Změna křestního jména u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30
17.2.14 10:40

Zmena krestniho jmena pro dite

Dobry den
mohl by mi prosim nekdo poradit?
Pri sepisovani k porodu jsem uvedla jmeno, ktere jsem si rozmyslela spis to jmeno chtel pritel.
Je mozne pri porodu nahlasit zmenu jmena, ci do kdy je mozne zmenu jmena provest?
Dekuji moc za odpovedi a radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
17.2.14 10:41

@ladylondyn kde a při jakém sepisování? myslíš matriku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
17.2.14 10:48

@ladylondyn určitě můžeš před porodem změnit jméno v „papírech“. Po porodu „nahlásit“ jiné jméno. Na matrice můžeš změnit jméno tuším do 6-ti měsíců dítěte. Nebo můžeš dát jména 2 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
17.2.14 10:49

@Eveelin Neni to dokonce do jednoho roku veku ditete? Kazdopadne pred porodem to je uplne jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
17.2.14 10:50

@ladylondyn nevím, ale řekla bych, že dokud není dítě narozené, tak nemůže být zapsané v matrice, tedy by neměl být problém s vyplněním jiného papíru - ale nejlíp se poptat na matrice, aby jim pak porodnice jenom nedala echo, že se dítě narodilo a oni ho rovnou nezapsali podle toho, co už mají v ruce. nicméně každopádně se změnou musí souhlasit i otec dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
17.2.14 11:14

Omlouvam se pokud jsem se spatne vyjadrila pri zapsani k porodu v nemocnici kde budu rodit mi predlozili papir kde jsem mela uvest jmeno ditete.
Zajima me zda je mozne jmeno pri porodu zmenit ma s tim nekdo zkusenost?
Dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25085
17.2.14 12:37

@ladylondyn Myslíš ten papírek? Já tam taky měla jiné a u porodu jsem to nahlásila a přepsali to. Akorát jsme při přebírání RL musela znova já i manžel ten papírek podepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
17.2.14 12:43

@St. Estephe Hele, Anthony je můj :lol:

• Citovat
  • Upravit
4637
17.2.14 13:32

@TroisChéris Nazdaaar, klone… :lol: Budeme tu strasit spolu, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
17.2.14 13:46

Dekuji za vase odpovedi.
Hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
17.2.14 14:37
@St. Estephe píše:
@TroisChéris Nazdaaar, klone… :lol: Budeme tu strasit spolu, jo?

Super :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.19 06:39

Ahoj :oops:
Neví tady někdo, jak je to se jménem u nesezdanych paru? Byly jsme v lednu na matrice přiznat otcovství a rovnou si nechali zapsat krestni jmena. Bohuzel vznikla situace, kdy jsem skoncila sama a jelikoz pivodni krestni jmeno vymyslel pritel,chtela bych ho zmenit na to, které se libilo me (to je tak, kdyz z lasky clovek ustoupi a dela ze sebe blbce). Prijmeni bude mit po nem (bohuzel se jako otec jeste hlasi a asi hlasit bude) ale aspon to krestni bych chtela zmenit. Jsem v 7 mesici,jde to? Musim ho tam mit opet s sebou nebo to muzu zaridit sama? :roll:

• Citovat
  • Upravit
7257
14.3.19 06:43
@Anonymní píše:
Ahoj :oops:
Neví tady někdo, jak je to se jménem u nesezdanych paru? Byly jsme v lednu na matrice přiznat otcovství a rovnou si nechali zapsat krestni jmena. Bohuzel vznikla situace, kdy jsem skoncila sama a jelikoz pivodni krestni jmeno vymyslel pritel,chtela bych ho zmenit na to, které se libilo me (to je tak, kdyz z lasky clovek ustoupi a dela ze sebe blbce). Prijmeni bude mit po nem (bohuzel se jako otec jeste hlasi a asi hlasit bude) ale aspon to krestni bych chtela zmenit. Jsem v 7 mesici,jde to? Musim ho tam mit opet s sebou nebo to muzu zaridit sama? :roll:

Pokud jste se rozesli,proc by meli mit dite prijmeni po nem? To je uplny nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
14.3.19 06:44

Křestní jméno dáš ty sama v porodnici jaké budeš chtít. S tím příjmením nevím, to by asi chtělo zavolat na matriku. Ale myslím, že by bylo lepší, kdyby i příjmení mělo po tobě. Otec dítěte bude otcem, i když se dítě bude jmenovat po tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.19 06:47

@stinga i kdyz v tom papiru z ledna z matriky mame ze jsme se dohodli na prijmeni a krestnich jmenech? Tak v porodnici mohu uvest jine?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence