Samostatnost 14měsíčního mimi

378
3.3.12 09:31

Samostatnost 14ti měsíčního mimi

Ahoj holky :D
Jdu k vám po dlouhé době pro radu… :P Máme 14ti měsíční „zatímnechodící“ holčičku, je krásná, zvídavá, když jsme třeba v herničce, tak i většinou samostatná, já sedím s ostatníma maminkama u kafe a jen na ni dávám pozor aby neodlezla ven, prostě se na mě neohlíží a leze kam chce, prohlíží si lidi, děti, jezdí si s dětským kočárkem..i holky mi říkají že je to pravá baba, samostatná a to je dobře. Akorát doma - to je horší. Je mi pořád za zadkem, i když jdu na záchod, vyžehlit si nemůžu, uvařit…zkouším ji zabavit, třeba že jí dám hrnec, vařečky, chvilku se zabaví, ale pak mě zase tahá za kalhoty a začne naplákat. :lol: To zabavení trvá tak 5min max. :nevim: Jak to máte/měly jste vy? Nevadí mi si s malou hrát, být jí nablízku, ale zase si potřebuju vysát, vyžehlit, stačilo by mi kdyby se zabavila na 20min…nemůžu u ní furt sedět. Když si chci dát nádobí do myčky v mžiku je u mě, a „pomáhá mi“, šudlí ručičkou po těch dvířkách vnitřních :roll: Ano, můžu to dělat když spí, ale můj dělá na směny a běžně vařím i odpoledne kdy je vzhůru - malá spí jen dopoledne cca hoďku, to toho moc neudělám. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5453
3.3.12 09:50

No tak já mám 18 měsíčního kluka a taky s ním neudělám nic.S tou myčkou je to u nás to samé,já ho vždycky musím připnout do jídelní židličky :mrgreen: ,jinak dělá to samé :lol: .A neudělám s ním vůbec nic,nejde to prostě.A sám si hraje chviličku.To si ještě počkáš,než se zabaví sama.A do toho tady mám ještě 4 měsíční holčičku,která tu pozornost vyžaduje taky takže hrůza :zed: :zed: .Uklízím,jen když malej spí po obědě a pak večer,když spí oba jinak to nedávám.Už si říkám,aby jim bylo tak pět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
3.3.12 10:00

Ahoj, Barunka bude mít 13 měsíců a do 9 měsíce si dokázala sama hrát, pak se to zlomilo a je mi v patách :-) Taky nemůžu udělat nic bez ní, bud za mnou leze a řve, nebo s ní musím sedět na zemi a hrát si. Joj, někdy mě to fakt nebaví,ale snad to brzy přejde. Jinak - když jsme někde jinde - u kamarádky, která má taky mrňouse, nebo v herně, tak to si hraje sama a občas na mě mrkne…Myslím si, že to je v tomhle období u všech podobné. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.sterezie
3.3.12 10:01

Mám taky 14m starou holčičku a je to nemlich to samé :lol:
když sedím v obýváku, tak si lítá po bytě a vypadá, že je jí šumafuk, že tam jsem, ale nedejbože když se zvednu a jdu něco udělat do kuchyně :mrgreen:
já to řeším tak, že většinu věcí děláme spolu, vysavače se bojí, takže jí mám při luxování v nosítku a vytíráme taky tak :lol: nebo používám židličku 8)
každopádně v době jejího spánku spím taky :lol:

• Citovat
  • Upravit
20557
3.3.12 10:18

Tak s myčkou jsi to vystihla přesně - akorát já mám ty šudlalky dvě.. :mrgreen:
Výhoda dvojčat je, že se spolu zabaví.
Jinak když je to drapne, tak se mi taky věší každá na jednu nohu. jsou to ještě prťata, takže musíme vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
3.3.12 10:22

Nas syn si od 9 mesicu hraje po vetsinu dne sam. Samozrejme se chodi pomazlit k mamince, povesi se za nohavici, ale pak zase hned odleze. Nema ani zajem o to, abych u nej sedela. Se mnou pak hraje akcnejsi hry jako na schovku, ze te chytim, tancujeme…
Vetsinou ale jen kramuje.
Nejvetsi uspech maji hraci hracky, s temi se zabavi dlouho. A pak kdyz ho dam do postylky a muze skakat na matraci, to vydrzi i pul hodiny. Chceme mu i proto koupit k narozeninam trampolinu.
Ale nektere deti jsou mene samostatne.
U nas nejvic pomohlo, kdyz se mu zacal nekolik hodin denne venovat tatinek. Rozhodne se mu nevenoval cely cas, tak malemu nezbylo, nez se jit zabavit sam. No a od te doby to pto nej neni problem nikdy. :)

• Citovat
  • Upravit
14856
3.3.12 10:24

Já bych ji zapojila do činnosti, ze začátku bude asi spíš škodit než pomáhat, ale postupně se to naučí, bude s tebou a časem i docela velky pomocnik (treba bude podavat pradlo, zatim co ty vesis) - hodne maminek se kterymi si pisu a maji podobne stare ditko, jak mam ja to tak ma. U nas to bohuzel moc nefunguje, je to samorost.

Dcera po me leze, jen kdyz jsem u PC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
3.3.12 10:42

Tak malá má 18 měsíců a pokud něco dělám, dělá taky.Výjimka je žehlení, to mám strach, protože mi leze po prkně.Ale při vyndávání nádobí z myčky dostane košík s příbory a vyndává je, než to udeělá já mám myčku vyprázdněnou a opět naplněnou.
Při věšení prádla podává prádlo nebo kolíčky.Jen pokud si nabízenou věc nevezmu dost rychle hodí ji za sebe.Vysavače se bojí, tak vysávám s ní na rukách nebo ji mám za krkem na koně, to ji baví.Když vařím, tak si hraje v kuchyňce, nebo pustím hudbu a vrtím v kuchyni zadkem a ona tancuje taky a aspoň se na mně nesápe.

• Citovat
  • Upravit
13753
3.3.12 10:45

Syn po mně taky leze většinou u PC, nebo když si sednu. Resp. neleze po mně, ale chce na počítač.
Ale myčka, pračka, troba, to ho zajímá taky, když dávám nádobí do myčky, tak je taky u toho, vyndavá tablety z krabičky a dává je do přihrádky… když vyklízím, tak mi podává příbory. Při věšení prádla vyhazuje prádlo z kýble na zem a pak ho zas dává zpátky…
Ale zabavit sám se umí dobře, většinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
3.3.12 11:01

Dík holky, takže to je všude to samé… I když ještě nechodí, snažím se ji zapojovat, při věšení prádla mi podává oblečení, při vaření když míchá maminka tak malá má rendlíček a taky dělá míchy míchy, ale pak ju to přestane bavit a chce pozornost. PC to samé, chce dělat klapy klapy, takže už PC nehrozí když je vzhůru, ale to mi ani tolik nevadí :lol: Ona nevydrží ani když jí chci přečíst pohádku, SAMA si listuje a nadává když jí čtu, prostě chce listovat a já jí do toho kecám :twisted: Což mě štve, protože bych jí četla ráda. U hraček to samé, mami dívej se na mě, já si budu tady kramařit a ty tu jen seď :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
3.3.12 12:48

měli jsme to také tak,lámat se to začalo kolem 1,5 roku,od té doby je každý měsíc hodně znát a tím že jí učíš se zapojit do vaření,uklízení se bude určitě v budoucnu hodit,od 1,5 roku sedí na lince a vaří se mnou,míchá těsto(takové to jako že míchá když tam nic není jí nikdy nebavilo),koření,dělá knedlíčky do polévky,připravuje čaj(dá tam sáček,cukr a já pak jen zaliju,přidává ingredience(mouka,cukr…)krájí,příborovím nožem,vše co zrovna krájím já(brambory,papriku…,jen k masu má zákaz)pradlo už pověsí sama hezky na šňůru,věší malé kusy,kapesníky,ponožky,kalhotky,vytírá byt,vždy vysajem jednu místnost a pak vytřem,ona vytírá klidně jednu místnost 10minut a já to pak dodělám,Takže vydrž a pokud nepolevíš vsaď se že za pár měsíců budeš sklízet ovoce a budeš mile překvapená jak je to dítě šikovné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
3.3.12 12:54
fufiiina píše:
měli jsme to také tak,lámat se to začalo kolem 1,5 roku,od té doby je každý měsíc hodně znát a tím že jí učíš se zapojit do vaření,uklízení se bude určitě v budoucnu hodit,od 1,5 roku sedí na lince a vaří se mnou,míchá těsto(takové to jako že míchá když tam nic není jí nikdy nebavilo),koření,dělá knedlíčky do polévky,připravuje čaj(dá tam sáček,cukr a já pak jen zaliju,přidává ingredience(mouka,cukr…)krájí,příborovím nožem,vše co zrovna krájím já(brambory,papriku…,jen k masu má zákaz)pradlo už pověsí sama hezky na šňůru,věší malé kusy,kapesníky,ponožky,kalhotky,vytírá byt,vždy vysajem jednu místnost a pak vytřem,ona vytírá klidně jednu místnost 10minut a já to pak dodělám,Takže vydrž a pokud nepolevíš vsaď se že za pár měsíců budeš sklízet ovoce a budeš mile překvapená jak je to dítě šikovné

Díky moc :mavam: Máš doma šikulku, snad i my budeme později mít :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
3.3.12 14:23

ahoj, ja mam rok a ctvrt starou dcerku a dela vse se mnou, jsem rada ze mi pomaha, jak u mycky tak u veseni pradla, alespon se nemusim shybat :mrgreen: kdyz clovek dokaze sikovne vyuzit tohto ze chti ty prdky byt porad s nami tak je to fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.3.12 16:38
fufiiina píše:
:palec: :potlesk:

Toho se snad taky dožiju…dcera chodi teprve dva mesice, takze teprve ted zacala stehovat nejake veci, nosit je a podavat mi je (i kdyz zridka), ani se moc neopici. Furt cekam, ze se to zlomi. Pradlo mi chvilku podava, ale pak najednou mi ho nechce dat, rve, vzteka se a nosi ho po byte. Jednou mi teda podavala v krame veci z kosiku, abych je mohla dat na kasu, to jsem koukala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.3.12 16:40

Andrejko: tak cist taky ani omylem, listuje sama a prstem picha na obrazky a ja musim rikat co to je…jinak cist nechce. nebo si listuje sama.

me treba nejvic stve, ze casto potrebuje asistenci u rabovani, neco ji nejde vyndat, tak za mnou dojde, at ji s tim jako pomuzu. :lol: Misto aby to delala natajnacku, abych o tom nevedela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí