Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Google, znáš? Velmi příjmemné.
Z člověka pak nedělají ostatní blbku, co je líná zadat „ceny v roce 1954“ do vyhledavače.
Tady máš třeba bakalářku, která ti to ukáže v souvislostech
https://is.ucp.cz/…la_12195.pdf
Jinak to podstatné co potřbeuješ vědět je že do konce roku 1953 byly jídlo a další věci stále jen na lístky a následně byli lidé ožebračeni měnovou reformou, protože plán pětiletek naprosto selhal a ČSR prakticky zkrachovalo.
@Ou to nemůžeš říkat, to přece není pravda. Za komunistů se měli všichni lépe a bylo líp, každej dostal být hnedka, všichni měli dostatek levného jídla a pití a energie byly skoro zadarmo.
@Cenarius píše:
@Ou to nemůžeš říkat, to přece není pravda. Za komunistů se měli všichni lépe a bylo líp, každej dostal být hnedka, všichni měli dostatek levného jídla a pití a energie byly skoro zadarmo.
Přesně, takový iPhone nestál ani korunu!
@Ou Našla jsem to chvíli před tím, ale… četla jsi třeba obsah? Tam jsou jiné roky, ale 54.ne. Aspoň já to nenašla.
@Žirafa 69 píše:
@Ou Našla jsem to chvíli před tím, ale… četla jsi třeba obsah? Tam jsou jiné roky, ale 54.ne. Aspoň já to nenašla.
posílám bakalářku pro širší kontext.
Kdo chce něco přesně z roku 1954, tak prostě použije ten google. Dokonce to najde i přímém srovnáíní před a po měnové reformě.
@Ou píše:
posílám bakalářku pro širší kontext.Kdo chce něco přesně z roku 1954, tak prostě použije ten google. Dokonce to najde i přímém srovnáíní před a po měnové reformě.
Já jen první, co jsem našla, jinak se tím fakt nezabývám ani nevím, proč to zaklad. potřebuje, ale jistě najde něco víc, chce se tím probrat, jak píšeš.
@Cenarius píše:
A nezapomeň na šťavnaté kubánské pomeranče!
@inkakřivák píše:
Na ty se pamatuji, špatně se loupali. Ale měli jednu výhodu, o které jsem tehdy nevěděla. Pamatuji se, že často byli na slupce takový strupatý, s tmavými fleky, skvrnami. Teď, co žiji v tropech a citrusy si pěstujeme sami, vím, že to jsou stopy po roztočích a že tudíž ty stromy nebyly sprejované chemií. Jinými slovy, byly organické (nebo bio, jak se v Česku dnes říká).
@inkakřivák píše:
myslíš ty tmavě zelený tenisáky?
@inkakřivák píše:
Ty nesly oloupat vůbec a šťavnaté byly jak řepa.
Protože byly tahané těžce nezralé.
@inkakřivák píše:
Ty nesly oloupat vůbec a šťavnaté byly jak řepa.
Zas dlouho vydrzely na stole.