Změna oboru po 40, učitelka v MŠ

Anonymní
17.1.19 23:54

Změna oboru po 40, učitelství MŠ

Zdravím Vás všechny. Chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, komu se podařilo z úplně jiného oboru dostat např. do MŠ, nebo ZŠ a začít třeba studovat, i když už mu padla čtyřicítka. Zřejmě je to SCI-FI, tak by mě potěšilo, kdyby se někdo našel.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.1.19 04:50

Ja osobne nejsem ten pripad, ale v MŠ pracuji jako ucitelka, ve skole jsem byla ve družině, a nyni dokoncuji VŠ vzdelani do MŠ… muj nazor je takovy, ze starsi kolegyne, ktere v podstate zacinaji takto „pozde“ s oborem, to maji mnohem tezsi nez my ve 20… nyni jsem tehotna a premyslim jestli se do skolky vubec potom vratim… neni to zadna sranda v dnesni dobe inkluze a rodicu, kteri jsou prece zkusenejsi nez blbá úča… práce to je moc hezká, baví mě, ale v pátek odpoledne jsem ráda že tam dva dny nemusim… asi tim ze mame letos narocnou tridu a jsem ve 14. Tydnu, ale je to mazec no, zadna sranda…

• Citovat
  • Upravit
6445
18.1.19 05:10

Znam celkem dost lidi, kteri po 40ce zmenili obor. Nebo v ramci stejneho oboru museli studovat aby u te prace mohli zustat, konkretne ve skolstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.19 05:52

@Ijen zastávám názor, že je něco jiného v rámci oboru po 40 znovu studovat nez to, ze s oborem zacinam, ale mluvim pouze o skolstvi a sve zkusenosti :nevim: kazdopadne clovek ma zkouset a posouvat se nekam, tak smele do toho…

• Citovat
  • Upravit
1877
18.1.19 06:16

Já sice ještě nemám po 40.tce,ale pomalu se blíží…nu jak to napsat… několik let jsem pracovala ve zdravotnictví a teď co jsem na RD si nedovedu představit se tam hned vrátit,proto jsem se rozhodla pro jiný obor a to ve školství.V úterý podána přihláška na zkrácene studium PŘEDŠKOLNÍ a MIMOŠKOLNÍ PEDAGOGIKA tak uvidíme jak mi to půjde a zda pak seženu místo :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
18.1.19 07:23

Hodně záleží,jestli studujes v ramci stejneho oboru nebo aspoň obor,který má k tomu zvolenému blízký vztah,kde je hodně spolecnych předmětů nebo úplně jiný obor,tam musí být vynaložené úsilí a časová náročnost nesrovnatelně větší. Jinak ano,na VS na kombi formach běžně studují dámy okolo 40,nic zvláštního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
18.1.19 07:28

Já myslím, že to jde. :-) Pokud tě nebrzdí lenost, ale naopak před sebou vidíš cíl a víš, proč to chceš, tak tě to potáhne dopředu.
Tak nad tím uvažuji, mám teda méně let, dvě malé děti, původní obor mě bavil, pracovala jsem částečně i při RD, ale nevím, zda to pak zvládnu sloučit s docházkou dětí do MŠ (nereálné) + moje dojíždění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
18.1.19 08:10
@Anonymní píše:
@Ijen zastávám názor, že je něco jiného v rámci oboru po 40 znovu studovat nez to, ze s oborem zacinam, ale mluvim pouze o skolstvi a sve zkusenosti :nevim: kazdopadne clovek ma zkouset a posouvat se nekam, tak smele do toho…

To mas urcite pravdu. Pokud se pohybujes ve stejnem oboru, bude to jednodussi. Jen jsem chtela zakladatelku podporit v jejim rozhodnuti. Neni to zadne sci-fi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.19 12:42

No a to je právě ono, říkám si, kdybych náhodou vystudovala, jestli mě pak vůbec vezmou někam do práce, bez praxe. Můj obor je úplně mimo, pracovala jsem ve fabrice a mám průmyslovku a pak životní prostředí. Hlásila jsem se na peďák ve 20, jenže doma byla situace taková, že jsem dala přednost pracovní nabídce před studiem a zaválo mě to úplně jinam. Jenže mě to štve a říkám si jestli by se to ještě nedalo zvrátit. Ona totiž ta práce s dětmi mě stále přitahuje.

• Citovat
  • Upravit
86
22.1.19 14:11

Milá zakladatelko, byla jsem na tom podobně, obor a vzdělání také úplně mimo, ale práci s dětmi jsem měla celoživotně jako koníček - vedoucí na táborech, vedení kroužků vše bez vzdělání. Dodělat si peďák jsem se tedy neodhodlala, ale ten obor jsem změnila a pár let už s dětmi pracuju, věkově taky odpovídám skoro té 40. Udělala jsem si pouze rekvalifikaci profesionální chůvy, pracuji s dětmi 0-3 roky, nebyl problém sehnat práci v jeslích. S touto kvalifikací je možné pracovat i v dětských skupinách, ve školce jako výpomoc u dvouletých dětí nebo jako chůva do rodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.21 23:41

Ahoj všem. Jen jsem to tu chtěla uzavřít, proto napíšu, jak vše dopadlo (zatím) - pro další váhavce.
Rozhodla jsem se to zkusit a při poslední RD jsem si udělala kurz pro AP. Nabídka na práci přišla okamžitě a mám za sebou druhý školní rok. Původní práci jsem dala sbohem a jsem přijata na VŠ Učitelství pro 1.stupeň. Uvidím jak to půjde dál. Ale po pracovní stránce jsem nejspokojenější za posledních 15 let. ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.5.26 10:56

@makousek 83 Ahojky, vystudovala jsi tu pedagogiku a našla místo v oboru? Co je to za zkrácené studium? Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.5.26 11:01
@Anonymní píše: Více

Ahojky zakladatelko, to jsou super zprávy, napiš jak to bylo dál! U mě je to tak, že jsem Ing. techn. směru, ale pracovala jsem v jiném oboru, hodně s lidmi. Teď je mi 42, mám 3 děti a ráda bych se věnovala dětem jako AP nebo ve školce nebo i učila, bohužel tedy musím také něco vydělat, ne jen být AP na pár hodin. Zvažuji tedy i studium pedagogiky. Ale také váhám, zda se mi vrátí ta náročná časová investice, zda najdu fajn místo a budu spokojená.

• Citovat
  • Upravit
12605
16.5.26 20:41

Mně je teď 38 a dodělávám si VŠ dálkově na rodičáku. Za mě, nikdy není pozdě začít. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.26 20:45

@bjetuschka A kde a na jak dlouho je to a jak bys hodnotila náročnost na čas? Děkuji!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat