Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@2012Mex Děkuju
A na místě to lze i na počkání? nebo tak i tak měsíc?
@Vickee - díky, no studuji ten zákon, chytrá z toho moc nejsem, budu tam muset zavolat. Jestli stačí trvalý pobyt 5 let tak to by bylo dobré.
Trvalý pobyt 5 let ale musela jsi tu žít před dosažením 10let věku.
Tady je to popsané. Moje československé děti mají dva rodné listy. A koukám, že už zlevnili. Když jsem to zjišťovala naposled, tak by za to po mě chtěli 10 táců.
Nojo, ale já už jsem si za ty roky tady srovnala, že ho nepotřebuji. Čech nebo Slovák… aj tak sme všetci bratia.
@Mišela1 píše:
@Vickee - díky, no studuji ten zákon, chytrá z toho moc nejsem, budu tam muset zavolat. Jestli stačí trvalý pobyt 5 let tak to by bylo dobré
Stačí 3 roky ak si občan EU
@Knofletka píše:
Nojo, ale já už jsem si za ty roky tady srovnala, že ho nepotřebuji. Čech nebo Slovák… aj tak sme všetci bratia.
No mne nedali foťák na splátky ptž nemám OP a kolegyňa má múza Slováka a nedostali hypotéku, kvoli tomu museli meniť banku. Všetci sme bratia až na drobné komplikácie…
@janvana píše:
No mne nedali foťák na splátky ptž nemám OP a kolegyňa má múza Slováka a nedostali hypotéku, kvoli tomu museli meniť banku. Všetci sme bratia až na drobné komplikácie…
A nemáš cizinecký průkaz?
@Vickee píše:
@2012Mex DěkujuA na místě to lze i na počkání? nebo tak i tak měsíc?
Ne, na pockani to bohuzel nejde
musis si mesic pockat
Jak je to s timy lidmi? Ja v te dobe byla nezletila zila vyrustala tu jen po rozpadu nasi se rozvedli a automaticky mi dali SK občanku otec je obcanem CR do dnes zije tu ja ted jsem i vdana za obcana CR.
Teď do konce roku můžeš zažádat o české občanství „zlehčeným způsobem“, pokud jsi v ČR žila do věku 10let. Pak už zase smůla.
Ja se tu ne narodila jako 2leta jsemzila tu do 13 asi tak nevim no