Jaké byly ceny zboží v roce 1954?

Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
11.2.23 13:05

Google, znáš? Velmi příjmemné.

Z člověka pak nedělají ostatní blbku, co je líná zadat „ceny v roce 1954“ do vyhledavače.

Tady máš třeba bakalářku, která ti to ukáže v souvislostech

https://is.ucp.cz/…la_12195.pdf

Jinak to podstatné co potřbeuješ vědět je že do konce roku 1953 byly jídlo a další věci stále jen na lístky a následně byli lidé ožebračeni měnovou reformou, protože plán pětiletek naprosto selhal a ČSR prakticky zkrachovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
11.2.23 13:07

@Ou to nemůžeš říkat, to přece není pravda. Za komunistů se měli všichni lépe a bylo líp, každej dostal být hnedka, všichni měli dostatek levného jídla a pití a energie byly skoro zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39710
11.2.23 13:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
11.2.23 13:10
@Cenarius píše:
@Ou to nemůžeš říkat, to přece není pravda. Za komunistů se měli všichni lépe a bylo líp, každej dostal být hnedka, všichni měli dostatek levného jídla a pití a energie byly skoro zadarmo.

Přesně, takový iPhone nestál ani korunu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39710
11.2.23 13:10

@Ou Našla jsem to chvíli před tím, ale… četla jsi třeba obsah? Tam jsou jiné roky, ale 54.ne. Aspoň já to nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.2.23 13:13
@Žirafa 69 píše:
@Ou Našla jsem to chvíli před tím, ale… četla jsi třeba obsah? Tam jsou jiné roky, ale 54.ne. Aspoň já to nenašla.

posílám bakalářku pro širší kontext.

Kdo chce něco přesně z roku 1954, tak prostě použije ten google. Dokonce to najde i přímém srovnáíní před a po měnové reformě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39710
11.2.23 13:15
@Ou píše:
posílám bakalářku pro širší kontext.Kdo chce něco přesně z roku 1954, tak prostě použije ten google. Dokonce to najde i přímém srovnáíní před a po měnové reformě.

Já jen první, co jsem našla, jinak se tím fakt nezabývám ani nevím, proč to zaklad. potřebuje, ale jistě najde něco víc, chce se tím probrat, jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
11.2.23 14:34
@Cenarius píše:

A nezapomeň na šťavnaté kubánské pomeranče!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
11.2.23 14:40
@inkakřivák píše:

Na ty se pamatuji, špatně se loupali. Ale měli jednu výhodu, o které jsem tehdy nevěděla. Pamatuji se, že často byli na slupce takový strupatý, s tmavými fleky, skvrnami. Teď, co žiji v tropech a citrusy si pěstujeme sami, vím, že to jsou stopy po roztočích a že tudíž ty stromy nebyly sprejované chemií. Jinými slovy, byly organické (nebo bio, jak se v Česku dnes říká).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
11.2.23 14:43
@inkakřivák píše:

myslíš ty tmavě zelený tenisáky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
11.2.23 14:44

Ty nesly oloupat vůbec a šťavnaté byly jak řepa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
11.2.23 14:55
@inkakřivák píše:

Protože byly tahané těžce nezralé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
11.2.23 15:03
@inkakřivák píše:

Zas dlouho vydrzely na stole.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová