Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky dala jsem dotaz sem nevěděla jsem kam to zařadit:-)chi se optat jak probíhá migréna jestli mate bolest hlavy jen jeden den nebo voce dni.Ja už asi týden mam bolení hlavy jako by mi měla hlava prasknout když ležim je to dobre ale jakmile sedim mam hroznej tlak v hlavě, mam i žaludek jak na vodě. Dněska zajdu k doktorce, ještě se mi to nestalo. Minulou sobotu jsem se vzbudila a bylo mi zle od žaludku hlava se mi motala a takhle už to je týden, ten žaludek je sice lepší ani závratě moc nemám ale ten tlak v hlavě je hroznej ani ibalgin mi moc nepomáhá
Já mám migrénu většinou jen jeden den a když je hodně silná, tak 2dny, ale může být i déle. Mně to vždycky začíná bolestí hlavy v jednom bodě a to nad levým okem a postupně to sílí, pak se přidají nevolnosti, citlivost na světlo a hluk, někdy zvracení. Prášky mi taky většinou nepomohou, já to musím zaspat.
U tebe bych asi raději k té doktorce zašla, když se tě to stalo prvně, může to být třeba i něco jiného ![]()
Týdenní migréna, to je zlý sen, lituju tě. Příznaky na migrénu opravdu sedí, mě je vždycky šoufl od žaludku, jsem taková „pomotaná“, někdy i trochu zmatená a hlavně nepřestávající bolest hlavy, někdy tepající. MUDr. by tě měla poslat na klasické kolečko na neurologii, aby se vyloučila jiná příčina - CT, sono a ještě něco, co už si nepamatuju, ale měla jsem na hlavě čepici, snímala se tam snad činnost mozku, přesně u nevím. Potom ti nasadí líky na migrénu, které mě nikdy nepomáhaly, vystřídala jsem tři. Takže si beru 2 Brufeny, většinou mi opravdu pomůžou. Drží palce.
Pokud tě bolí hlava už týden tak se mi to moc nezdá na migrénu ![]()
Většinou je to ostrá tepající bolest na jednom místě v hlavě a provázejí jí nevolnosti, holky které trpí migrénou už dlouho, dokážou odhadnout první příznaky a u těch ibalgin ještě pomáhá, pokud už je migréna rozjetá, tak nepomůže nic, jenom postel, šero, chladno, ticho a přetrpět to ![]()
Nejsi těhotná? Nebo jsi teba nezměnila antikoncepci, či jiná hormonální nevyrovnanost?
Nedávno jsme četla, že migréna je způsobována nedostatkem minerálů v těle, takže pokud je bolest abnormální a ty se octneš v nemocnici, tak ti jako první namíchají pořádný koktejl z minerálů.
Těhotná nejsem ani antikoncepci neberu, ted jsem byla z práce na převentivní prohlídce kde mi brali krev a vysledky z krve mám uplně vzorove je pravda že když dam třeba hlavu dostrany nebo nahoru tak mě to pne jakoby zezadu od krku.Je to hroznej pocit mam pocit jak kdyby to mělo se mnou šmějknout když delší dobu stojim.No dneska řeknu doktorce at mě pošle na vyšetření
Jojo to můžu ale mam takovej tlak v hlavě ale předklonit ji můžu v pohodě
Tak to je dobre. Mozna mas skriplou krcni pater, proto ty bolesti hlavy. Opravdova migrena je stav, kdy mas pocit ze tu hlavu strcis do mixeru, strasne citliva na hluk, svetlo, spatne zaostreni zraku, zvraceni, motani,vycerpanost.Me trva od rozjezdu lehkeho az do uplneho konce cca 36hod. Pokud to mas tyden a ne tak silne ontenzivni, vidim to na tu krcni pater.
Ahoj holky, ja mejvala migrenu zezacatku trochu boleni a pak se to stupnovalo az me bylo strasne zle, musela sem si brat bryle proti slunícku a este zavrít oci vsechno dat potichu a snazit se usnout! Ale pak sem sla do lekarny ze me nezabiraj ani dva ibalginy ani dva panadoly!! Tak me tam daly Nalgesin-s a ten jedinej me zabira!! Chlap uz taky nic jineho nebere!
zkuste to!! Snad vam to taky pomuze!
Taky jsem měla strach s meningitidy ale teplotu nemám a ted mi vlastně dělali krevní obraz a tam by to snad poznali ne? cetla jsem ze se to dělá tě ti odeberou nečo z mozku ale v krvi by snad taky něco bylo ne
Ahoj
chtěla bych se zeptat jestli mám migrénu?
už po dobu dvou dnů mě bolí hlava a to na jednom bodě teplotu nemám, cítím se oslabená strašně mi vadí světlo a hlasité zvuky. Když se někam podívám bolí mě oči..
Nevím jestli mám jít k doktorce abych nebyla za blba
Nebo zabírají na to nějaké prášky?
Poraďte prosím!!
![]()
@AmyDecastelo Ahoj
NO podle mě. Migréna je vyloženě stav, kdy člověk ani nechodí. Dost často jsou tyto stavy provázený nevolností, zvracením, svalovou stuhlostí a podobnými příjemnými záležitostmi…
Bolest hlavy nelze podceňovat. Ve většině případů jde jen o bolest hlavy, ale může to mít mnoho příčin i takové o kterých sis ani nemyslela. Od stresu, nádorů, krční páteře nebo nezaléženou boreliózou konče. Já osobně trpím na bolesti hlavy v době, kdy málo piju. Stačí se pár dní hlídat a bolest je pryč. Nedávno jsem měla opravdu podobný stav popisovaný výše. Viděla jsem úzce, hlasy jakoby zdálky a nevěděla jsem o světě. I jsem zvracela. Manžel do mě dsostal Ibalgina asi po dvou hodinách jsem znovu objevila svět. balgin mi zabral možná i proto, že na prášky nejsem zvyklá, ale na migrenozní stavy jsou spešl medikamnety a nebo rovnou léky od neurologa.
ROZHODNĚ, ALE NĚKAM ZAJDI
Mnoho štěstí a málo stresu
@Brooucinda
Mám migrenu diagn. od neuroložky a chodit a fungovat můžu ![]()
@AmyDecastelo
Může to být cokoliv. Jakmile tě to omezuje, zajdi si k dr. Pomáhá nasadit magnesium, vit. B, dostatek tekutin a odpočívat.
Já jsem měla první záchvat migrény v těhotenství a okamžitě jsem poznala, že se jedná o migrénu, ačkoliv jsem neznala příznaky. Bylo to něco tak šíleného, co fakt kdo nezažil, tak nepochopí. Chodit i hýbat jsem se mohla, ale ty kladiva v hlavě, to byl fakt brutál. Mně bodají nože v oblasti levého oka, je mi nevolno, někdy se přidají i záda, mrtvění rukou, celkový vnitřní třas… Jsou různé projevy migrény, ale myslím, že takový základní příznak jsou ty kladiva v hlavě, bodání v oku
.
Zkus migralgin. Je to volně prodejný lék a mně na migrénu někdy zabírá.
Zkus mrknou třeba na tyto stránky, třeba Ti poradí.