Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, potřebovala bych poradit, nakopla jsem odpoledne dveře, ale měla jsem za to, že mám malíček jen naražený. Pak jsem ale zjistila, že ho mám černofialový, fakt to děsně bolí, tak nevím, jestl ijet na pohotovost, nebo ne, protože s tím stejně asi nic nedělají, tím, že se to nedá zafixovat, a doporučí mi maximálně klid, což s prckem nejde…
Nevíte někdo, jak poznám, jestli je to zlomené, nebo jen naražené??
Díky moc
Ahoj,
poznáš to rentgenem.. Jiná rada na identifikaci není.....
K doktorce zkus jít - alespoň by Ti doporučila nějakou mast na zahnání otoku. I když to by Ti mohli poradit i v lékárně…
Pavla
Pomlenko , sama to asi nepoznáš, to jedině zrentgenovat. Ale jinak máš pravdu, že s tím nic nedělají - maximálně si ho můžeš přilepit náplastí k prsteníčku… Taky jsem jednou takto nakopla ve starém bytě litinové topení… Bylo to au, au…
![]()
Holky, díky, na tu pohotovost se mi nechce, protože Tomík je před spaním kojený, bez toho neusne, a v Motole to je na dlouho. A s sebou ho brát taky nechci, takže tak… No, uvidím, kdyžtak až usne, tak pohlídá babička a já tam zajedu…
zlomeny malicek poznaji jen na rtg, ale maximalne ti ho naplasti zafixuji k vedlejsimu prstu a doporuci pevne boty…
na modriny se mi dobre osvedcila mast Ibu-Hepa, je proti bolesti a podporuje vstrebavani modrin… a je i volne prodejna
Se zlomeným malíčkem na noze opravdu nic nedělají. Já jsem si ho zlomila o futra když jsem honila tehdy dvouletého syna s nočníkem
. Na otok jsem dostala octanovou mast a rentgen nedělali, že je to zbytečné. Musím říct, že i teď po 5 letech cítím jak mne malíček občas pobolívá, třeba když si vezmu špatné boty
Holky, díky moc, já jsem si nebyla jistá, jestli jet na ten RTG, ale nechtělo se mi. Už to nebolí tak děsně, manža mě včera šetřil, když přišel z práce, tak měl malého až do večera on
, takže je to fakt lepší.
Dobrý den,
jestli máte zlomený malíček to Vy nepoznáte, musíte si zajít na rentgen. Před 10 dny jsem si náramně krásně nakopla malíček, bolestí jsem myslela, že se zblázním, tak jsem si ho zafixovala náplastí a dále chodila do práce, myslela jsem si, že je to určitě naražené, jelikož se dalo v pohodě chodit. Poté jsem si do něj kopla znovu a letěla jsem na chiru a malíček jsem měla zlomený už po tom prvním ukopnutí. Píšete, že Vám to hraje všemi barvami, tak si radši zajděta na chiru, první jejich otázka byla, byl barevný? A já ho barevný neměla, jenom mírně červený.
Mějte se krásně, ať Vám to dopadne ok.
Já jsem si dnes nakopla malicek a to fest kupodivu me zase az tak neboli jen mi hraje vsema barvama, ale myslim ze s tim zbytecne chodit ne?? co s tím udelají, ja myslim ze nic, tak nevim mam doma 18 mesicbiho prcka tak se mi nikam nechce ![]()
Dává se náplastˇová fixace, 4 a 5 prst k sobě, aby se znehybnil a tolik nebolel. Při troše umu to zvládne člověk i sám. ![]()
Ono je s tím zbytečné někam chodit, zafixuj a doufej, že dobře stroste. Já to mám každou chvíli, na chíru už ani nechodím, protože zavázat do 2ma páskama zvládnu taky
Oni s tim opravdu nic jiného neudělají a je zbytečné čekat na rtg, pak na fixaci…
Ja si zlomila jednou na noze ukazovacek jeste jako decko…zafacovali mi to tunou leukoplasti a stejne je krivej ![]()
Já mám oba malíčky do zatáčky, ale oni mi to ve špitálu stejně nerovnali, že to prý nemá smysl
Měla jsem každý zlomený aspoň 10×, jsem v tomhle fakt pako
![]()
Prave mam zlomenej malicek a k doktorovi se mi nece, ale pritelkyne meho otce je fyzioterapeutka adala mi na to „tejp“ a muzu rict ze to ulevili mnohrm vic mez privazane pomoci naplasti
Ahojky holky ![]()
právě jsem si také zlomila malíček, nejdříve byl napuchlý a teď už je fialovo-červeno-modrý
se dvěma dcerama fakt kvůli tomu do nemocnice nejdu
bolí to jak blázen
a to se zrovna udělalo hezky, ještě že starší jede zítra do víkendu pryč.¨
Přeju málo zlomených malíčku a zdravé děti ![]()