Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Tak me napadlo ze si zmenim prijmeni na Gregorova a syn bude Timothy Gregor. To zni docela dobre myslim
@martina.se píše:![]()
![]()
boha jeho, čim přemýšlíš? Víc komplikovat už by to snad ani nešlo..
Proc myslis ze to zni spatne?
@Anonymní píše:
Jako co? Ze jsem mela myslet na to ze me podvede a my se rozejdeme?
musíš přeci uvažovat předem, jak to se jménem bude.. já měla jasno, když by přišel rozchod, nebude mne trápit, jaké má syn jméno a příjmení. a s tím jsem do toho šla.. ty po tak krátké době přemýšlíš, že dítě přejmenuješ
proč jsi nad tim neuvažovala dřív? Co se změní, když synovi změníš příjmení? krom toho, že to bude znít směšně ![]()
Všechno, cos navrhla, jsou příšerné varianty… Kostěj Nesmrtelný to poměrně dost vystihuje, to bylo hodně trefné přirovnání.
Když už je nutno měnit, tedy bych volila variantu Tim Černý.
Pokud se nemýlím, tak tato varianta je povolena:
http://www.ptejteseknihovny.cz/…v-cr-tim-tim
Příspěvek upraven 27.04.18 v 09:05
@Anonymní píše:
Proc myslis ze to zni spatne?
asi jsi nikdy nezažila změnu.. víš, co vše se s tim spojuje? kdysi jsem uvažovala o změně jména - nelíbí se mi, že mam narozky a svátek v jeden den, no když jsem si uvědomila, co vše se s tim pojí, tak jsem dala ruce pryč..
@martina.se píše:
asi jsi nikdy nezažila změnu.. víš, co vše se s tim spojuje? kdysi jsem uvažovala o změně jména - nelíbí se mi, že mam narozky a svátek v jeden den, no když jsem si uvědomila, co vše se s tim pojí, tak jsem dala ruce pryč..
Tak kdyz se clovek vda tak se taky musi menit jmeno
@BohunkaP píše:
Všechno, cos navrhla, jsou příšerné varianty… Kostěj Nesmrtelný to poměrně dost vystihuje, to bylo hodně trefné přirovnání.Když už je nutno měnit, tedy bych volila variantu Tim Černý.
Pokud se nemýlím, tak tato varianta je povolena:
Příspěvek upraven 27.04.18 v 09:05
http://www.ptejteseknihovny.cz/…v-cr-tim-tim
A Timothy Gregor ti prijde taky priserny?
@Anonymní píše:
A Timothy Gregor ti prijde taky priserny?
To mi zní trochu líp… ale u této verze jde spíš o to, že v ní neshledávám smysl. Měnit si vlastní příjmení kvůli tomu, aby dítěti zněla jeho cizokrajná varianta dobře, to považuji za trochu potrhlé a pochopila bych to pouze, kdyby Gregor bylo Tvé rodné příjmení.
Časem si najdeš jiného partnera a zase bude všechno jinak? Děti nejsou hračka a jejich jména taky ne. Jméno má něco symbolizovat, vyjadřovat - jak to křestní, tak příjmení. Dítě si ho nese po svém otci - nebo, když už jsou k tomu skutečně vážné důvody, tedy po mužích z rodu své matky.
@Anonymní píše:
Tak kdyz se clovek vda tak se taky musi menit jmeno
@martina.se píše:![]()
asi trochu jiná situace.. chceš měnit jméno dítěte, svoje atd.. trochu moc komplikací najednou.. jinak jak už jsem psala výše, na změnu příjemní i jména potřebuješ souhlas otce.
On souhlasi
@BohunkaP píše:
To mi zní trochu líp… ale u této verze jde spíš o to, že v ní neshledávám smysl. Měnit si vlastní příjmení kvůli tomu, aby dítěti zněla jeho cizokrajná varianta dobře, to považuji za trochu potrhlé a pochopila bych to pouze, kdyby Gregor bylo Tvé rodné příjmení.Časem si najdeš jiného partnera a zase bude všechno jinak? Děti nejsou hračka a jejich jména taky ne. Jméno má něco symbolizovat, vyjadřovat - jak to křestní, tak příjmení. Dítě si ho nese po svém otci - nebo, když už jsou k tomu skutečně vážné důvody, tedy po mužích z rodu své matky.
Ja nemam dobre vztahy se svou rodinou a muj otec nositel jmena Cerny spachal sebevrazdu. Rada se jmena zbavim a uz bych to dal nemenila. Nicmene dekuju za nazor
@Anonymní píše:
On souhlasi
tak z malého udělej Tima Černého a máš klid, no ![]()
@martina.se píše:
tak z malého udělej Tima Černého a máš klid, no
Jeste o tom budu premyslet..
@Anonymní píše:
Ja nemam dobre vztahy se svou rodinou a muj otec nositel jmena Cerny spachal sebevrazdu. Rada se jmena zbavim a uz bych to dal nemenila. Nicmene dekuju za nazor
Chápu, že tohle patří mezi věci, které s člověkem zamávají a ovlivní ho na celý život.
Nicméně - Tvůj syn je a bude potomkem Tvého otce a změna jména na tom nic nezmění. Patří do jeho rodu. Jsou věci, ke kterým by člověk měl přistupovat čelem a snažit se je přijmout, smířit se, vyrovnat se s nimi. Útěkem a popřením jejich existence dosáhne jen pravého opaku (a také toho, že dokud nebudou přijaty, potáhnou se léty a generacemi dál a dál).
To už by samozřejmě bylo na jiné téma… To hlavní, co jsem chtěla říct, je to, že jméno Tim je v ČR povoleno a tedy tuto variantu můžeš brát v úvahu. Přeji, ať to vyřešíš ke spokojenosti všech ![]()
Jako co? Ze jsem mela myslet na to ze me podvede a my se rozejdeme?