daleko horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
@inkakřivák píše:
Zdravý jídelníček našich vnoučat na výletě. Dopoledne zmrzlina a sladké pití. Oběd hamburger, hranolky, sladké pití a zmrzlina opět. Svačina párek nebo hranolky. Sladké pití zamítnuto stejně jako zmrzlina. Další stánek- sladké pití a zmrzlina podle přání. Na cestu do vlaku hranolky a sladké pečivo. Kupodivu se ani jeden nepozvraceli. Ovšem palačinky s nutelu už jsem jim doma odmítla. Ale jet s nimi do zoo není finančně žádná sranda.

Doporučuju vychytat komentovaný krmení a děti podstrčit do výběhu. Někde by si pošmákly, když jsem koukala na lemury, taky bych si dala…

• Citovat
  • Upravit
42498
@jkra píše:
A jaký? V 15 budeš stát dítěti za zadkem? Můj 19lety je skautský vedoucí, těstoviny za 10 žere doslova celé léto na táborech. A kupodivu mají plno, pořád se za nimi do skauta táhnou děti. Ale jo, hlavně, aby bobanek papal bio. :).

Vždyť tam do toho kotlíku určitě napadá spousta biopřírodnin. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
14.8.21 14:43
@Anonymní píše:
nepřivede neb bude vychován v určitém směru a bude vyznávat určité hodnoty. takže holky, která kupuje těstoviny za 10 Kč si nevšimne :)

HAHAHA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Svatá prostoto :D :D :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.8.21 14:43
@Havlova píše:
Když to bude mít jen třeba 1 víkend u babičky, tak z toho nepřibere. Já bych hlavně nedopustila, abych musela řešit, že u babičky z něčeho přibere. Za jeho obezitu mohou rodiče, ne tchýně.

To ano. Ale mě by predevsim vadilo to dávání na tajnacku a nabadani ditete, aby to mamince neříkalo (případně lhalo, co jedlo).
V tom už vidím podrývání rodičovské autority, které je PRO MNE za čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42498
14.8.21 14:45
@Anonymní píše:
nepřivede neb bude vychován v určitém směru a bude vyznávat určité hodnoty. takže holky, která kupuje těstoviny za 10 Kč si nevšimne :)

Dcera měla ve škole ekobio dítě, chodilo po spolužácích, somrovalo bonbóny, svačiny, ty hnusný sladký mlíčka. Ale maminka hlásala, jak mu takové věci vůbec nic neříkají. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
14.8.21 14:46
@Anonymní píše:

Na zacatku jsem si rikala, ze Te i chapu. U nas to neni tedy o jidle, tchyne i obe prababicky vari super, klasiku ceskou, ale zadne polotovary nikdy, vse domaci. My to doma nedelame, mame radsi italskou a cinskou a jinou kuchyni, ale u nich si to s chuti dame. Resime treba s manzelem oba prehradl sladkeho (domaciho peceneho, ale sladkeho), co se nabizi dnem i noci a detem se to tam opravdu cpe, ale pak si rekneme. Ze je to jen vikend a ze pres tyden zase ten cukr ubereme a pohoda, ale tak z nejakych nezdravych potravim bych taky radost treba nemela (na cenu zrovna testovin fakt nekoukam, spis myslim treba levne salamy trvanlive apod.). Nicmene tenhle tvuj komentar je tak snobsky nadrazeny, ze mam jasno, na ci strane jsem. Chudaci deti i tchyne. Jako udavat to, jake hodnoty nekdo vyznava, na zaklade toho, za kolik kupuje jidlo (pokud neji jen bramburky a limonadu samozrejme treba), to je docela mazec. Klidne nejaka budouci snacha muze umet nakupovat ekonomicky a byt pritom i moc fajn a chytra, ze ty mas pocit nadrazenosti, ze kupujes zdravejsi a drazsi a mas tedy dle svych meritek “uroven”, to je fakt smesne. K tematu bych dodala, ze my resime jine veci, ktere my delame jinak nez tchanovci, ale leccos se da rozumne vykomunikovat, treba ty darky a tak. Ale s Tvym pristupem à la ja to delam nejlepe a kazdy je pod mou uroven, kdo neutraci to, co ja, nevim nevim tedy :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42498
14.8.21 14:47
@jkra píše:
Ty jsi prostě štěstí do rodiny:). Bože, snad kluci dotáhnou slušný kus s rozumem.

To záleží na tom, jaké kupuješ těstoviny. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24214
14.8.21 14:48
@Svistice píše:
@inkakřivák Mě by zajimalo, jestli jsou nezdravé i celozrnné, které koupím ve slevě za 15 Kč? :think:

Ne, ty nejsou za 10, ale kdyby byly slevneny na 10, tak už spatne ;) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
14.8.21 14:49

To musím dát přečíst synovi, aby se přestal dívat jen do té podprsenky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80241
14.8.21 14:50

@Janli Mají doma, tak ať si dají v zoo ty nezdravoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
14.8.21 14:52

Pokud synovi není rok, není tam denně a má babičku rád, tak bych to neřešila.
Moje máma má taky úchylku, že musí děti vykrmovat nezdravým jídlem, ale ona jim chce alespoň „dopřát“ a kupuje bio Matyldy, bio dětské párky, bio kečup, kinder čokoládu. Drahé to sice je, ale stejně to není zdravé. Přesto k ní jednou týdně dávám tříletou dceru a ať si ji krmí čím chce, jeden den ji nezabije, dcera ji miluje a já alespoň dobiju baterky, abych pak měla energií ji vařit ta zdravá jídla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42498
14.8.21 14:55
@Svistice píše:
To ano. Ale mě by predevsim vadilo to dávání na tajnacku a nabadani ditete, aby to mamince neříkalo (případně lhalo, co jedlo).
V tom už vidím podrývání rodičovské autority, které je PRO MNE za čáru.

To souhlas. Ale když nedopustím, abych měla dítě, které má problémy s váhou (pro případné rýpaly mluvím o zdravém dítěti), tak přede mnou nemusí tajit, co jí u babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová