Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mám dceru ve své péči otec se nezajímá neplatí alimenty nic. Můj dotaz zní dcera má příjmení po něm chtěla bych ji dát příjmení po mě kvůli školce doktorum atd co vše je k tomu potřeba když otec nesouhlasí se změnou je mi jasný že přes soud ale co potrebuji aby to soud uznal a jak to probíhá? To pošlu návrh a on ho schvali/zamítne bez nás nebo budeme muset k soudu? Moc děkuju za odpověď
@Kaja282828 píše:
Dobrý den, mám dceru ve své péči otec se nezajímá neplatí alimenty nic. Můj dotaz zní dcera má příjmení po něm chtěla bych ji dát příjmení po mě kvůli školce doktorum atd co vše je k tomu potřeba když otec nesouhlasí se změnou je mi jasný že přes soud ale co potrebuji aby to soud uznal a jak to probíhá? To pošlu návrh a on ho schvali/zamítne bez nás nebo budeme muset k soudu? Moc děkuju za odpověď
Hlavne vazny duvod. Mas vazny duvod?
Můj syn má otcovo příjmení (nicméně teda žijeme všichni spolu) a nikdy nikde nikdo se nepozastavil nad odlišným příjmením… Nechápu, proč se všude tenhle argument řeší. Snad už není 19. století, kdy se na svobodnou matku dívali všichni skrz prsty…
Dej si žádost na soud. Myslím, že když se otec nezajímá, nebude to problém.
@Kaja282828 píše:
mám dceru ve své péči otec se nezajímá neplatí alimenty nic. … chtěla bych ji dát příjmení po mě kvůli školce doktorum atd
Pokud máš dceru skutečně ráda, tak se vykašleš na takové blbosti jako je příjmení. Požaduj od otce na dceru výživné. To je to co ona potřebuje.
Ovšem pokud je u Tebe touha nasr*at otce silnější než láska k vlastnímu dítěti, pak to samozřejmě můžeš vidět jinak.
@Tala20 píše:
Pokud máš dceru skutečně ráda, tak se vykašleš na takové blbosti jako je příjmení. Požaduj od otce na dceru výživné. To je to co ona potřebuje.Ovšem pokud je u Tebe touha nasr*at otce silnější než láska k vlastnímu dítěti, pak to samozřejmě můžeš vidět jinak.
A to se vylučuje?
@Tala20 píše:
Pokud máš dceru skutečně ráda, tak se vykašleš na takové blbosti jako je příjmení. Požaduj od otce na dceru výživné. To je to co ona potřebuje.Ovšem pokud je u Tebe touha nasr*at otce silnější než láska k vlastnímu dítěti, pak to samozřejmě můžeš vidět jinak.
Jakoze když matka chce, aby dítě mělo stejné příjmení jako ona, poněvadž otec se nestará, tak ho nemiluje, nebo jako co se to těmi srancemi snažíš říct?
@Kaja282828 píše:
Dej návrh k soudu. Otec se o dítě nezajímá, neplatí alimenty. To bys ale měla taky řešit. Vynutit si zájem nejde, ale jednou má dítě, tak k němu má vyživovací povinost.
Ať máte důvod jakýkoliv, tak to prostě zkuste. I kdyby byla malá šance. Podejte návrh a pak si to u soudu zkuste obhájit. Co horšího - než že vám to zamítnou - se může stát? Každopádně se ale připravte na to, že soud bude zajímat také to, jak se snažíte vymoci výživné.
Tak na alimenty jsem se neptala, alimenty jsou určené soudem je podána exekuce jenže když otec nepracuje není s čeho, jinak řeším náhradní výživné přes stát takže s alimenty opravdu pomoc nepotřebuji.