Změna práce a mateřská

5411
17.6.18 18:50

Změna práce a materska

Ahoj holky mám prosbu jsem zaměstnaná v jedné fabrice už přes 2 roky ale chtěla bych další mimčo ale budu muset změnit práci kvůli dceři protože mě od září nastupuje do školy a na směny dělat nemohu protože nebudu mít hlídání a chci se hlavě dceři věnovat jak je to s mateřskou kdybych skončila ve stávající práci a nastoupila do nové a třeba za 2-3 měsíci zjistím že jsem těhotná budu mít nárok na mateřskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9793
17.6.18 19:24

@pavla.velova Máš právo v zaměstnání požadovat úpravu pracovní doby z důvodu péče o dítě, zaměstnavatel musí vyhovět, pokud mu nebrání „vážné provozní důvody“.

A k dotazu. Abys měla nárok na PPM, musíš být nemocensky pojištěná 270 dnů za poslední 2 roky před nástupem na PPM - to nebude problém, tam se ti bude případně počítat i současné zaměstnání, když bude spadat do období těch 2 let. Zároveň ale musíš na PPM nastoupit ze zaměstnání nebo v ochranné lhůtě - ta je tak dlouhá jako zaměstnání, které skončilo v době těhotenství, max. 180 dnů. Takže pozor akorát na těhotenství ve zkušební době nebo před koncem případné doby určité, kdy by ti nemuseli prodloužit smlouvu a nemuselo by ti to vyjít s ochrannou lhůtou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí