Zlé a protivné dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ncc1701
27.9.13 21:29

Jak ji zabavit, jak s ní mluvit? Když jí chci dát prostor ukázat, jak je dobrá, tak prostě nechce, nemá zájem.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
27.9.13 21:30

@kolozubka
Nemyslela jsem řídit ve smyslu direktivního jednání. :-) Ale takový ten „top“ člověk, který dává ta ochranná křídla, ať se děje co se děje.

• Citovat
  • Upravit
69235
27.9.13 21:30
@ncc1701 píše:
To je to, co jsem tu nechtěla zmínit, abych nevypadala jako zaujatá. Pravdou je, že její maminka je věčně v práci, i v sobotu a v neděli, a tatínek jí umí jen zakazovat. Nebo jí rovnou šoupnou někam na hlídání, protože na ni nemají čas. Ovlivňuje ji spousta lidí okolo, školka, babička od táty, babička od mámy, naše pro ni prababička, teta, já… První věc, kterou ji rodiče pořídili, ještě ani nebyla na světě, byla plazma za 30 litrů, pak spousta hraček, na které nesmí sahat, aby je nezničila (???). Z domova zná jen zákazy, ve školce se s ní nikdo necrcá, musí se podřídit většině, není tam sama. Podle mýho (jen mýho) názoru jí chybí ten jeden člověk, kterej by ji „řídil“ a měl na ni vliv. Takhle jí jeden něco zakáže, druhý o tom neví, a tak to povolí, a třetí jí zamotá hlavu ještě víc.

víš co, moje mládě usnulo, se pomalu uklidňuju, můžu být zase hodná a objektivní :mrgreen: v podstatě je to dítě a hlavně bude do budoucna chudák, protože čím víc bude dospívat mozek, tím víc se bude bouřit, tím víc jí ale okolí bude vnímat jako spratka, škola, učitelé, děti okolo ní…v podstatě je chudák, zkus na ní kouknout jako na chudáka, nech jí být, tedy ne házet po psovi kameny, ale tak nějak nekřičet, nezakazovat… a ty to zkus jen přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.9.13 21:40
@ncc1701 píše:
No ale to já chápu, čím to je, ale já se pídím po tom, jak teď na ní, když je tu jen na tři dny? Jak to udělat, aby nás nevytáčela, obzvlášť moje nervní rodiče, když je to kontraproduktivní??

Jestli ti jde o to, aby vás nevytáčela, tak jedině zavřít do sklepa a jestli ti jde o ní, tak jedině tou láskou a upřímností. :nevim: Prostě to zkoušet po dobrém. Nejdřív to určitě bude negovat, když na to není zvyklá, ale pak třeba pochopí, že by ve vás mohla najít blízké přátele. Ale je to podle mě na dýl. Za tři dny s tím moc neuděláš. Takže sklep? :mrgreen: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
27.9.13 21:44

Napadl mě Rohypnol :twisted:, ale spíš souhlasím s Halamkou.
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
27.9.13 21:44
@kolozubka píše:
Jestli ti jde o to, aby vás nevytáčela, tak jedině zavřít do sklepa a jestli ti jde o ní, tak jedině tou láskou a upřímností. :nevim: Prostě to zkoušet po dobrém. Nejdřív to určitě bude negovat, když na to není zvyklá, ale pak třeba pochopí, že by ve vás mohla najít blízké přátele. Ale je to podle mě na dýl. Za tři dny s tím moc neuděláš. Takže sklep? :mrgreen: :,(

No mně jde o ní, je v jejím zájmu nevytáčet mé rodiče, protože ti to fakt řešit neumí. Takže pak zvýší hlas a to je voda na její mlýn. Snažila jsem se jim vysvětlit, ať to nedělají, ať ji raději ignorují, protože nějakým křikem nikdo ničeho nedosáhl, a jak jí chtějí jít příkladem, že si nic nevyřve, když ji sami nutí zvýšeným hlasem? Prý s náma taková práce nebyla (haha :-) ). Hlídat ji nechtějí. Její rodiče přijeli v úterý s tím, že ji ve čtvrtek přivezou. :roll:

• Citovat
  • Upravit
12272
27.9.13 21:51
@ncc1701 píše:
No mně jde o ní, je v jejím zájmu nevytáčet mé rodiče, protože ti to fakt řešit neumí. Takže pak zvýší hlas a to je voda na její mlýn. Snažila jsem se jim vysvětlit, ať to nedělají, ať ji raději ignorují, protože nějakým křikem nikdo ničeho nedosáhl, a jak jí chtějí jít příkladem, že si nic nevyřve, když ji sami nutí zvýšeným hlasem? Prý s náma taková práce nebyla (haha :-) ). Hlídat ji nechtějí. Její rodiče přijeli v úterý s tím, že ji ve čtvrtek přivezou. :roll:

No tak to bych netrvdila. Třeba je v jejím zájmu tvoje rodiče vytočit. Třeba už má tenhle mechanismus naučený. Třeba je to jediný způsob, jak doma přitáhnout pozornost. :nevim: Pak to prostě aplikuje už všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
27.9.13 22:06

Mýmu 4letýmu doteď moc pomáhá, že si ho vezmu do náruče, přitisknu srdíčko na srdíčko. On dělá jakože to nechce, ale pak cítím, jak je rád. Dává jí někdo pusinky na tvář, na čelíčko? Já třeba i když můj starší či mladší udělá nějakou lumpárnu, hodí hračka apod., tak je chytím, pevně obejmu a pusinkuju a smějeme se tomu. Pak jen řeknu nehaž těma hračkama a oni i já jsme v pohodě. Samozřejmě že to tak není vždycky, někdy zakroutím jenom hlavou, jindy zařvu.. Jen jsem chtěla zmínit ten fyzický kontakt, pomazlení, to určitě zmírní agresi. No a pak jakékoli dobré chování chválit. Aby se ty váhy přehouply do pozitiva, aby viděla, že když udělá něco pěkného, tak si jí lidi budou všímat a ne naopak. No a když by zase udělala něco hrozného, tak bych ji vzala do té náručí a jakoby nešťastným, ale naléhavým hlasem se jí ptát, co ti je, proč to děláš, co se ti nelíbí, co je v nepořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
27.9.13 22:06

@kolozubka
Proč by to bylo v jejím zájmu, jejich negativní reakce jí nic nedá. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3142
27.9.13 22:26

@ncc1701 Já mám kluky 2 a 4,5 roku a je si člověk snadno získá, když s nima dělá blbiny. Doma bych pustila nějaké písničky a začala s ní trsat, klidně skákat po posteli (pokud to postel vydrží:-)uvolní se u toho. Jestli půjde ven bych se neptala a jen ji to mile oznámila. Vzala křídy na malování na chodník, pořádně ji pohoupala na houpačce, hrála na honěnou, šla házet zrovna ty kameny do vody… Asi bych šla na to prvně přes nějaké fyzické vyblbnutí a sdílení jejího rozjuchání, pokud se to povede. Pak bych navázala nějakou klidnější činností, prohlížení knížky a vykládání nebo společnou prací v kuchyni atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.9.13 22:29
@ncc1701 píše:
@kolozubka
Proč by to bylo v jejím zájmu, jejich negativní reakce jí nic nedá. :nevim:

Dá jí jejich plnou pozornost. Vysvětlovala jsem to tam, co by za tím mohlo být. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
27.9.13 22:34
@kolozubka píše:
Dá jí jejich plnou pozornost. Vysvětlovala jsem to tam, co by za tím mohlo být. :nevim:

V jejím zájmu = pro její dobro, asi jenom nerozumíme tomu výrazu obě stejně. :-)

• Citovat
  • Upravit
12272
27.9.13 23:09
@ncc1701 píše:
V jejím zájmu = pro její dobro, asi jenom nerozumíme tomu výrazu obě stejně. :-)

Bereš to pořád ze svého pohledu. Zkus se na to podívat jejíma očima. Ale je to celkem jedno. Vykašli se na psychologii a jdi na to srdcem. :srdce: Tak holce nejvíce pomůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
27.9.13 23:27

To co popisuješ mi připomíná některé děti co k nám přicházely na děcák. Mě se osvědčilo začít přísně a postupně přecházet do přátelštějšího vztahu. Bohužel na něco takového ty nejspíš nemáš čas. Pokud si teda malou nechceš bárt pravidelně. Ty nejhorší děcka jsem vždycky drapla za ruku a nepustila (ani když se vztekaly, ani když padaly). Když jsem to vydržela dost dlouho, přišel bod zlomu a oni mě mohli láskou sežrat. Ale někdy to trvalo i víc než rok. Jednodušší cestu neznám. Dokud to dítě opravdu nevěří, že seš ten co ho má rád a myslí to s ním dobře, dotud pujde proti tobě :,((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
28.9.13 00:39

@ncc1701 a co kdybys ji vzala na výlet?
je to docela složité.. já si taky myslím, že je to chudák holka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí