Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Při stížnosti na bolest břicha Ti lékař nabral jen krevní obraz? To je opravdu žalostně málo.
Chtělo by to minimalne jaterky a sono břicha. Bez k lékaři znovu klidně někam na interní pokud to obvodak řešit nachce ![]()
Příspěvek upraven 06.06.13 v 10:00
Teoreticky by to mohl být žlučák
já ho měla po porodu… najednou jsem dostala strašný bolesti do břicha vedle žaludku (až jsem nereagovala) a pak to přešlo… občas byl ten žluč. záchvat slabší a občas trval dýl (může trvat i hodiny)…
Z krve myslím poznat nic nebylo. Měla jsem tam písek a poznali to z UTZ.
Ten žaludek na vodě k tomu může být… jednou se mi stalo, že jsem zvracela žluč.
Zkoušíš dietu? Rohlíky… obřím obloukem se vyhnout TUKU a mastnému… někomu ale vadí kromě tuku i všechno možné okolo - v tom je žlučník sviňka…
přeji ať je to ok!
Raději si zažádej o UTZ…
Žlučník máš pod pravým žebrem, pokud cítíš bolest nebo píchání tam, může to být. Jestli máš něco ze žlučníkem můžou poznat na sonu. Jestli je zvětšený nebo kameny apod. Žaludek a průjem může být cokoliv, bakterie, virosa ale i alergie. Vyšetřit tě musí doktor přes internet diagnosu neurčíš ![]()
No to bude spíš něco se žaludkem. Žlučník je šílená bolest většinou bolí pod pravým žebrem a vystřeluje to do zad a do ramene, mě se při kolice i špatně dýchalo měla jsem pocit, že se nemůžu nadechnout. A kdyby to byl žlučník tak by to z krve poznat šlo měla bys špatné jaterní testy.Asi by bylo nejlepší kdyby tě doktor poslal na sono tam by zjistili jestli tam máš kameny.
Ja právně pořádně nevím jakej jsem měla rozbor krve ja byla jen na převentivce co mě poslali z práce. Ja jsem ted chodila k doktorce ona to furt svádí že to mam od krční páteře. Na ultrazvuku jsem nebyla, jen mi nejde do hlavy že nemužu jíst že ten žaludek furt je takovy na vodě. Je pravda že jsem asi minulý týden snědla večer jednu topinku a bylo mi zle na zvraceni ale pak jsem to zaspala a rano dobrý
@agvamarine určitě nasaď nějakou přísnější dietku - tím nic nezkazíš… ale chce to ji zkusit držet tak týden aspoň - pokud pak sníž něco tučnějšího a bude ti zle, tak to bude žlučník… jak tady někdo psal, tak ty koliky od žlučníku jsou strašný a nakonec tě doslova vyženou do nemocnice, protože se to nedá vydržet…
Jestli jsi u dr. byla jen u firemního, tak běž ke své obvoďačce a nenech se odkecat krč. páteří…
Taky mám problémy s trávením. Už měsíc mě pobolívalo břicho nalevo pod žebry a teď začlo i napravo. Nejsou to žádný velký bolesti, ale je to protivný. Byla jsem na sonu a dr. mi řekla, že to je od žaludku, jinak mám vše prý ok. No a řekla mi, že mám často jíst a třeba i v noci, když mi to probudí dvakrát kousnout do rohlíku, prostě jíst pravidelně a nepřejídat se a omezit sladké. Teď jak vstanu, tak hned koušu do rohlíku a je to lepší. Dřív jsem snídala až pozdě a nebylo to dobré. Jinak bych být tebou chtěla taky to sono. Může to být kde co, takže bych si to nechala zkontrolovat.
Jojo to určitě nechám, taky se budu snažit něco jíst ja mam právě ten žaludek tak stáhlej že ráno dám ten rohlík a pak zopnu zase něco až odpoledne. mě se to takhle stalo jednou v sobotu jsem se zbudila a motala se mi hlava a bylo mi zle od žaludku, tak jsem nejdřív myslela že je to vyroza, hlava se srovnala ale žaludek zůstal, je jasný že musim k doktoru že takhle mi nikdo nepomůže:-)jen mě napadl žlučník mamka ho pravě taky měla
Tak já mám celoživotně problémy se žlučníkem, vždy se to u mně projeví ostrou bolestí pod pravými žebry a pravou lopatkou. Ty si vyžádej sono břicha, krev je málo. Nasaď si dietu - bacha mně dráždí i pečivo a např. banány. Můžu jen vařenou suchou rýži a mrkev a po douškách černý čaj. Jinak tedy vysadit tuk (až později pár kapek oliv. oleje) a veškeré sladkosti a aromatická jídla. Někdo tady psal ať jíš rohlík - po něm jsem minule skončila na kapačkách (ale já jsem fakt extrém), určitě si ho dej, ale alespoň 2 dny starej.
@Helennka píše:
Tak já mám celoživotně problémy se žlučníkem, vždy se to u mně projeví ostrou bolestí pod pravými žebry a pravou lopatkou. Ty si vyžádej sono břicha, krev je málo. Nasaď si dietu - bacha mně dráždí i pečivo a např. banány. Můžu jen vařenou suchou rýži a mrkev a po douškách černý čaj. Jinak tedy vysadit tuk (až později pár kapek oliv. oleje) a veškeré sladkosti a aromatická jídla. Někdo tady psal ať jíš rohlík - po něm jsem minule skončila na kapačkách (ale já jsem fakt extrém), určitě si ho dej, ale alespoň 2 dny starej.
Psala jsem ten rohlík na žaludek, ne na žlučník! Jasně jsem psala, že mě dr. řekla, že mám problémy od žaludku! Taky jsem zakladatelce radila, aby si zašla na sono, protože mě tam dr. řekla, od čeho ty problémy mám. Zakladatelka to zatím neví. Chce to pozorněji číst.
Take jsem mela problemy se zlucnikem po porodu. myslela jsem ze me boli zaludek.pak uz i zada. bolest me dohnala k dr. ta me poslala na krev a sono. bylo to videt i z krve, spatne jaterne testy a vyssi cholesterol. je to hnus, zhubla jsem 12 kilo, nic jsem nejedla. casem asi pul roku od porodu se to zlepsilo, vim ze jednou na tu operaci stejne budu muset, nic se neda delat..
Mě u žlučníku bývalo potom už zle i ze suchých rohlíků byl to běs po třech měsících jsem to vzdala a šla na operaci. A právě doktorka mi říkala, že ty kameny se hýbou i působením gravitace, že ne vždy za to může jídlo.
Holki a je tu někdo kdo měl žlučník a neměl vyloženě ty záchvaty? mě jde o to jestli to nechutenství a pocit na zvracení občas i průjem ale to jsem měla jen jednou může být projevem žlučníku. V pátek jsem šla znovu k mudr ale zrovna měla dovču. Nejhorší na tom je že nemůžu pořádně ani pít mam pocit že pak budu zvracet mam občas takovy tlak uprostřed jak je ten žaludek. Vím že mi nikdo takhle moc neporadí ale ja jsem byla vždy v pohodě a ted jsem uplně vyřizená. Jenom sedim když jdu dýl citim slabost no prostě je to nahouby:-)
No já jsem četla, že jsou lidi co mají žlučníkové kameny a nikdy neměli koliku takže se jim na to nepřišlo teď to napíšu tak jak oni ono to zní blbě, ale přišli na to až umřeli a dělali jim pitvu.To jsem fakt četla, ale jestli se to může projevovat i jinak než kolikou to netuším.
Ahojky chci se zeptat jak rozeznak zda zlobí žlučnik už přez týden mam problemy s trávenim, nemužu pořádně jíst žaludek mam furt jak na vodě i chodim často na velkou průjem tedy nemám na odběrech krve jsem byla a vše mam naprosto v pořádku, kdyby mě zlobil žlučník bylo by to poznat z krve z krevního obrazu? hlavně že nemužu moct jist ani pít, vždy se mi udělá lepe třeba odpoledne ale ráno mám furt stáhlej žaludek. Minulý týden mě bolelo pod lopatkou a i záda tak jsem byla na opichu a to pak přešlo ale ta nevolnost je furt