Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký den, maly 17,5m chodi spat do své postýlky, sam tam chce a i když jsem ho jednou zkusila uspat u mě kdyz byl nemocny, stejně odesel do jeho pokojicku a cekal u postylky ze chce spat tam. Ale v noci se vzbudí a uz mi nejde uspat v postýlce, a když usne tak jen na minutu a zas vzhuru, tak ho pokaždé vezmu k sobe a jen co ho položím ke me do postele v tu ranu spí. Nenapada vas prosim jak zamezit tomuto buzeni? Nejak nenasilne bez řevu
třeba mate nekdo zkušenosti. Děkuji ![]()
@yareah já si k malému lehnu na matraci, chytím za ruku a jakmile usne, odcházím. Občas má špatnou noc a zůstanu do rána. Dneska jsem tam šla až v půl páté. 16m
A jo, jakmile bych ho dala k sobě tak hned spí, ale strašně neklidne a když přenesu do postýlky tak tam se ani nehne ![]()
Já ji tak nechávala, uspala sem v její posteli a nějak kolem 2 každou noc se budila tak sem ji vzala k sobě a byl klid až do rána. Přestala to dělat asi kolem 20 měsíců. Takže už dva měsíce spí ve svojí celou noc bez buzení ![]()
Takže asi mam čekat az se prostě naučí spat celou noc ze
figl asi na to nebude. U me pak do rana spí pěkně, ale rada bych aby se ke me vratil do ložnice manzel který spi vedle aby ho maly nebudil protože vstava do prace v 1-3 ráno. Coz nepujde dokud maly nevydrzi spat u sebe do rana nebo se aspon nebude budit v době kdy je manzel ještě doma ![]()
Dcera má přes tři a usíná u sebe v pokoji, ale kolem 4-5 se vzbudí a jde za námi. Neříším. Hlavně že spíme dál.
@yareah píše:
Takže asi mam čekat az se prostě naučí spat celou noc zefigl asi na to nebude. U me pak do rana spí pěkně, ale rada bych aby se ke me vratil do ložnice manzel který spi vedle aby ho maly nebudil protože vstava do prace v 1-3 ráno. Coz nepujde dokud maly nevydrzi spat u sebe do rana nebo se aspon nebude budit v době kdy je manzel ještě doma
Tak my i přesto že s námi spí dcera spí s námi i manžel, na budík se dcera nikdy nevzbudila. Ono se taky může stát že se bude budit do čtyř let… u dcery to tak zatím tuším. Tři ji byli v červnu a prostě se stěhuje k nám kolem 4-5
@yareah píše:
Takže asi mam čekat az se prostě naučí spat celou noc zefigl asi na to nebude. U me pak do rana spí pěkně, ale rada bych aby se ke me vratil do ložnice manzel který spi vedle aby ho maly nebudil protože vstava do prace v 1-3 ráno. Coz nepujde dokud maly nevydrzi spat u sebe do rana nebo se aspon nebude budit v době kdy je manzel ještě doma
A proc nespite spolu a pak tam nedas v noci jen malyho a nespite dal? To nejde?
Spanek se zmeni jeste milionkrat, takze za me je nejake uceni spani celkem k nicemu…
Malému budou dva, celou noc ještě nespí, teď mu začaly růst 5ky stoličky, takže k němu lítám i desetkrát za noc. Já ho uspávám u nás v posteli a my spíme s manželem v obýváku.
![]()