Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zaplatit nekomu z hospody?
Anebo sanitakum? Na prenos pres schody?
Příspěvek upraven 03.12.23 v 11:30
@Anonymní píše:
@Havlova a jak bys to resila?
Já jsem je prostě sešla s berlí. Jednu berli jsem shodila ze schodů, druhou jsem si dala do pravé ruky, levou jsem se držela madla a schody jsem sešla. A to mi bylo 45? a schody máme v 1 části točité.
Když si netroufáš, co pomoc v rodině, příp. od kamarádů?
Příspěvek upraven 03.12.23 v 11:34
Poprosila bych příbuzné/ známé/ kamarády, zkusila se za nějaký peníz domluvit s taxikářem… Muž, když měl nechodicí sádru, tak prostě ty schody nějak s pomocí zábradlí a berle seskákal. Na tu kontrolu se pak dopravíš jak - pěšky/ MHD, taxi?
No berle a používáš druhou zdravou nohu. Na záchod nebo do kuchyně chodíš jak?
@Anonymní píše:
Zlomila jsem si nohu, mam ji v nechodici sadre. Bydlim v 1.patre. Musim se dopravit na kontrolu do nemocnice.Dum,ve kterem bydlim, je uzky, teda chodby, asi by byl i problem vytocit nositko.
Mam nejaky narok na sanitku,resp.na muze, kteri me pres schody prenesou? Nezvladam to, sadru mam nechodici. Schodu je odhadem 15. Pokud si na nohu budu stoupat, nemine me operace. A nejsem moc sikovna, mam blbou rovnovahu a slaby ruce.
Diky za informace ci napad jak to resit.Jo a mam invalidni duchod 1.stupne, ale ne na imobilitu.ZTP nemam. A nejsem duchodce, jsem mladsi.
Prosim anonym, nechci, aby si me tu rodina a kamaradi spojili s konkretni prezdivkou.
Bohužel ti bude muset někdo pomoci. 15 ještě není tak hrozných, já bych to dala po zadku opatrně. Měla jsem sádru víckrát na noze, jsem jelito.
@Anonymní píše:
@Havlova a jak bys to resila?
No oslovila bych tu rodinu a ty kamarády, před kterými se schováváš za anonym. Někteří nemají ani to, to je potom opravdový problém.
@Anonymní píše:
Mam nejaky narok na sanitku,resp.na muze, kteri me pres schody prenesou?.
Žádný nárok opravdu nemáš.
Sežeň si někoho známého, kdo ti pomůže – nebo si holt zavolej taxíka a ze schodů se dostaneš pomocí berlí nebo po zadku.
Znama, duchodkyne teda, třetí patro, a ji sanitar pomahal do sanitky i potom zpet do bytu.
Mamka v 60 letech skákala po výměně kyčle (taky nesměla na nohu stoupnout) přes 50 schodů. A to je invalida, který nemá zdravou ani tu druhou nohu a ještě má ruplou plotýnku v zádech. Na žádnou pomoc nárok neměla, po doktorech jsem jí vozila já a schody musela zvládnout sama, tam bych jí byla prd platná.
@vokishka píše:
Znama, duchodkyne teda, třetí patro, a ji sanitar pomahal do sanitky i potom zpet do bytu.
Jako, že ji odnesl?
@Havlova ja nevim, jestli si troufam, me mama strasi. a ja jsem navic v posledni dobe nejaka depresivni, tak se pak bojim vseho. Nahoru se sadrou mi. pomohl manzel, dolu jsem sla s berli, ale bez sadry.
Taxik si mohu zavolat, ale me jde o schody. A sanitaci tak ci tak nejsou povinni kohokoliv nosit.
Nejsem teda pirko, ale nejsem ani almara.
Pisete po zadku, to lze, aniz by mi schody drhli o zlomenou nohu???
Jasne, jsem srab, to uznavam.
Popros někoho z rodiny nebo kamarády. Podle mě se toho bojíš naprosto zbytečně.
Když bude nejhůř slezeš je po zadku, schod po schodu. Jako malé dítě ![]()
Zlomila jsem si nohu, mam ji v nechodici sadre. Bydlim v 1.patre. Musim se dopravit na kontrolu do nemocnice.Dum,ve kterem bydlim, je uzky, teda chodby, asi by byl i problem vytocit nositko.
Mam nejaky narok na sanitku,resp.na muze, kteri me pres schody prenesou? Nezvladam to, sadru mam nechodici. Schodu je odhadem 15. Pokud si na nohu budu stoupat, nemine me operace. A nejsem moc sikovna, mam blbou rovnovahu a slaby ruce.
Diky za informace ci napad jak to resit.
Jo a mam invalidni duchod 1.stupne, ale ne na imobilitu.ZTP nemam. A nejsem duchodce, jsem mladsi.
Prosim anonym, nechci, aby si me tu rodina a kamaradi spojili s konkretni prezdivkou.