Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@BohunkaP Zvali jsme ji a přítele na společné výlety s námi. Vždy odmítla. Ona zve vždy jen ty děti. Já jsem ráda se svými dětmi. Svědomí mám čisté.
No - a v čem je problém na to odpovědět, že buď s dětmi přijde někdo z Vás nebo nepřijde nikdo?
Z jakého důvodu tam musejí děti nocovat?
Sama jsi v úvodním příspěvku napsala, že se jim nechce a Ty je nutíš - proč, proboha? Dobrého slova o ní nenapíšeš, ale děti jí svěříš? Necháš je poslouchat hloupé řeči, necháš jim klidně rozjet ekzém… jen abys měla dobrý pocit, jak jsi nesobecká a jak skvěle rozvíjíš rodinné vztahy?
Tvoje myšlenkové pochody jsou pro mne naprosto nepochopitelné, opravdu.
@Anonymní píše:
Dobrý den, milé maminky a ženy. Jsem 10 let šťastně vdaná, máme dva syny (1. a 3. třída) a dceru (půl roku). Moje švagrová má za sebou Kristova léta, má několik let přítele a početí se jim nedaří. Můj vztah s ní je od začátku špatný, jsme každá naprosto odlišná a vždy mezi námi bylo velké napětí. Před třemi lety to vygradovalo, když mně i manželovi vyčetla, že jsme ve výchově nezodpovědní. Tehdy jsme jí oba rázně řekli svůj názor a já s ní od té doby odmítám komunikovat. To znamená, že ji pozdravím, slušně odpovím a to je vše. Tchyně je vždy na její straně a pod jejím vlivem. Od té doby, co jsem čekala třetí dítě je to katastrofa. Tchyně se mi vyhýbá a švagrová začala navádět syny proti nám. Občas je s přítelem pozvou k nim domů a nebo je berou na výlet. Já jsem ráda, aspoň si kluci něco užijí. Snažím se je brát na výlety někam poblíž, ale ne dál než hodinu autem, protože si to teď s miminkem netroufám.Dětem se moc nechce, ale snažím se je vždycky nějak naladit, ať jedou, aby to švagrové nebylo líto. Když se pak vrátí, tak jsem vždy jako zbitý pes. Když dětem něco nakoupím, tak je to vždy špatně. Ona pak dětem koupí něco podobného a přemlouvá je, aby používali ty věci od ní. Také jim řekla, že tu holčičku měla mít ona a ne já. Děti chodí každý víkend na sportovní trénink. Někdy se jim samozřejmě nechce, ale pak jsou nadšené. Ona se je snaží přesvědčit, že my je tam nutíme chodit a to je špatně. Velice mě to trápí, manžel se nebojí jí říct svůj názor a tím to pro něj končí. Ale já se pak trápím tím, proč to pořád dělá. Vím, že chce svoje dítě a já jí to moc přeji. Ano, vedeme děti ke sportu a vysvětlujeme jim proč. Myslíme si, že je to správné. Mám obavu, že časem ty děti nahlodá. Kritizuje i to, co dětem doma vařím, peču, vše je špatně. A pak to předhazuje jim. Mladší syn má atopický ekzém. Používáme osvědčený krém, díky němuž se to nevrací. Kluk je šikovný, maže se sám, má krém vždy s sebou, když u ní spí. A ona ho vždycky namaže bylinnými mastmi, ale to mu nesvědčí a vždycky se mi se znovu rozjetým ekzémem vrátí domů. Řešíme to s mužem pořád dokola a ona to pořád dělá. Já už nevím, jak to mám řešit. Děkuji vám za trpělivost při čtení.
Proč ji ty děti svěřuješ??? Proč tam jezdí??? Já tuhle demenci opravdu nechápu!!! Aby to nebylo švagrové líto?? Té švagrové, té tetě která je navádí a mluví nesmysly malým dětem?? Jsi ok???
@Anonymní píše:
@Anik Mys nimi děláme výlety častěji než oni. Ale beru je po okolí. Nezvládnusama odřídit cestu autem třeba 3 hodiny tam a 3 hodiny zpět.
My a nezvládnu… tak jedete s mužem na výlet, ne? Tak prostě řídí manžel a jede se. A spoustu výletu je určitě i do 1,5 hodiny od bydliště. Stačí i jen procházka na zmrku, cokoilv…ono děti se bez výletu nezblázní.
@BohunkaP Tohle je těžké, ty děti ji mají rády. Ano, asi je zbytečné pouštět je k nim na delší dobu. Člověk někdy potřebuje nastavit to zrcadlo.
@Anonymní píše:
@Čičorečka Já jí je nešoupám. To je moje dobrá vůle, že jí ty děti v podstatě půjčím, když svoje nemá. Je mi jí líto.
Haa to neee, ty obětuješ svoje děti??? Ty jsi půjčovna děti? Líto? Jak líto? Ona se chová jako krá. va a tobě ji je ji líto? A tvých synu ti není náhodou líto?
@Veru1987 Většinou s nimi jezdím sama. Když jede i manžel, není problém. Já vím, že stačí zmrzka, jiné hřiště atd. Ale taky chci, aby znaly okolí. Přece jen už jsou to školáci.
Jsi hrozně hodná a vím, že to myslíš dobře, ale na tvém místě bych tam děti nepouštěla. Jestli nerespektuje tvojí výchovu, tak bohužel. Jsou to TVOJE děti. Takže bych jí řekla, že má smůlu a šmitec ![]()
@Anonymní píše:
@Čičorečka Já jí je nešoupám. To je moje dobrá vůle, že jí ty děti v podstatě půjčím, když svoje nemá. Je mi jí líto.
Podívej se, nemůžeš se zavděčit všem. Tvojí povinností je ochránit sebe a své děti. Navádí švagrová tvoje děti pro vám? Nerespektuje léčbu tvého syna a opakovaně používá něco, co mu ekzém zhoršuje? Řešení je jednoduché, nedej jí příležitost.
Nerespektuje tě 10 let, opravdu s tím nezačne zrovna teď. Takže ti je nakonec milejší odrzlá švagrová, protože ti jí je líto, že je bezdětná a tak jí necháš kazit děti?
Nebo co čekáš, že dostaneš za radu?
Nevím, jestli jsem divná, že mi připadá zvláštní dávat děti na hlídání hlídání někomu, s kým se nesnesu a ještě to vidět jako milosrdenství
@pohledzdruhestrany píše:
ty mě připadáš jako ty archetypální blbky z hororůblondýna sedí v autě, její přítel jí říká..v domě někdo chodí, ani se nehni z auta, jdu to prověřit… blbka chvíli sedí a pak vstane a vydá se do nejtemnějšího koutu v domě..jasně, kvůli režisérskému napětí to je třeba, ale proč to proboha děláš ty?
Zakladatelko, ona s tebou vymeta, protoze se nechas. A protoze potrebujes upichnout deti.
Nedavej je tam a pockej, jestli je sama chce videt. A pak si muzes diktovat podminky.
@Anonymní píše:
@Veru1987 Většinou s nimi jezdím sama. Když jede i manžel, není problém. Já vím, že stačí zmrzka, jiné hřiště atd. Ale taky chci, aby znaly okolí. Přece jen už jsou to školáci.
Když je ti milejší dávat děti (které jsou už dost velké a samostatné) nesnášenlivé švagrové, pak každá rada drahá.
Tvoje švagrová má (jako většina bezdětných) zkreslenou představu o výchově dětí a myslí si, že ona by vychovávala líp. O to víc ji asi užírá, že své děti nemá, přitom by byla tak skvělá máma a vše by dělala líp. Některé věci člověk pochopí, až to na vlastní kůži zažije. Trochu se divím, že mluvíš o dětech, jako by moc na jejich názoru nezáleželo. Chtějí - nechtějí, prostě půjčím - nepůjčím.
Kdyby se děti těšily a měly by plakat, že je nechceš pustit, tak dobře, ale mám podmínky takové a makové, jako třeba mazat jen jejich mastí. Moc se jim tam nechce? Tak je přece nebudu nutit, když to ani mně není po chuti.
Já bych řekla, že vztahy se strýcem/tetou přeceňuješ. My máme se švagrem vztah spíš chladný, ale vím, že o děti by se postarali, nemám k nim výhrady v tomto směru, přesto nás nenapadlo za celých 8 let, že by měli někdy brát naše děti někam bez nás.
A ty navíc máš i objektivní důvod, proč ne.
Věřím, že tvoje švagrová není zlá, že je to spíš kombinace nechtěné bezdětnosti a toho, že každý víme nejlíp, jak se má dítě vychovat, před tím, než se staneme rodiči. Ale prostě bych to omezila na jeden den v měsíci na výlet a pokud by přišly děti i tak naočkované blbýma kecama, tak se odmlčet na dýl. Nijak strádat kluci určitě nebudou.
Jinak mi to trochu připomnělo moji známou, která si nonstop stěžuje na tchyni, že děti rozmazluje a krmí samými sladkostmi a fastfoodem, nechává je u počítače a já nevím co, nemůže na ni nechat nitku suchou, ale děti k ní dává každý víkend pá-ne, protože přece potřebuje vydechnout a děti prarodiče potřebují…
Nedávala bych jí je. Jako taky jsem ráda že si babičky vezmou dceru na výlet ve chvíli kdy já jsem na konci těhotenství a sotva si dojdu na záchod bez toho aby mi vyletěl tlak a puls a rozbolela jizva. Ale kdyby se babičky chovaly takhle, tak holt dcera vydrží chvíli bez větších výletů a dovolenejch
Zaklínat se tím, že dávám děti na hlídání pro dobro jich a jejich hlídačů, a zároveň si stěžovat že z toho vlastně žádný dobro nevzniká, je dost divný.
@Lucie_Sx píše:![]()
![]()
![]()
Lezim smichy.Zakladatelko, ona s tebou vymeta, protoze se nechas. A protoze potrebujes upichnout deti.
Nedavej je tam a pockej, jestli je sama chce videt. A pak si muzes diktovat podminky.