Zlé a protivné dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6956
27.9.13 21:07

To co popisujes je klasicka diagnoza: rozmazleny spratek. Bohuzel pokud nezmeni rodice svuj pristup, tak na tom nic moc nezmuzes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.9.13 21:08

@ncc1701 jedině to nějak ve zdraví přečkat a pak už raději nehlídat. Myslím, že jí za pár dní nemáte šanci zvyknout na úplně jiný styl výchovy, prostě vás nebere. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
27.9.13 21:09

@kolozubka
Já ji nechtěla vychovávat, chtěla jsem ji zabavit adekvátně jejímu věku. Nezájem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
27.9.13 21:09

Spíš mi šlo o nějaký tip, jak ji motivovat ke spolupráci. I s těmito dětmi to musí jít, ne?

• Citovat
  • Upravit
12272
27.9.13 21:12
@ncc1701 píše:
@kolozubka
Já ji nechtěla vychovávat, chtěla jsem ji zabavit adekvátně jejímu věku. Nezájem. :nevim:

Ptala jsi se jí, co by ráda dělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
27.9.13 21:14
@kolozubka píše:
Ptala jsi se jí, co by ráda dělala?

Jo, koukala na ducktv.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
27.9.13 21:16

@kolozubka
Hraje si s domečkem pro panenky, co je tam ještě po mně (nebo alespoň s tím, co nestihla zničit), má tam nádobí pro panenky, plyšáky, společenský hry. To jí vydrží tak hodinu maximálně. Jinak furt lítá po bytě (neuzpůsobeném pro děti), skáče po posteli, po gauči. Podle mýho má moc energie, když navrhnu, že půjdeme ven se psem, tak nechce, chce být doma. Nechce jít ani domů za rodičema. Leda autem.

• Citovat
  • Upravit
6263
27.9.13 21:16

Rekni ji, ze jdes pect buchtu, jestli ti pomuze rozkrapnout vajicka. Posad si ji na linku a nech ji odvazit mouku, cukr, michat, vejce, mleko… Co ja vim. Pak muze donest dedovi, ten by se mel nalezite oblizovat.
Podle me to chce s ni predevsim navazat kontakt. Nemusi to byt jen rozmazlenost, muze se ji styskat nebo se citit nejista v cizim prostredi. Deti na sebe upozornuji, ci volaji o pomoc ruzne.
Treba s ni dokazes navazat kontakt. Muzes se ji i zkusit zeptat, co by sama rada delala :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.9.13 21:17

Tak mě tak napadlo zavřít do sklepa :zed: ale naše sedmiletá má dnes tak skvělý den, že moje trpělivost a sebeovládání pochopení a porozumění jsou už jen kousínek před výbuchem. :zed: :zed: :zed: :zed:

Snad jen přežít to a příště nehlídat, protivný pětileťák, který si dovolí házet šutry po psovi a vytasit se na dospěláka s tím, že mu nemá co poroučet, s tím stejně nehneš, ať si to vyžerou rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
27.9.13 21:20

Jako první mě napadlo - nešťastné dítě. Kdybych potkala pětileté dítě s chováním jak popisuješ, tak si pomyslím, že se jí rodiče moc nevěnují a má potřebu si pozornost vynutit jediným pro ni možným způsobem.
Nevěřím, že by v tomhle věku to měla v povaze. Podle mě jen volá o pomoc. Já tedy do toho moc nevidím-jak se jí rodiče věnují, ale pokud je zvyklá na: pokud to neuděláš do chvilky, tak nebudeš mít něco, co máš ráda, tak to není moc povzbudivé.
Mám zkušenost podobnou s chlapečkem, hrozně ubližoval, pořád vyřvával, že nebylo slyšet nic a nikoho, prostě byl vidět a slyšet a tak jsem na něj šla podobně jako ty, trpělivostí, pozorností, ukázáním, že se v tu chvíli věnuji jen jemu. Trvalo to chvilku, ale dnes je úžasný, v klidu a pohodě-alespoň v mé přítomnosti.
Já si prostě nemyslím, že děti umí být v tomto věku zlé, jen si víc uvědomují své okolí, víc vnímají, víc si všímají, jestli je ostatní opravdu poslouchají, jestli je berou vážně. Vím to i podle stejně staré dcery, ne radno zlehčovat jejich trápení, potřebují čím dál víc empatii a pocit bezpečí, zázemí. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.9.13 21:22
@ncc1701 píše:
Jo, koukala na ducktv.

Asi by se dalo nějak postupně k ní dostat, ale podle mě by to bylo nadlouho. Záleží, jestli jí budete hlídat nějak často a pravidelně, nebo to je jen taková náhodná nárazovka. To bych se na to asi vyprdla, ale jinak bych postupovala velice pomalu. Museli byste si nejdřív získat její důvěru a pak by se vám možná i svěřila, co jí chybí nebo nevyhovuje, nebo z čeho je smutná a frustrovaná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
27.9.13 21:23
@terinka4444 píše:
Tak mě tak napadlo zavřít do sklepa :zed: ale naše sedmiletá má dnes tak skvělý den, že moje trpělivost a sebeovládání pochopení a porozumění jsou už jen kousínek před výbuchem. :zed: :zed: :zed: :zed:Snad jen přežít to a příště nehlídat, protivný pětileťák, který si dovolí házet šutry po psovi a vytasit se na dospěláka s tím, že mu nemá co poroučet, s tím stejně nehneš, ať si to vyžerou rodiče.

To je to, co jsem tu nechtěla zmínit, abych nevypadala jako zaujatá. Pravdou je, že její maminka je věčně v práci, i v sobotu a v neděli, a tatínek jí umí jen zakazovat. Nebo jí rovnou šoupnou někam na hlídání, protože na ni nemají čas. Ovlivňuje ji spousta lidí okolo, školka, babička od táty, babička od mámy, naše pro ni prababička, teta, já… První věc, kterou ji rodiče pořídili, ještě ani nebyla na světě, byla plazma za 30 litrů, pak spousta hraček, na které nesmí sahat, aby je nezničila (???). Z domova zná jen zákazy, ve školce se s ní nikdo necrcá, musí se podřídit většině, není tam sama. Podle mýho (jen mýho) názoru jí chybí ten jeden člověk, kterej by ji „řídil“ a měl na ni vliv. Takhle jí jeden něco zakáže, druhý o tom neví, a tak to povolí, a třetí jí zamotá hlavu ještě víc.

• Citovat
  • Upravit
12272
27.9.13 21:25
@ncc1701 píše:
To je to, co jsem tu nechtěla zmínit, abych nevypadala jako zaujatá. Pravdou je, že její maminka je věčně v práci, i v sobotu a v neděli, a tatínek jí umí jen zakazovat. Nebo jí rovnou šoupnou někam na hlídání, protože na ni nemají čas. Ovlivňuje ji spousta lidí okolo, školka, babička od táty, babička od mámy, naše pro ni prababička, teta, já… První věc, kterou ji rodiče pořídili, ještě ani nebyla na světě, byla plazma za 30 litrů, pak spousta hraček, na které nesmí sahat, aby je nezničila (???). Z domova zná jen zákazy, ve školce se s ní nikdo necrcá, musí se podřídit většině, není tam sama. Podle mýho (jen mýho) názoru jí chybí ten jeden člověk, kterej by ji „řídil“ a měl na ni vliv. Takhle jí jeden něco zakáže, druhý o tom neví, a tak to povolí, a třetí jí zamotá hlavu ještě víc.

No tak to se pak nemůžeš divit, že je taková, jaká je. Je prostě nešťastná a asi se cítí i nemilovaná. :( Hele nechybí jí člověk, který by jí řídil, těch má asi kolem sebe dost, ale člověk, který by jí uměl dát lásku tak, aby jí cítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
27.9.13 21:27

@ncc1701 No a jsi doma :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
27.9.13 21:28

No ale to já chápu, čím to je, ale já se pídím po tom, jak teď na ní, když je tu jen na tři dny? Jak to udělat, aby nás nevytáčela, obzvlášť moje nervní rodiče, když je to kontraproduktivní??

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML