Změna spánku 14měs. dítěte

10
22.4.14 12:38

změna spánku 14 měs. dítěte

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda nemáte stejnou zkušenost se spánkem 14 měs. dítěte. Dcera vždy odpoledne usínala sama v postýlce po 5 hodinách od probuzení, spala cca 2 hodiny a potom vydržela až do večera (cca 20 hod.) Ze dne na den odmítá chodit odpoledne spát, vydrží i 7 hodin vzhůru a poté usíná s velkým křikem, že je asi přetažená. Pokud vyjedeme v kočárku, tak okamžitě usne i po 4 hodinách. To samé je i večer, kdy ji ve 20 hod dám do postýlky a ona odmítá spát. Usne až ve 22 hod. Kdyby vydržela sama v postýlce, tak by to bylo dobré, jenže ona chce vytáhnout, vzteká se a pláče. Dcera je hodně aktivní, nevydrží chvíli v klidu, od doby, kdy se naučila chodit, tak si nesedne. Zkoušela jsem s ní usínat, ale to po mě okamžitě začne skákat a je po spánku. Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
22.4.14 13:04

Myslim, ze na to je jedina rada - co nejvic utahat, vrazit do postylky a nevytahovat ;)

se synem uz jsem si prosla ruzna stadia. nekdy skace v postylce pres hodinu (extrem byl 2hod), ale kdybych ho vytahla a on by nespal vubec, tak to je vecer teprve peklicko. takze tuto moznosti jsem zrusila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
22.4.14 13:23

Já dávala dceru v tomto věku odpoledne jedině do kočárku, buď jsme jezdily ven nebo aspoň usínala na chodbičce, ale jedině v kočáru. Večer usínala mezi 20 až 20.30, ale musela jsem uspávat ve velké posteli - udělala jsem takový rituál - buď jsem řekla krátkou pohádku nebo zpívala. V postýlce nevydržela - vstávala, chodila po postýlce, hrála si. Když ležela u mě, věděla, že, musí být v klidu, jinak půjdu pryč - samozřejmě to nešlo hned, ale párkrát jsem odešla a to se jí nelíbilo, tak pak už to s ní šlo…chce to důslednost, já osobně nemám nic proti tomu, když dítě uspávám, ale i tak jsem dodržovala pravidla - jestli chtěla, abych tam byla, musela ležet a časem se to naučila…sice usnula až opravdu když byla ospalá, což klidně trvalo i přes půl hodiny…ale usnula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
22.4.14 13:27

Taky bych jí zkusila utahat, nebo jí položit do postýlky buď něco málo přečíst, nebo zazpívat a odejít ;) na syna to platí má 15m, taky se mu někdy nechce spát samotnému, tak tam chvíli jsem a pak je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
22.4.14 13:32

Jééé to je jak u nás, donedávna spala v pohodě, ted se to změnilo, ale u ní stačí, když si lehnu k ní do pokojíčku(mám tam připravenou válendu pro takové případy, zavřu oči, jakože spím a na taky usne

určitě bych jí z postýlky nevytahovala, zkusila bych si třeba vzít židli, vzít jí za ruku, hladit, zpívat, číst pohádku atd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
22.4.14 14:00

Rada?

Ahojky,
mám 11 měsíční dvojčata, narozené o 2 měsíce dříve, takže mají 9 měsíců.
Terezka spí celkem dobře, kdyby ju nebudil brácha.
Zato Filip to je hrůza. :zed:
Chodí spát večer kolem 18,30-19h a spí tak do 6h.
Jenže Filípek je pořád vzhůru a brečí, ba přímo řve a zvyšuje obrátky, to pak vzbudí ségru.
Do půlnoci ani nechodím spát, to je vzhůru co půl hodiny a pak vypije 60ml mlíka o 24h a pak se budí tak co 1-2h a řve, když hned nedojdu a nedám napít vody a nedám dudlík.
Pak se budí oba ve 4h na mlíko, zase tak 60 ml.
To jsem časem zmenšila ze 150ml.
Tak nevím co s ním, nechat ho vyřvat?
Vzbudí tím řevem ségru a to je o nervy.
Kdybych ju dala na pár dnů jinam a ho nechala pořvat, mám strach, že si odvykne na jeho řev, Normálně ji to nevzbudí, až řve moc.
Mě řekla Dr, že děti do 1 roku mají nárok na pití mlíka v noci a když jsou nedonošené, tak o to dýl na to mají nárok.
Tak mám ještě počkat?
Jenže já už jsem tak unavená, až hrůza.
Přes den spí tak max.20 minut 1* dopoledne a 2* odpoledne.
Tak holky prosím poraďte. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
25.4.14 22:41

Zakladatelko, přesně jako u nás! Právě usnula po křiku, domlouvání, vyhrožování, hraní si a já nevím co. Po obědě tedy spí až do půl 4, takže se nedivím, že v osm nechce spát, ale kdybych jí po obědě vzbudila dřív, aby byla večer dřív ospalá, tak mě asi zabije pohledem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
26.4.14 14:47

U nás je to taky boj, ale trochu jiný. Ráno se budí mezi čtvrtou a pátou a to už asi rok. Když byl mrně, ještě usnul, ale asi od půl roku je to hrůza. I když jsem ho začala odpoledne budit, bylo to k ničemu. Stejně to druhý den doháněl. Ale usíná do půl hodiny. V sedm večer už je hotový, v osm je tuhý. V noci docela špatně spí, zdá se mi, že spí líp přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí