Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, mám 4,5mes chlapečka. V noci to vypadá tak ze ho uložím a ještě se tak 3× probudí a musím ho znovu uspat. V noci pak vstává kazde dvě hod na kojení a mezitím se budí.. někdy vstávám i 20× za noc. Nejdelší spánkovy interval vkuse má pod 2 hodiny… většinou když mám štěstí ale spi max hodinku a vzbudí se…
vím, ze je to všechno “normální” jen se chci zeptat pokud jste to tak někdo měl zda se to napr v nějakém mesici zlomilo najednou či se to lepsilo postupně? Všichni radi přestat kojit ale zatím to tak necítím a vím ze bych ho trápila… nebo pomohl někomu prikrm? Rituály jako koupání, klid, zpívání… děláme… Dekuju
![]()
Rok jsem vstavala 10 -20× za noc. Prostě v tomto směru náročné dítě.
Po roce už jsem se chtěla jít věšet z nevyspání, ale začalo se to zlepšovat ![]()
Ono umělé mléko by mohlo pomoct, protože je hodně syté a dítě „zabetonuje“ na delší dobu. Ale pokud kojíš tak by to byla škoda narušit. A hlavně, nikde nemáš záruku, že se ti nezačne budit znova.
Jinak je normální, že se v noci budí. Děcka mají neklidný spánek ze začátku, ale je rozdíl pokud se budí a dělá rambajs, kdy už potřebuje uklidnit a nebo si tam prostě jenom brumlá, kope a za chvíli zase usne. Kolikrát ho nechám si tam pokopat a za chvíli je zase klid. Nevstávala bych kvůli každému šustnutí. Ale ty znáš své dítě nejlíp - jestli je a nebo není třeba.
Osobne bych zkusila na noc umely, nebo prikrm, co jsem prisla o mleko a je na umelem mi prcek spi mnohem lepe.
Ale je to na zvazeni mne k tomu donutili okolnosti tak se na tom snazim hledat pozitiva. Asi bych se prvni poradila s detskym lekarem.
Já jsem po dvou týdnech s nim byla do 6.tydne na kombinaci mm a um pak jsem se plne rozkojila a tehdy to bylo stejné.. nevím zda to muže být tím ze je poměrně velký a asi rychle roste… má teď na 4,5m 9 kg a i přes den je neklidný sám si moc dlouho nevystaci a vyspí se nejlíp na mě… protože jak se budí hned ho uhoupu.. v noci jsem zkoušela co se bude dít když ho tam nechám ale když sebou nezačne házet hned tak stejně za chvíli spustí pláč a jak ho vezmu do ruky hned spi..sám vůbec neumí usnout ![]()
Ono jestli se budí, protože potřebuje být u mámy, um nepomůže… Jinak u nás byly většinou spánkové změny (ať už k lepšímu či horšímu) vždy ze dne na den. U nás nejlíp pomáhá vzít si mimčo do postele a tulit se, jak mě cítí, je víc v klidu, méně se budí a i to kojení se dá zvládnout v polospánku (nás obou). Ale jak je období např. růstu zubů, je holt potřeba zatnout vlastní zuby a přečkat to, nepomáhá nic.
Také jsem myslela ze když ho budu mít u sebe bude to lepší ale nic… :/
@Bydlení píše:
Také jsem myslela ze když ho budu mít u sebe bude to lepší ale nic… :/
Budi se stejne casto? Ale ty jsi min unavena, ne? Zustanes lezet, nemusis stoupat, stresovat se s usinanim…
U vsech deti byvaly zmeny ve spanku nahle, nic postupneho. Zuby, spurt, nemoc, ockovani - bum a vsechno bylo jinak.
@kacakaca
Děkuji mám tedy naději ze přijde noc kdy to bude Dobre
ikdyz ho mám u sebe musím s nim vstát, neumí usnout takže vstanu a jak cítí pohyb usne… trosku tělocvik… ale když jsem ho zkoušela houpat nebo uspat vleze akorát se úplně probral a mohli jsme zůstat vzhůru :/
U nas pomohlo ze spi dite vedle mne na posteli a vytahnu prso, ev. pohladim a uklidnim, kdyz je potreba. Mne to min probudi a rano si nepripadam tak unavena. Jinak syn zacal spat trochu lip tak v 7m.
@Sara81321 píše:
U nas pomohlo ze spi dite vedle mne na posteli a vytahnu prso, ev. pohladim a uklidnim, kdyz je potreba. Mne to min probudi a rano si nepripadam tak unavena. Jinak syn zacal spat trochu lip tak v 7m.
@Sara81321
Děkuji
u nás bohužel zda spinka u mě nebo vedle v postýlce vliv nemá
kojeni v leze = zvracení :/ takže temahke figlema si nepomůžeme bohužel…