Změna v programu na ČT 1,2

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
4.1.12 11:44

Včera jsem se dívala na rozhovor s programovým ředitelem ČT a říkal, že vychází z potřeb a ohlasů diváků - že právě kouzelná školka je v 16h. brzy a že většina rodičů s dětmi ještě ani nejsou doma… něco na tomu bude… je pravda, že ti, co jsou doma odpoledne, si můžou hrát - děti a k večeru je to takové uklidnění před spaním, ale dala byhc to dříve, to je tak pozdě, že bychom konkrétně my museli večeřet u TV, dala bych to v 17 - 17:15h. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
4.1.12 12:04

tak holky posilam vyjadreni z CT, kdy jsem jim toto vytkla
Dobrý den,

děkujeme za Váš zájem o vysílání České televize, kterého si velmi vážíme.

Programová schémata připravují vždy celé dramatugrické skupiny jednotlivých center a programových okruhů. Zde Vám zasílám odpověď Milana Fridricha ředitele programu:

Ohlasy a osobní názory diváků vítáme a respektujeme, pro tvůrce pořadů a programu představují cenný zdroj inspirace pro jejich práci.

Přesunem dětských pořadů na program ČT2 a pozdější dobu chce Česká televize malým divákům nabídnout delší dětské pásmo, aby našli vpodvečer na ČT2 souvislé a rozmanité vysílání. Začínáme v 17 hodin na Dvojce a věříme, že právě tento program se pro děti stane bezpečným přístavem, v němž bude jejich fantazie čerpat ze světa pohádek a nebude rušivě zasahovat násilí ani jakákoli další akce, jak tomu bylo například v minulých dnech, kdy bylo velké množství pořadů pro děti zrušeno.

S podobnými ohlasy na nevhodný čas vysílání Kouzelné školky jsme se setkali již minulý rok, kdy velké množství rodičů protestovalo proti brzkému vysílání Kouzelné školky. Tak jako některým rodičům nevyhovuje čas od 18:15, jiným zase nevyhovoval čas od 16:00 respektive od 16:30. Česká televize se snaží u pořadů nalézt čas, který by uspokojil co největšímu množství diváků, ale vyhovět všem skutečně nelze.

Přesto děkujeme za kritické ohlasy, které souhrnně předáváme řediteli programových okruhů. Tyto ohlasy budou v průběhu ledna vyhodnoceny a není vyloučeno, že na jejich základě dojde k „prohození“ vysílání Kouzelné školky a Planety YÓ. Kouzelná školka by tedy začínala v 17:00.

Jménem mým i mých kolegů Vám přeji hezké chvíle ve společnosti České televize.

S pozdravem

(Zachovejte, prosím, historii e-mailu, pokud na něj budete reagovat.)

Zuzana Bohatová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.1.12 12:09
3HE píše: … že bychom konkrétně my museli večeřet u TV, dala bych to v 17 - 17:15h. :lol:

To právě my konkrétně večeříme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
4.1.12 13:40

Tak do toho!!! Pišme ohlasy a náměty do ČT :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
4.1.12 13:42
KPKristy píše:
3HE píše: … že bychom konkrétně my museli večeřet u TV, dala bych to v 17 - 17:15h. :lol:

Ono je to příjemné - jíst u TV, ale není nad pěknou večeři u stolu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.1.12 14:04
3HE píše:
KPKristy píše:
Ono je to příjemné - jíst u TV, ale není nad pěknou večeři u stolu :)
My máme jídelní kout v obýváku, takže od stolu na TV vidíme. Ale nechci učit malého, že při jídle se kouká na telku. Občas teda koukáme, ale radši ji vypínám…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
4.1.12 14:06
KPKristy píše:
3HE píše:
KPKristy píše:
Ono je to příjemné - jíst u TV, ale není nad pěknou večeři u stolu :)
My máme jídelní kout v obýváku, takže od stolu na TV vidíme. Ale nechci učit malého, že při jídle se kouká na telku. Občas teda koukáme, ale radši ji vypínám…
No, my se taky občas díváme, nejsme žádní svatoušci :dance: :P , jen říkám, že školka v těchto hodinách nás k večeření u TV přímo láká… :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.1.12 14:11

No však je mi to jasný. Naše dítě ještě nedávno mizerně jedlo, takže to jistila židlička přímo naproti TV a puštěné DVD s Krtkem. Měla jsem jistotu, že do něj něco dostanu. Sice děsně nevýchovné, ale já byla ráda, že jedl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
4.1.12 14:14

Mě pobavil pan Fridrich z ČT svým vyjádřením, že „program se pro děti stane bezpečným přístavem, v němž bude jejich fantazie čerpat ze světa pohádek a nebude rušivě zasahovat násilí ani jakákoli další akce“. Když se totiž kouknete do programu, tak po tom jejich bloku pro děti navazují pořadem Příběhy Alfreda Hitchcocka, který pro děti není ani omylem. Jasně, televizi lze vypnout, přepnout, ale prostě mi to přojde absurdní :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.1.12 14:17
dusk píše:
Mě pobavil pan Fridrich z ČT svým vyjádřením, že „program se pro děti stane bezpečným přístavem, v němž bude jejich fantazie čerpat ze světa pohádek a nebude rušivě zasahovat násilí ani jakákoli další akce“. Když se totiž kouknete do programu, tak po tom jejich bloku pro děti navazují pořadem Příběhy Alfreda Hitchcocka, který pro děti není ani omylem. Jasně, televizi lze vypnout, přepnout, ale prostě mi to přojde absurdní :potlesk:
Stejně jako důvod toho, proč přesunuli dětské pořady na dvojku - prý proto, aby mohli rodiče na jedničce sledovat své oblíbené pořady. Takže se dneska už všeobecně předpokládá, že každá domácnost vlastní minimálně dva televizory. My ne a ani nechci. Naštěstí se s dítětem nehádáme, kdo bude na co koukat :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
4.1.12 15:29
KPKristy píše:
No však je mi to jasný. Naše dítě ještě nedávno mizerně jedlo, takže to jistila židlička přímo naproti TV a puštěné DVD s Krtkem. Měla jsem jistotu, že do něj něco dostanu. Sice děsně nevýchovné, ale já byla ráda, že jedl…
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tak takhle ještě před asi 14 dny jedla moje malá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , ale už se rozjedla a baští u stolu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
4.1.12 15:31
dusk píše:
Mě pobavil pan Fridrich z ČT svým vyjádřením, že „program se pro děti stane bezpečným přístavem, v němž bude jejich fantazie čerpat ze světa pohádek a nebude rušivě zasahovat násilí ani jakákoli další akce“. Když se totiž kouknete do programu, tak po tom jejich bloku pro děti navazují pořadem Příběhy Alfreda Hitchcocka, který pro děti není ani omylem. Jasně, televizi lze vypnout, přepnout, ale prostě mi to přojde absurdní :potlesk:
On tím myslel to, že ČT2 bude vysílat pořady pro děti i v době, kdy na ČT 1 mají mimořádné vysílání (např. pohřeb Václava Havla), takže museli dětské odpolední pořady zrušit. Na ČT2 je v takových případech můžou nechat, protože to není hlavní vysílací program.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
4.1.12 15:33

A jestli si to půstíme na ČT1 nebo na ČT2, tk to je mi jedno, spíš jde o vysílací čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
4.1.12 15:36

jj ja jsem se taky pri odpovedi pobavila, hlavne, ze vice jak tyden se na CT1 vysilal blabol typu her od Havla, a porad se to pripominalo… pan Fridrich nema deti, takze je to pseudo blbost… jsem zvedava co mi odpovi za plk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová