Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj Zakladatelko, to je teda docela náročný den!! nedivím se, že jsi unavená… někdy to vypadá, že už člověk víc nedá, já to znám
a to jsem toho neměla tolik…popros tchyni, když nemá práci jestli ti nemůže trošku pomoct. Vždyť musí vidět, že to nedáváš!! A neboj, vše se v dobré obrátí, děti budou vetší a větší… jinak léky ti neporadím, já jich moc neznám. Ale když jsem já potřebovala pomoct a psychicky jsem to nedávala tak jsem si dala občas lexaurin na zklidnění… pomohlo mi to… ale říkám, měla jsem jiný stres… drž se!! ![]()
Mám jedno dítě/8 měsíců/,a le cítím se stejně. taky jsem si říkala, zda není čas navštívit pomoc. Syn vyžaduje neustále pozornost, pořád nosím nebo se věnuji, an nic nemám čas ani chut, chce se mi pořád brečet. taky závidím maminám, co mají hodné děti. já s ním nikam moc nemůžu, jelikož i v kočáru řve, takže větší nákup, kafíčka…nehrozí…
pořád čekám, kdy se to zlepší a já budu spokojená a štastná ![]()
Ahojky, uplně tě chápu mě je 23 a mám takové stavy deno děnně věř mi, asi tě můžu uklidnit tím že antidepresiva určitě zvaž, mě pomohly neskutečně moc a to mám jednoho prcka.Jde o to že je to lék třetí generace a opravdu když ho budeš brát pravidelně pomůže ti, jsou i takové, po kterých máš i dost energie a síly to všechno zbládnout. Odkud jsi? já bydlím v Plzni a nemám tu žádnou maminku na povídání ani chození s prckama ven.Tak mě to mrzí. Všechno bude lepší věř tomu, hlavně že jsou děti zdravý a mají co jíst. Držím palce já jsem ted zapoměla prášky druhý den vzít a už mi bylo dost na umření, popros doktorku svou a nebo zajdi rovnou k nějakému fajn psychiatrovi a vůbec se za to nestyd ono i to vypovídání u něj je faj:)
Hele, z toho by vetsina lidi zcovkla…
Jeste nez zkusis antidepresiva, tak bych v prve rade, vyloucila z tveho denniho programu cokoliv, co neni zivotne nutne. Vykasli se na prach, na uklid, var jenom detem, manzel at si ohreje parek (ktery si koupi cestou domu).
Tchyni pozadej, at ti malou obcas pohlida, aspon na 2 hod denne treba. Pozadej slusne, ale nalehave.
@barbora21 prosím tě, a kdo ti pomohl? Praktik nebo přímo psychiatr? byly tvoje problémy spojené taky s dítětem?
@barbora21
nic proti lekum, kdyz jsou potreba a pomuzou. ale v pripade tazatelky si myslim, ze je prvni treba resit problem a ne to nechat byt - dal jet na 150%, pect, uklizet, zehlit, varit, prat, starat se o zvirata, zahradu, dve male deti a do toho zobat prasky, to mi prijde cesta do pekel…
@Anonymní píše:
@barbora21 prosím tě, a kdo ti pomohl? Praktik nebo přímo psychiatr? byly tvoje problémy spojené taky s dítětem?
Ano, pomohla mi přímo psichyatrička, našla jsem si nějakou na netu, ale první jsem si přečetla o ní nějáké dobré zkušenosti od lidí co tam o ní psaly.Tak chodím ted k ní, pro prášky na pokec, až ti nějáké předepíše, nebo dá určitě ty stavy zlepšení nějakou dobu trvají asi kolem 14 dnů až 3 týdnů oni ti vše, ale vysvětlí:)neboj
Tchýni to vůbec nezajímá. Slušně jsme ji i tchána žádali, aby si vzali naší dceru vždycky večer na hodinku a my se mohli alespoň v klidu najíst. Jenže tchánovi je to jedno, ten je dlouho v dílně a tchýně se radši jde ven hrabat v hlíně nebo krmit jejich venkovního kocoura, takže smůla. Každý den si vychrapuje do 1 hodiny odpoledne a je zamčená, takže nemám šanci jí jít ani požádat. Opravdu jsem na pokraji svých sil… Pořád jen poslouchám od tchýně, že kdyby byla dcera dobře vychovaná nebyla by hyperaktivní… Takový kecy…
@Ali-Ali píše:
@barbora21
nic proti lekum, kdyz jsou potreba a pomuzou. ale v pripade tazatelky si myslim, ze je prvni treba resit problem a ne to nechat byt - dal jet na 150%, pect, uklizet, zehlit, varit, prat, starat se o zvirata, zahradu, dve male deti a do toho zobat prasky, to mi prijde cesta do pekel…
dobře ale tyhle léky ti ten život usnadní a i dokonce to jako je vaření a uklid. Takže potom si nepřijde jako ted, naopak bude to dělat dál bez nich, nebo bez psychiatra a bude to pořád to samé…
Myslis ze ti pomuzou antidepresiva? v zadnym pripade!! jeste ti vic ublizi. to na nich chces byt zavisla a bez nich nefungovat??? jenom by se situace zhorsila. neblbni a o tehle hnusech uz ani nemluv!!! manzel pracuje i o vikendech? pokud ne normalne ho zaprahni at vezme deti ven a ty mas aspon na odpoledne cas jen pro sebe, odpocines si ale ne uklidem ale tim co budes chtit delat TY!! taky bych zaprahla tchyni. normalne bych za ni dosla nebo poslala manzela kdyz je to jeho maminka at pohlida dceru je starsi takze at ji vezme odpoledne treba 2krat tydne ven. To stejne s manzelem ublizilo by mu kdyby kdyz vecer prijde umyl aspon nadobi? vykasli se ze nemas doma uklizeno jak u celebrit.. ja mam jedno dite, muz mi pomaha neskutecne nedela problemy umyt nadobi, vysat proste je to domacnost i tveho manzela. deti jsou takhle male jen chvili i kdyz ta chvile je narocna. neboj ono to prejde ale musis vydrzet jses tady pro deti. s tema praskama by se stala jen obycejna troska to prece nechces nebo jo??? a s tou hyperaktivitou jsi nekde byla? co na to doktorka? hlavne prestan vysilovat.. vykasli se na ty reci tady at si ty antidepresiva predepises vsechno sou to navykove prasky. VSECHNO
![]()
@barbora21
hele, je to muj nazor. kazdy se musi ridit podle sveho. ale proste si myslim, ze ona je nadoraz vycerpanim. a to nejen psychickym, ale i fyzickym. a pokud si veme prasky, ktery ji daji pocit, ze takhle muze jet klidne dal, tak mi to akorat smrdi kolapsem organismu. ![]()
kazdy ma sve limity a pocitem vycerpani dava najevo, ze uz na tech limitech je. podle je me je proste rozumnejsi zpomalit, nez se dal ritit plnou rychlosti, protoze s pilulema mam pocit, ze zvladnu uuuuplne vsechno…
@barbora21 píše:
dobře ale tyhle léky ti ten život usnadní a i dokonce to jako je vaření a uklid. Takže potom si nepřijde jako ted, naopak bude to dělat dál bez nich, nebo bez psychiatra a bude to pořád to samé…
blbost.. nechapu.. jestli kvuli takovym vecem jako jsou tyhle bezne denni zalezitosti a deti berete prasky tak jeste ze je berete asi je fakt potrebujete.., chapu kdyz se stane nejaka opravdu vazna vec kterou clovek nezvladne ale timhle se problemy neresi.. zakladatelka si tim akorat zadela na dalsi problemy v budoucnu a ty vlastne taky.. mluvim z vlastni zkusenosti… ![]()
Ahoj, omlouvám se za anonymní příspěvek, ale bude to tak lepší. Mám doma dceru 25 měsíců a syna 6 měsíců, který přišel na svět předčasně. Bydlíme s manželem v rodinném domě s jeho rodiči. Máme společný jen vchod do domu. Dcera je hyperaktivní a nevím, jak jí zabavit. Hrčky ji nebaví, knížky taky ne, pohádky v telce taky ne. Všechno ji zabaví tak na 5 minut, do toho se malý dožaduje pozornosti a hlásí se pravidelně každé 3 hodiny o jídlo. Někdy se stane, že chtějí jíst oba najednou. Všechno se snažím zvládat. Malou učím na nočník, malému pomáhám se otáčet. do toho se starám o domácnost, jako většina maminek. Nádobí, prát, žehlit, stírat, uklízet po dětech hračky, vařit a péct, dál mám práci venku jako skleník, pletí záhonků, krmení slepic atd… V noci vstávám k malému naštěstí jen 1×, což jsem nesmírně ráda. Jenže v noci se pořád převaluju a nemůžu spát. Mám strach co zase bude další den. Skoro nejím, nemám na to čas a ani chuť. Manžel jezdí domů navečer a tchýně, která je celý den doma, protože nemá práci, tak ta mi s ničím nepomůže. Moji rodiče mají práci na směny. Mamka třeba 4 dny pracuje a pak má volno, takže mi moc taky pomoct nemůže. Do toho šetříme každou korunu a mě je poslední dobou pořád do breku. Manžel přijde domů a vpálí mi to, že není uklizeno nebo umyté nádobí, ale já jsem opravdu neměla čas. Když dcera opravdu hodně zlobí a do toho malý pláče, už se celá klepu a nejsem schopná fungovat. Řeším to pořád, už i před manželem brečím a žádám ho o větší pomoc, vždycky se dočkám jenom slibů. Myslíte si, že mi pomůžou antidepresiva? Ale musím s nimi mít pořád reflexy, jinak dceru neuhlídám. Závidím občas maminám, které posadí dítě na písek a popíjí kafíčko s kamarádkami a děti si hrají. My bydlíme na vesnici a nikdo tu děti v okolí nemá a já nemám k dispozici auto…Poradíte mi?