Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Způsobila sis to sama. Říct jednoduše že nemáš zkušenosti, tak sorry, neudělám ti stránky, by dokázal každý. Jednoduše mu řekni ať si najde někoho se zkušenostmi, pokud chce mít webovky na nějaké úrovni.
Musí prostě překapat pohár.
Pak to dáš, protože už nebude jiná možnost.
Jako někomu něco slíbíš a chceš si ho zablokovat?
A ještě se divíš, že by tě stejně sháněl? Kolik ti je, 13?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebovala bych radu, jak ven z mého svrabu. Slíbila jsem známému udělat webové stránky - respektive už při jeho prosbě jsem ho nedokázala s tím poslat někam, tak se s tím lopotím, nebudu z toho mít ani korunu a hlavně mi to nejde, není to téma, které je mi blízké, nemám dostatek zdrojů, takže ještě dělám texty, sháním fotky, vymýšlím to celé od píky a tím se mi to ještě víc protiví. Blbé je, že čím víc hodin jsem na tom strávila, tím víc se mi to celé hnusí a hlavně vím, že to nedokážu dodělat, protože to poslední dobou odsouvám atd. Taky nejsem schopná mu zavolat a říct mu to (protože vím, že už předtím ho nějaký webař odmítl pro nedostatek času), přemýšlela jsem nad nejvíc zbabělým řešením a to, že si ho snad zablokuju, abych nemusela mít nervy, až mi bude volat, ale beztak je schopný si mě pak „najít“ nebo se zeptat společného známého apod. No a druhá věc na to navazuje - něco podobného jsem slíbila další známé - trochu jiné věci než web, ale též časově náročné a též vím, že to byla chyba a akorát mě bude štvát, že mi bude chybět „čas pro mě“, zabiju víkendy i odpoledne a to mi nestojí ani za desetkrát vyšší částku a to všechno jen proto, že ty lidi nedokážu poslat do… hned na začátku. Co teď s tím?
Buď dokonči co jsi slíbila a nebo jim řekni, že z osobních důvodu na to nemáš čas. A ber to jako ponaučení do příště, až budeš někomu zase něco slibovat
No tak se to začni učit.
Známému napiš - „hele promiň, zkoušela jsem to, nejde mi to, žere mi to strašně moc času - je to složitější než je možné udělat jen tak po večeru. Prostě za to někomu zaplať.!“
A té známé teď taky napiš „hele promiň, vím že ti to zkomlikuje situaci a měla jstem tě odmítnout dřív, ale prostě jsem to nezvládla. To co jsem ti slíbila nemůžu splnit.“
To že se na tebe naštvou je jedině dobře, protože přijdeš o lidi, co tě zneužívají a nezaplatí.
Jinak sobě pořiď tuhle knihu a prostě trénuj. Nepůjde to rychle a snadno, ale půjde to.
@Lu66 píše:
Způsobila sis to sama. Říct jednoduše že nemáš zkušenosti, tak sorry, neudělám ti stránky, by dokázal každý. Jednoduše mu řekni ať si najde někoho se zkušenostmi, pokud chce mít webovky na nějaké úrovni.
Ale já ty zkušenosti mám, jenže situace už je taková, že mám normální full time v jiném oboru, a dělám to po večerech/víkendech a bere to moc času, protože mám dítě, s ním se musím učit do školy, dělat úkoly, v pracovním týdnu si ráda zacvičím nebo navařím na další den oběd - prostě se dá říct, že od pondělí do pátku přijdu v pět z práce i s dítětem vyzvednutým z družiny, děláme školu, pak chystám večeři, případně si vařím na další den do práce, cvičím, udělám nějaké domácí resty nebo se ještě věnuju malé a najednou je devět večer a místo abych měla chvíli pro sebe, tak se mrcasím s webem. Víkend to samé, chtěli jsme jet na dva dny do Grazu a radši jsem to zrušila, abych dělala web. Prostě je mi nepříjemné někoho odmítnout hned a stejně tak nemám koule na to někoho odmítnout v průběhu, vlastně ani nevím proč, je mi vcelku jedno, jestli si o mě bude pak myslet, že jsem kráva, ten člověk mě spíš využívá (protože ví, že to bude zdarma) a volá jen když něco potřebuje, frekvence našeho vídávání se, je jednou ročně.
@Ou píše:
No tak se to začni učit.Známému napiš - „hele promiň, zkoušela jsem to, nejde mi to, žere mi to strašně moc času - je to složitější než je možné udělat jen tak po večeru. Prostě za to někomu zaplať.!“
A té známé teď taky napiš „hele promiň, vím že ti to zkomlikuje situaci a měla jstem tě odmítnout dřív, ale prostě jsem to nezvládla. To co jsem ti slíbila nemůžu splnit.“
To že se na tebe naštvou je jedině dobře, protože přijdeš o lidi, co tě zneužívají a nezaplatí.
Jinak sobě pořiď tuhle knihu a prostě trénuj. Nepůjde to rychle a snadno, ale půjde to.
https://www.grada.cz/…stresu-4219/
Ježíš, děkuji, to je naprostá pecka - jak tvoje konkrétní rady (formulace zpráv), tak i odkaz. Moc děkuji ![]()
Rekni, ze se omlouváš, ale ze jsi to na začátku neodhadla, ukázalo se, ze je to pro tebe příliš velké sousto a nezvladas to tudíž dodělat tak, aby to k něčemu bylo ![]()
@Anonymní píše: , vlastně ani nevím proč, je mi vcelku jedno, jestli si o mě bude pak myslet, že jsem kráva, ten člověk mě spíš využívá (protože ví, že to bude zdarma) a volá jen když něco potřebuje, frekvence našeho vídávání se, je jednou ročně.
No protože se bojíáš odmítnutí a toho že tě někdo nebude mít rád. kořeny hledej ve výchově svých rodičů - vsadím se že alespoň jeden z nich je mistr pasivní agrese.
Pošli do háje alepsoň jednoho z nich. Prostě si nalik sklenici nějakého alkoholu, vypij to a pošli zprávu, že je ti líto, ale že to prostě neuděláš. Uvidíš že nenastane žádná katastrofa.
Vsadím se, že když to řekneš svému muži, tak tě nadšeně podpoří, nebo dokonce tu zprávu napíše za tebe, protože to že furt děláš zadarmo něco pro někoho ho bude štvát už dlouho ![]()
No a s touhle zkušeností pak bude jednodušší si vzpomenout na tu mizérii, ve které jsi teď a odmítnout to předem.
Víš co pomohlo mně? Že jsem těm lidem řekla: Hele teď nevím, musím se rozmyslet, jak jsem na tom s časem. Dám vědět. No a pak jsem dala vědět. Nešlo mi právě to, co tobě. Odmítnout hned. Takhle jsem získala čas a šlo to líp. A časem jsem se naučila většinu věcí odmítat a brát navíc jenom to, co mě buď baví nebo jsou za to fakt dobrý peníze (tedy významný zisk, nikoli pokryté náklady).
Normálně jim zavolej nebo napiš, že bohužel jsi v časovém presu, nestíhás a ať si najdou na webovky někoho jiného.
@Ou píše:
No protože se bojíáš odmítnutí a toho že tě někdo nebude mít rád. kořeny hledej ve výchově svých rodičů - vsadím se že alespoň jeden z nich je mistr pasivní agrese.Pošli do háje alepsoň jednoho z nich. Prostě si nalik sklenici nějakého alkoholu, vypij to a pošli zprávu, že je ti líto, ale že to prostě neuděláš. Uvidíš že nenastane žádná katastrofa.
Vsadím se, že když to řekneš svému muži, tak tě nadšeně podpoří, nebo dokonce tu zprávu napíše za tebe, protože to že furt děláš zadarmo něco pro někoho ho bude štvát už dlouho
No a s touhle zkušeností pak bude jednodušší si vzpomenout na tu mizérii, ve které jsi teď a odmítnout to předem.
No, možná matka, ale zas třeba sestra s tímhle problém nemá a to jsme prošly stejnou výchovou, tak nevím. Každopádně se ani tak nebojím toho, jestli mě bude mít rád/nerad - upřímně už teď si myslím, že mě dotyčný nijak neprožívá, jen se mu „hodím“. Spíš jde o ten okamžik konfrontace, že bude řvat (je to dost cholerik), případně mi něco vyčítat, že na mě spoléhal a dál tudíž nikoho nehledal - což asi odpadne při té zprávě a příchozí si už nemusím přečíst
Jj, partner do mě valí, ať to celé odpískám, že jsem z toho leda přešlá mrazem a ve finále přínos (pro mě) žádný. Oba ti lidé jsou známí, kamarádovi/ce bych neměla takový problém na férovku říct, že sem si ukousla velké sousto, ale tohle je prostě nějaký psychicky blok nebo co. Jen při pomyšlení, že to musím nějak rozlousknout, mě okamžitě začíná bolet břicho od nervů a v hlavě mi jedou různé varianty jejich reakcí (nadšená nebo chápající reakce tam samozřejmě vůbec není ![]()
@Eva2610 píše:
Víš co pomohlo mně? Že jsem těm lidem řekla: Hele teď nevím, musím se rozmyslet, jak jsem na tom s časem. Dám vědět. No a pak jsem dala vědět. Nešlo mi právě to, co tobě. Odmítnout hned. Takhle jsem získala čas a šlo to líp. A časem jsem se naučila většinu věcí odmítat a brát navíc jenom to, co mě buď baví nebo jsou za to fakt dobrý peníze (tedy významný zisk, nikoli pokryté náklady).
To je super, to si musím zapamatovat a aplikovat.
@Anonymní píše:
To je super, to si musím zapamatovat a aplikovat.
napiš jim sms ještě během dneška, teď. Čím delší dobu nad tím budeš přemýšlet a vytvářet si v hlavě varianty, tak to bude ještě horší
Ahoj holky, potřebovala bych radu, jak ven z mého svrabu. Slíbila jsem známému udělat webové stránky - respektive už při jeho prosbě jsem ho nedokázala s tím poslat někam, tak se s tím lopotím, nebudu z toho mít ani korunu a hlavně mi to nejde, není to téma, které je mi blízké, nemám dostatek zdrojů, takže ještě dělám texty, sháním fotky, vymýšlím to celé od píky a tím se mi to ještě víc protiví. Blbé je, že čím víc hodin jsem na tom strávila, tím víc se mi to celé hnusí a hlavně vím, že to nedokážu dodělat, protože to poslední dobou odsouvám atd. Taky nejsem schopná mu zavolat a říct mu to (protože vím, že už předtím ho nějaký webař odmítl pro nedostatek času), přemýšlela jsem nad nejvíc zbabělým řešením a to, že si ho snad zablokuju, abych nemusela mít nervy, až mi bude volat, ale beztak je schopný si mě pak „najít“ nebo se zeptat společného známého apod. No a druhá věc na to navazuje - něco podobného jsem slíbila další známé - trochu jiné věci než web, ale též časově náročné a též vím, že to byla chyba a akorát mě bude štvát, že mi bude chybět „čas pro mě“, zabiju víkendy i odpoledne a to mi nestojí ani za desetkrát vyšší částku a to všechno jen proto, že ty lidi nedokážu poslat do… hned na začátku. Co teď s tím?