Změna jména dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.4.18 09:42
@BohunkaP píše:
Chápu, že tohle patří mezi věci, které s člověkem zamávají a ovlivní ho na celý život.

Nicméně - Tvůj syn je a bude potomkem Tvého otce a změna jména na tom nic nezmění. Patří do jeho rodu. Jsou věci, ke kterým by člověk měl přistupovat čelem a snažit se je přijmout, smířit se, vyrovnat se s nimi. Útěkem a popřením jejich existence dosáhne jen pravého opaku (a také toho, že dokud nebudou přijaty, potáhnou se léty a generacemi dál a dál).

To už by samozřejmě bylo na jiné téma… To hlavní, co jsem chtěla říct, je to, že jméno Tim je v ČR povoleno a tedy tuto variantu můžeš brát v úvahu. Přeji, ať to vyřešíš ke spokojenosti všech :mavam:

A Tim Cerny zni vazne ok? Nechci aby se mu deti posmivali..

• Citovat
  • Upravit
22026
27.4.18 09:56
@Anonymní píše:
A Tim Cerny zni vazne ok? Nechci aby se mu deti posmivali..

Tim Černý mně osobně zní určitě nejlíp ze všeho, co tu zaznělo.

Že by se mu někdo posmíval, z toho bych neměla strach - podívej, varianta Timothy Siuraru je o hodně zvláštnější a taky ses nebála, že by se mu děti smály :)

K českému příjmení Černý zní jméno Tim dost přirozeně… určitě lépe než Timothy nebo dokonce Timoty (copak děti, ale u téhle verze by si na čelo poklepala většina dospělých a pomyslela si něco o alternativce, co musí mít za každou cenu cizí jméno a přitom ani neumí pořádně anglicky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
27.4.18 10:52

Ahoj, já osobně bych nechala původní příjmení, nevidím pro změnu důvod :think: Trváš-li na změně, klidně Timothy (určitě s ‚h‘) Černý, eventuálně Tim Černý. Víc bych to nekomplikovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.18 11:15
@BohunkaP píše:
Tim Černý mně osobně zní určitě nejlíp ze všeho, co tu zaznělo.

Že by se mu někdo posmíval, z toho bych neměla strach - podívej, varianta Timothy Siuraru je o hodně zvláštnější a taky ses nebála, že by se mu děti smály :)

K českému příjmení Černý zní jméno Tim dost přirozeně… určitě lépe než Timothy nebo dokonce Timoty (copak děti, ale u téhle verze by si na čelo poklepala většina dospělých a pomyslela si něco o alternativce, co musí mít za každou cenu cizí jméno a přitom ani neumí pořádně anglicky).

Diky.. tak asi dam Tim Cerny, jeste to promyslim..

• Citovat
  • Upravit
6661
27.4.18 11:52
@Anonymní píše:
Diky.. tak asi dam Tim Cerny, jeste to promyslim..

Pokud chceš opravdu změnu jména a příjmení, dej Tim Černý. Zní to nejlépe z těch dříve uvedených variant. A jméno Tim se u nás vyskytuje: https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.18 11:59
@bartsch píše:
Pokud chceš opravdu změnu jména a příjmení, dej Tim Černý. Zní to nejlépe z těch dříve uvedených variant. A jméno Tim se u nás vyskytuje: https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…

Ja prave koukala ze existuje u nas i primo Tim Cerny. Asi to tak udelam

• Citovat
  • Upravit
53518
27.4.18 12:53
@Anonymní píše:
Tak me napadlo ze si zmenim prijmeni na Gregorova a syn bude Timothy Gregor. To zni docela dobre myslim

To se modli, aby neráčkoval :? Mám syna a nedovedu si představit ho přejmenovávat. Natož sebe. Já bych na to snad ani neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
27.4.18 13:42

A co Timothy Schwarz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie