Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
zajímalo by mě, zda tu není někdo, komu se stalo, že měl delší dobu cystu, o které se nakonec rozhodlo na jejím odstranění laparoskopií a při výkonu tam cysta nakonec již nebyla? Je možné, že se to může stát?
Předem děkuji všem za odpovědi a přeji hezký den.
Stát se může všechno, ale před operací budou jistě dělat kontrolní UTZ, aby se potvrdilo, že je operace na místě…
@natalie1912 píše: Více
za mě spíš nemůže…před operací provedou zcela jistě vyšetření a šance, že by cysta zmizela mezi vyšetřením a operací, tedy během pár hodin, je nereálná…Samozřejmě může prasknout, ale na to by se přišlo právě u toho předoperačního vyšetření, resp. v nemocnici, kam by jsi nastoupila k výkonu…
Děkuji za odpovědi.
Já to myslela tak, zda může ještě odejít mezi čekáním na laparoskopii, což může být v rámci týdnů. Nemyslela jsem z hodiny na hodinu před vyšetřením a zákrokem, jestli mi rozumíte.
@natalie1912 píše: Více
tak to samozřejmě může, záleží jak je velká a jak ji máš dlouho…mě většinou praskly ty menší, ty „novější“, tu co jsem měla měsíce a měla 10cm mi nakonec museli odoperovat, už se nedalo čekat, že sama praskne…
@natalie1912 ano, měla jsem větší cystu, která po čase sama zmizela. Doktor mi napsal injekce vitaminu B, ale jestli to pomohlo nebo zmizela sama od sebe si nebyl jistý ani on.