Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, zmeškali jsme očkování v 15 měsících, na které se prý nezve (sestra tvrdí, že to vždy říká, no, kdyby mi to řekla, tak si to určitě zapíšu, takový věci se zapisujou a pamatujou…), jak se to pak řeší??? Protože tento týden jdeme na prohlídku v roce a půl a tam asi taky dostaneme nějaký pigáro, že? Zažila jste to už některá? Díky!!!!
A jaké je to očkování? Jestli ta trojvakcína (spalničky, zarděnky, příušnice), tak si myslím, že to zas tak nevadí. Anežka ji dostala taky později, měla víc očkování odložené kvůli dlouhotrvajícímu zánětu spojivek. Ovšem jestli jde o nějakou další dávku jiné vakcíny (myslím jako ne první, ale přeočkování), tak to by doktoři měli vědět, co dělat.
Jestli to jsou zarděnky, příušnice, spalničky tak vůbec nevadí. Malá to taky ještě nemá naočkované. Jinak vaše sestra má zvláštní přístup ![]()
Jo, tak to nevím, co to je za očkování, podle očkovacího kalendáře, co jsem našla na internetu je tam nějaké očkování 4. dávka DTaP-IPV-HBV-Hib nejpozději do 18 měsíce a pak tedy od 15. měsíce jedna dávka spalničky, příušnice, zarděnky.
Na všechna očkování chodí pozvánky - tak bych neměla strach. Navíc se většina věcí dá v pohodě dohnat.
L.
Mno, Lesinko, právě že nechodí… u nás teda definitivně ne
, a co vím tady od sousedek, co chodí jinde, tak zrovna na toto prý jim taky nepřišlo, jenom to viselo na nástěnce v ordinaci, ale tak snad to doženeme nějak… ach jo, člověka přepadne taková drobná nervóza, že dítě napadne nějaká středověká nemoc… ![]()
Ahoj,
mi to očko měli taky,ale přišla pozvánka a hlavně nám teda chodí pozvánka na každé očko
přístup sestry no děs,nezlob se ale je divná jak to máš vědět? Já teda co mi nenapíše na lísteček tak si nepamatuju
![]()
nat77 píše:
Mno, Lesinko, právě že nechodí… u nás teda definitivně ne, a co vím tady od sousedek, co chodí jinde, tak zrovna na toto prý jim taky nepřišlo, jenom to viselo na nástěnce v ordinaci, ale tak snad to doženeme nějak… ach jo, člověka přepadne taková drobná nervóza, že dítě napadne nějaká středověká nemoc…
To je zvláštní, u nás pozvánky rozesílá krajská hygienická stanice a přišla mi zatím pokaždé u všech třech holek. Ale přiznávám, že většinou jsme očkovali v dohodnutém, ne v určeném termínu - protože u nás se zve na odpoledne, to mi smečka spí. A teď poslední Elinčino očkování jsme taky nestihli a byli jsme na něm až o více než měsíc později.
L.
Ahoj
takže pokud se jednalo o přeočkování HEXY - 4. dávka tak tu stihnete v klidu do 18m věku.
Tudíž teď na prohlídce. (Pokud už je dítko starší myslím že se chodí na očkovací centrum a očkuje se nějak jinak - rozhodně to není katastrofa a nebudete jediní)
Pokud se jedna o MMR (spalničky, zarděnky, příušnice) tak u nich se začíná očkovat od 15m, ale není to omezeno (já třeba hodlám očkovat dcerku až po dvou letech věku dřív určitě ne). Spíš tě možná seřvala sestřička, protože co vím tak ty dávky jsou jakoby pro dvě děti zároveň tak se na ně zve a když jeden nepříjde musí se ta druhá polovina vylít. Plus k tomu prý zase budou chvíli k nedostání. ![]()
Dobré info tu: https://www.emimino.cz/modules.php?…
Jo jinak nám oficiální pozvánky z hygieny taky nechodí jen ta jediná na kontrolu po očkování TBC (kalmetizaci). ![]()
,Tak u nás se domlouváme se sestřičkou a dr na očkování třeba 6m dopředu. Na každé kontrole - poradně. Tak třeba na začátku července dosta Jonáš priorix a už rovnou mám termín na leden. ![]()
Jo jinak ona sestřička nebyla vyloženě nepříjemná, to ona je moc fajn, jenom mě překvapilo, že tvrdila, že to všem vždy říká, jenomže já bych si to od ní určitě nechala napsat na kartičku, protože bych to v hlavě neudržela
, tak se mi právě nezdá, že by to říkala. A když je to státem povinný, tak by to do nás měl stát hučet, no ne?
No a trochu se divila, že se na prohlídku v roce a půl nehlásím s větším předstihem, ale tak vždy mi zatím stačil týden, tak nevím, asi se jim rozrostla klientela
Máme to na čtvrt na jednu, tak to bude smrt, páč Ani bude chtít chrnět, ale už to neřeším, hlavně, ať to máme za sebou…
Nat - v 15m se - standardně - očkují spalničky, zarděnky, příušnice, není to tak hrozné, když tohle „zmeškáte“, Vojta měl až v 17m, protiže v 15 měl kašel a pak nebyla vakcína
měsíc nato mu píchla mudra 4.hexu… s námi se ještě mudra domlouvala, jestli chceme státem hrazenou (trivivac), priorix nebo priorix tetra (včetně neštovic). trivivac už není,..
k pozvánkám - mně za celých 21m Vojtova života přišla pozvánka akorát na kalmetizační stanici. dr. mi píše do knížečky, co od ní mám, kdy jaké očko a kdy si mám zavolat a upřesnit termín. i na prevenci…
Ona tam naše mudra píše do očkovaní knížky takový ty zkratky, jako co píchla, no prdlačky se já v tom vyznám. Neštovice už jsme měli všichni, takže to ani nebude potřeba
No, jsem zvědavá, co jí lupnou ![]()
Díky!!!!
Lesina píše:
Na všechna očkování chodí pozvánky - tak bych neměla strach. Navíc se většina věcí dá v pohodě dohnat.L.
V životě nám nepřišla pozvánka na žádné očkování a všechny jsme si musela hlídat sama!!! Nikdo mě neupozorňoval, kdy bude které…
Ale tuším že mi ty spalničky a spol. měli taky až v 21. měsících a nic se nestalo
Buď v klidu. K trojvakcíně je i v průkazce psáno OD 15. měsíce! To, že se u nás dr. drží jen onoho 15. měsíce je věc další. Nepřihlášená maky