Znakování Baby Signs

125
3.3.12 20:58

Znakování babysigns

Holky, zajímám se ted o znakování miminek, chtěla bych s malou začít. Něco jsem si našla na netu a mám možnost zúčastnit se kurzu (babysigns.cz). Myslíte si, že kurz a materiály z něj stojí za to? Nebo jsou to jen vyhozené peníze a člověk může začít v pohodě sám. Jak vůbec začít? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Scarlett2011
3.3.12 21:03

Podle mne muzes zacit sama. Najdi si nekde na netu, jak maji vypadat znaky a potom je pouzivej pokazde pri konkretni cinnosti.
Ja jsem taky byla cela nadsena ze znakovani, ale ted je malemu 10 mesicu a jsem rada, ze jsem ho konecne naucila delat ‚pa pa‘. :)
Takze, kdyz mi to trvalo tak dlouho, tak jsem si rekla, ze az bude umet delat ‚pa pa‘ pokazde, tak zacnu s necim dalsim. :)

Příspěvek upraven 03.03.12 v 21:11

• Citovat
  • Upravit
16783
3.3.12 21:07

já se do toho nadchla za začátku sem malýmu ukazovala kočku protože jí máme doma a jídlo a pití a míč ale nějak mě to nebaví malej na to nějak nereagoval ted je mu 16 měsíců asi by to šlo ale jsem na to líná mám doma tu sadu s cd a knížkama jinak je učenlivej dost umí zvuky zvířátek a tak nějakl se dorozumýme zatím nemluví jen máma bába papat a tak no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
3.3.12 21:11

Ahoj. My jsme znakovali hodne ale kratce, Davidek zacal pomerne brzo menit znaky za slova.
Taky jsem uvazovala o kurzu a nakonec jsem rada, ze jsem nesla. Zvladla jsem to v pohode sama. Precetla jsem si 1 knizku z knihovny(Jak se domluvit s kojencem a batoletem)a byla jsem dusledna. Vysledky se dostavily az po 1 roce. Do te doby par znaku. Se znaky se najednou roztrhl pytel a pul roku „jsme v tom jeli“. Nadherne obdobi. Nadherne jako kazde jine dalsi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
3.3.12 21:13

Ahoj, to zvládneš sama. Já se inspirovala zde http://www.znakovanismiminky.cz/ Se starší jsem začala znakovat kolem 6 měsíců a první znak ukazovala v 11 měsících. Pak už to šlo samo a pár si jich i sama vymyslela :palec: Ušetřilo nám to dost řevu, prostě udělala znak a já věděla, co chce a nemusela se vztekat, že ji nechápu :mrgreen: S mladší už jsem taky začala, tak jsem na ni zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
3.3.12 21:56

Holky a kdy je dobré začít? malá má 7 měséců - nějak si to nedovedu představit jak to dělat :think: třeba než jí dám najíst tak udělat znak jídlo, a to pořád dokola? kdy jsou vlastně děti schopné to pochopit a začít s tím sami?

Nemám s tím žádné zkušenosti ale ráda bych to zkusila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
3.3.12 21:57

Ahoj, já byla na kurzu Baby Signs (cenu si teda už nevybavuju), ale tenkrát jsem měla pocit, že to za to stálo. Nicméně si myslím, že to jde i bez materiálů (ty, když bych je někde ještě vyhrabala, ti klidně můžu naskenovat a zkopírovat a poslat). U nás to nakonec skončilo bez znakování, a to kvůli naší nedůslednosti.

Edit: jinak jsme začali znakovat v 8 měsících a po týdnu dcera znakovala jeden znak, po dalším druhý, pak ještě pár a pak to naší vinou začalo zkomírat..

Příspěvek upraven 03.03.12 v 21:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
3.3.12 21:58

Ahoj tuptup,
zrovna dneska jsem se zúčastnila semináře :) . Bylo to zajímavé, materiály jsou fajn, i když cena je teda šílená :roll: . Pokud si o tom chceš pokecat, na něco se zeptat, seznámit se s rodičema,co taky zanakují, tak to za to stojí, ale zvládneš to i sama ;) . Informace a videa jsou lehko dostupná na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
3.3.12 22:01

ahoj, v pohodě začneš i sama. Určitě něco najdeš i na netu, jak tu psaly holky, můžeš si vymyslet i svoje znaky.
Já měla tu sadu z babysigns, dcerka hrozně milovala to DVD s batolákama.
Ale mě to docela zklamalo, začala jsem vcelku nadšeně, za prvé mě to teda ani moc nebavilo a za druhé, co se dcerka naučila znakovat, to znakovala poměrně dlouho, zatímco ostatní už dávno říkala. Třeba u psa ještě na dvou letech se dokázala plácet po prdelce :roll: .
S druhým dítětem jsem tak se znakováním ani nezačínala, máme teda mluvku, na 11 měsících aktivně používá asi 20 slov, takže si i rozumíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
8.3.12 18:07

ahoj, tak ja znakovani doporucuji a taky jsem byla nadsena, kurz neni treba navstevovat - zbytecne vyhazovani penez. Jak psaly maminky v predchozich prispevcich - knizky, cd (z bazaru za par kacek) a videa sezenes lehce na netu, taky jsem pouzivala jiz zminene stranky www.znakovanismiminky.cz a pak taky http://www.ticho.cz/videog.php?… coz jsou znaky neslysicich - jsem si rikala, kdyz uz bude znakovat, at to ma smysl i do budoucna. Zacala jsem asi v 8mesicich, chvili trvalo nez udelal jeden znak. Zalezi, jak jses trpeliva - kolem 1 roku uz umel asi 25 znaku. Ted (je mu 14mesicu) se nauci znak okamzite - ukazu - udela - pamatuje. Jak psali maminky, je to hodne o tve (a rodinne) trpelivosti. Treba moje tchyne, kdyz slysela o znakovani, tak hned rekla, ze to delat nebude a ze si mysli, ze je to blbost, ze se nenauci mluvit. Ale jak uz vis, znakovani nema vliv na to, kdy dite zacne mluvit. ROZHODNI JDI DO TOHO - je to sranda a i kdyz si myslis, ze si to nezapamatujes vsechny ty znaky, tak to neni pravda - naucis a pak muzes si i vymyslet dle sebe. Tak hodne zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
8.3.12 21:48

Ahoj,taky jsme zvládli sami a bylo to úplně super,doteď občas ještě ukáže i znak i když už mluví ve větách(dva roky),začal znakovat asi v deseti měsících a nám to moc pomohlo,jen vymášlet znaky je občas síla,ale hodně si toho malej vymyslel sám a my pak jen používali s ním:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5227
2.6.12 21:05

Ahoj holky, sháním Sadu Hurá na nočník od Baby Signs. Nemáte ji některá, nechcete ji některá ráda prodat?
Jinak co se týče znakování, začala jsem s dcerou v 10měs a včera jsem to počítala, je jí 14 měs a zvládne bez velkých problémů 62 slov (je pravda že slova jako máma a táta neznakuje, ale řekne) Jsem naprosto spokojená. Jenom nevím jak vymyslet znak pro myš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.6.12 11:23

Ahoj,

dceři bude za dva týdny rok. Chtěla bych se zeptat jestli si myslíte, že má cenu začít se znakováním ještě teď. Do mluvení se nám zatím moc nechce. Používá zatím vlastně jen dvě slova bác a ham.Řekne občas třeba i máma apod. ale to spíš náhodou vypline ze slabik co vydává.O znakování vím už delší dobu. Zkoušela jsem to párkrát, ale pak jsem se na to vykašlala :? A teď měto mrzí. Děkuji za rady a přeji hezký den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
3.6.12 11:28

Jdu taky pro radu…myslíte si že má cenu znakovat s dítětem co má dva roky? Teda…mentálně je na úrovni cca 15ti měsíců…Pouze žvatlá… jinak komunikace nic moc… Ale má mentální retardaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
3.6.12 12:58

ladi. tes, to je dcerka fakt šikulka. já se přiznám že pár znaků jsem začala v půl roce, v podstatě s příkrmama, jídlem. Ted jsem ale dost polevila. Dcera má 8m, umí udělat pápá, jak jsem veliká a na klasické znakování se mi zdá, že se moc nechytá. uvidíme, snad to půjde tak dobře, jako vám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí