Nevezmou mě do práce kvůli roztroušené skleróze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nevím, jak s RS, ale mě vzali do práce s HIV. Práce schopna i na noční. Držím palce! Závodní lékař mi jen vzal krev, změřil tlak… OK.
- Citovat
- Upravit
Já v práci svoje diagnozy nikdy doktorovi neřekla, protože vím že by mi jinak tu práci dělat nepovolil a to taky nebyla nijak náročná.
Ale to si musíš rozmyslet sama. Já věděla, že moje nemoc mi ve výkonu práce bránit nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na to ti asi nikdo s jistotou neodpoví. Záleží na přístupu vedení celkově, jejich znalostech o tvé nemoci. Minule tady třeba byla diskuze, kde zakladatelova přítelkyně nemohla najít práci a všude ji propustili s atopickým ekzémem na rukách, který já mám celý život a nikdy jsem se s tím nesetkala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj
minulý týden jsem byla na pohovoru do nové práce a ještě ten týden volali, že by mě chtěli.
Zítra jdu k nim k závodní lékařce na krev, moč a poté na prohlídku. A potom až podepsat smlouvu. Bohužel ale neví, že trpím roztroušenou sklerózou. Trochu se bojím, že až to zjistí, tak si to se mnou rozmyslí. Sice se jedná o práci v kanceláři, ale i tak budu jak na telefonu tak komunikovat s lidmi osobně, bojím se třeba aby neřekli něco typu, že při RS se nemá člověk stresovat, ale to bych pak asi nemohla dělat žádnou práci.
Co si myslíte, jaká je šance že mě s RS do práce nakonec nepřijmou?
Toho bych se nebála. Pokud jdeš do kanceláře, bude to v pořádku. Neboj se. Kamarádka jí má a nikde problém neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini zase já to tajit nechci, může se stát, že dostanu ataku, budu měsíc mít neschopenku a bude zase lhát a lhát? Neumím si to moc představit. Nedej bože kdybych třeba v práci omdlela, musí vědět, kam mě odvíst, kdyby náhodou a tak ![]()
- Citovat
- Upravit
No a pozná na tobě ta závodní lékařka RS? Diagnostika je poměrně složitá, to by musela být jasnovidec, aby ji poznala z rutinní prohlídky. Sama od sebe bych jí nic neříkala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tatrovka chtějí po mě výpis z karty, tam to samozřejmě mám. Takže i kdybych chtěla, tajit to nemůžu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nevím, jak s RS, ale mě vzali do práce s HIV. Práce schopna i na noční. Držím palce! Závodní lékař mi jen vzal krev, změřil tlak… OK.
Mohu se netaktně zeptat? Bojíš se, že bys třeba při úrazu v práci mohla při první pomoci někoho nakazit?
to není rypaní nebo urážka, jen se ptám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Firma se diagnozu nedozvi,doktorka jen napise bud schopna nebo ne. Pokud doktorka uzna,ze muzete pracovat,tak bude vse v poradku. Nikdo nebude v praci vedet,co mate v karte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,no nevím, já jsem přijala kluka do práce v bance a že má RS jsem se dozvěděla, až když mi řekl, že má teď nějaký trable a bude týden na kapačkách. Takže jsme se o tom nedozvěděli od doktora, ten napsal práce schopný. Můžeš to risknout a říct hned nebo ve zkušební době, ale pak tě mohou nevzit nebo propustit bez udání důvodu. Nebo to říct až po zkusebce. Dobrá rada dráha…Drž se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A máš léky, jsi jinak OK?
To bych řekla - Mám RS, ale taky vyhovující léčbu, neomezuje mě v běžném životě. (Že tě pak někdy potká ataka - to nemůžeš vědět dopředu…)
Většinou se doktoři-ne-neurologové se specializací na RS v té diagnoze moc nehrabou, nemají přehled (jasně, jejich obor je něco jiného).
Neboj, lidí s RS už je hodně a už to není až takový strašák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet léky mám, ataku mám cca co 2 roky, že jsem fakt měsíc doma, chodím na ty kapačky. Vidím věci 3×, nemohu jít, pít, mám elektriciké impulzy.. takže opravdu cca ten měsíc fakt bez práce. Taky trpím na slabou imunitu, takže pokud někdo přijde do práce se začínající střevní chřipkou nebo angínou, na 95% to budu mít taky. Jinak jako tahle přijmo, mi nic není, zatím (ťuk) ale chápu to, co dva roky bych dle lékařky měla jezdit do lázní, RS se pomalu zhoršuje, z poslední rezonance před měsícem mi zjistili, že se mi vytvořilo nové tělísko..
Chápu to, já osobně bych taky nepřijmula někoho, kdo pojede na měsíc do lázní, pak nebo před nimi dostane ataku, pak bude týden doma s angínou..
Já to chápu no
Je to těžké
- Citovat
- Upravit
@alisekR píše:
Mohu se netaktně zeptat? Bojíš se, že bys třeba při úrazu v práci mohla při první pomoci někoho nakazit?to není rypaní nebo urážka, jen se ptám.
Byla to práce, kde byl úraz vysoce nepravděpodobný. Hlavně takový, který bych nezvládla vyřešit sama, nebo upozornit, at na mne nesahají. To bychom nemohli vycházet ven. Pokud zachránce nemá otevřenou ránu, nákaza nehrozí.
- Citovat
- Upravit
Taky mám RS a v práci to všichni ví. Taky pracuju v kanceláři. Občas hůlky už neschovám. Šéf mi řekl, že je mu to jedno, dokud odvádím stejnou práci jako zdravý člověk. U pohovoru jsem to neříkala, závodní lékař mi napsal práce schopná. A vic nikoho nic zajímat nemusí. Ale jsem tam už 12 let a za tu dobu se mi ta nemoc dost zhoršila. Prostě na outdoor, kde jedou 50 km na kolech, už nejedu a setkám se s nimi v hotelu, kde se nocuje. Ataky jsem zvládala za provozu, ráno kapačka a večer jsem si to napracovala. Teď už potřebuju neschopenku, už to nedávám, tak sedím doma u pracuju z domova.
- Citovat
- Upravit
Ahoj
minulý týden jsem byla na pohovoru do nové práce a ještě ten týden volali, že by mě chtěli.
Zítra jdu k nim k závodní lékařce na krev, moč a poté na prohlídku. A potom až podepsat smlouvu. Bohužel ale neví, že trpím roztroušenou sklerózou. Trochu se bojím, že až to zjistí, tak si to se mnou rozmyslí. Sice se jedná o práci v kanceláři, ale i tak budu jak na telefonu tak komunikovat s lidmi osobně, bojím se třeba aby neřekli něco typu, že při RS se nemá člověk stresovat, ale to bych pak asi nemohla dělat žádnou práci.
Co si myslíte, jaká je šance že mě s RS do práce nakonec nepřijmou?