Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč hned omezovat kontakt?
Tak jí na rovinu řekni, že si do výchovy kecat nebudete a bude to hned lepší ![]()
A když to nepochopí, tak při dalším kritizování jí řekni třeba o tom dudlíku, že je to taky jejich věc a ty do toho kecat nebudeš
třeba jí tím sklapne…
Ja bych ji klidne narovinu rekla, ze kazda vychovavate dite dle sveho presvedceni a ze ty ji do toho nekecas, tak at ona do toho nekeca tobe ![]()
poslouchat cely vikend, jak ona vse dela dobre a ty spatne, to bych ji rychle poslala nekam, tyhle typy ja nesnesu, i kdyz si sama myslim svoje, tak do vychovy nikomu nekecam
Hele nekdy je to cloveku blby, ale asi s lidma, ktery s tebou jednaj na rovinu, je taky lepsi jednat na rovinu - jen se musis pokazde preladit a neurazit pak nejakyho diplomata ![]()
Podle me bys mela vyckat na nejakou kritiku a pak ji pozadat, stejnym tonem jako bys ji zadala o podani slanky, aby si ty komentare uz nechala, ze
te to stve a stejne si tu budes delat po svym. A pokud rekne neco jako „pro tvoje dobro“, tak bych ji rekla, ze pro njeji dobro zase bude, kdyz nebude tak otravna ![]()
Když člověk nemá zpětnou vazbu, tak se asi těžko může změnit, že? Samozřejmě, že bych jí řekla, že takto opravdu ne, že stejně, jako já respektuji její „nevýchovu“, tak ona bude respektovat mé vymezování hranic.
Na druhou stranu.. Často se mi stává ve veřejných hernách, že ty hranice vymezuji jiným dětem (za neaktivního dohledu jejich maminek), protože kdybych se o ně nestarala a nezarazila jim některé nápady, tak by fyzicky ohrožovaly mé vlastní děti
Respekt k dítěti je hezká věc, ale ty mantinely musí být jasně dány.
@Pudloslava píše:
Hele nekdy je to cloveku blby, ale asi s lidma, ktery s tebou jednaj na rovinu, je taky lepsi jednat na rovinu - jen se musis pokazde preladit a neurazit pak nejakyho diplomataPodle me bys mela vyckat na nejakou kritiku a pak ji pozadat, stejnym tonem jako bys ji zadala o podani slanky, aby si ty komentare uz nechala, ze
te to stve a stejne si tu budes delat po svym. A pokud rekne neco jako „pro tvoje dobro“, tak bych ji rekla, ze pro njeji dobro zase bude, kdyz nebude tak otravna
To ona prave rekla, svym zpusobem jednou mela takovy reci ze uz sem se ohradila, ale asi blbe jediny co rekla ze se jako strašne branim, tak se fakt divila. Jakoze fakt ma pravdu. Ale ona spis pusobi ze se nastve, a akorat se rozhadame a celej vikend zkazenej, ale je fakt ze i tak to zkazila takze by to mozna bylo jedno, ona je spis cholerik, ja prave ne, takze tohle uplne nesnasim
.
Navic sem kolikrat fakt drzela pusu protoze ja ji to toho remcat nechtela, ale asi sem mela, jakoze naky veci sou desne nezdravi ze to malymu neda a pak mu da dort. Jakoze poucuje jak je chytra ale stejne pak dela stejny blbiny
Prave tkahle na dalku je tezky neco rict, pak v mailech treba je to stokrat horsi a hur to vyzni. Mela sem to asi rict hned. Ale nechtela sme proste kazit vikend hadkou.
Ona takhle prave jedna se vsema, a prijde mi ze ji stejne nezmenim jednou vytkou ze takova stejne bude furt, takze proto se s ni nechci tak bavit. Nebo ne na tema deti. Kdyz se s ni clovek bavi na jiny tema, tak je v pohode, nebo radi ale tak ze z cloveka toho blbce neudela, ale s tim ditetm jo a dava to dost okatě najevo.
Asi ji to jiní žerou.
Já i když si myslím, že jsem od rány a klidně by mi nedělalo problém ji říct, ať si strčí svý rady za klobouk, tak bych to teď asi neudělala a radši si našla kamarádku, se kterou budu na stejný vlně, než toto. Prostě každá máte ve výchově jiný postup a to se stejně nezmění!! ![]()
JA bych se nebala toho ji to vyčist ale toho ze pak na tom ten vztah stejne skonci, proste nikdo nema kritiku rad, a sice kazdy delame chyby, ale proste od pribuznych mi prijde normalni ze si treba rejpnou, ale kamoska tohle delat nema, s tou ma bejt sranda, a ne furt v křeči cokoliv reknu ze je jako blbe. Proste ze si takhle prudí svýho chlapa, jak sama rika tak at, ale proste kamoska je neco jinyho nez chlap.
Přesně tak, vykašli se na ni a najdi si lepší kámošku. Z mojí zkušenosti (a přišla jsem na to až celkem nedávno) je, že nejlepší kamarádky jsou stejně ty, které mám z dětství, ze školy, ze střední, pak jsou akorát 2 výjimky se kterýma si rozumím a vlastně jsme se daly dohromady kvůli dětem. Ostatní maminy, se kterýma jsem se seznámila až v době rodičáku žádný kamarádky nejsou a tak jsem je odstřihla!! Co s takovejma, se kterýma si nerozumíš a jen s nima trávíš čas, než si děti pohrajou.. To není na dlouho. ![]()
JAsne no, ona si strašně veri jakoze kdo vi co, ale at mi nekeca do me, jako my se zname dlouho ale spis dopisovani, protoze bydlime daleko, tak sem hned nevedela jaka je, a myslela sem ze je ok. Ale ted me dost zklamala.
Takze o to jde, ze kdybychom se videly kazdej den, tak vim do ceho du a co ji rict, ale takhle me zaskocila, protoze drive byla celkem v poho.
Tim jak me zaskocila tak sme proste nevedela jak ji to rict, abysme hned ten den nejeli domu, protoze pak bych se nastvala a rekla bych ze jedem kdyby mela vetsi prudy a to by nebylo dobry.
Jsou prostě lidi, kteří co na duši, to na jazyku, a nepřijde jim to nijak divný. A to přestože se podle jednoho schyluje k hádce tím, že si prostě každej drží -a ten druhej to prostě má jen tak, že říká, co si myslí, ne že se hádá.
No, holt jste si nesedly, no. To se stává.
Jo to je ten problem ze ona to rekne, ja se radsi drzim coz mi prijde pohodovejsi nez abych do ni furt hučela co dela špatně. No kdyz me je to neprijemny tak se to snazim nedelat ani jinym. ALe asi obcas budu muset.
Co se týká výchovy deti tak si vubec nesedme.
@Anonymní píše:
Jo to je ten problem ze ona to rekne, ja se radsi drzim coz mi prijde pohodovejsi nez abych do ni furt hučela co dela špatně. No kdyz me je to neprijemny tak se to snazim nedelat ani jinym. ALe asi obcas budu muset.
Co se týká výchovy deti tak si vubec nesedme.
Máš jen dvě monžosti. Bu´d být v pohodě a platit cenu, že nejsi - a nebo se prostě ozvat, a zaplatit tu cenu, že holt se taky možná pohádáte.
Jak řeklo to autíčko z pohádky Cars 2 - přátelé auta se občas pohádají. Hádají se o všechno. které auto je nejlepší, které nejhorší, občas s ehádají jen proto, a by s epohádali. Ale důležité je, že se opět usmíří!
Ahoj, chtela jsem se zeptat zda nemate podobne zkušenosti a jak se s tim vypořádavate.
Mam jednu známou, vídáme se málo, a ted jsme obě matky, tak je super že si naše děti mohou spolu hrát. Ale máme jiný výchovný styl. Ona všechno dovolí myslí si že děti nikdy nezlobí a podobně. JA si zase myslím že je normálni nekdy dite okřikout, když dělá co nemá. Byly sme ted spolu na vikend, a pořád mela řeči ze takhle s malou mluvit nemam, a podobne, a pritom sem na ni nervala nic, proste jen normalne sem ji neco vytykala. Pak mela jeste jiny narážky, ze delala ze je proste ta lepsi, a pritom ja znam svoje dite lip.
Mam dilema jestli to zname rict nebo to ignotovat kdyz se tak casto nevidame. Ale ona je takova povahove ze ráda všem radí a to uplne ve všem. Vlastne si nikdy moc nepripusti ze by mohla chybovat ona. Jeji vychovu sem ji taky hned nekritizovala, ze ma jeji dite jeste dudlíka a plenky a podobne.
Me to prijd enormalni ze kazdej sve dite vychovava po svým.
Ale po pravde se to pak uz s ni nedalo vydrzet, ale myslim ze se hrozne nastve a nepochopila by žadnej koment na tohle téma. Ale sama to dela, no chystam s ekvuli otmu omezit kontakt.
Ale je to skoda, kdyz sme byly bez deti tak to s ni bylo vic v pohode.