Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
..jo já vím co myslíš…ale ten název kruciš…ta pohádka ale byla mluvená ne? Byli v takové chaloupce a nakonec tam byla myslím i svatba, Nesvadba si vzal takovou panenku z louky , taky malinkatou.....teda jestli já tady nepopletla tři pohádky dohromady
![]()
Podle toho, co jsi napsala si myslím, že to jsou TRAJA CHROBÁCI. Byla tam taková tlustá beruška a dva brouci. A jednoho toho brouka hrál Josef Dvořák. Jak ten jeden brouk spadl do toho čaje, tak oni mu pak dávali na (z jejich pohledu strašně obrovské) lžičce prášek… Pak se taky točili na gramofonu… Tak snad je to ono a pomohla jsem Ti.
Katka
Pohádka ze šafránové louky
Vysíláno na ČT 1 dne 02.04.2006 v pořadu Hřiště 7.
Uf, ale dalo mi to zabrat, než jsem to našla.
Míša
Ajajaj, právě jsem si to znova přečetla a tahle teda nebyla němá, tak zase nic.
Urcite jsou to TRAJA CHROBACI a taky jsem z toho uplne hotova a dodnes to patri k tomu nejhezcimu , co jsem kdy videla
Jana
Ahojky.
Já to znám taky jako Traja chrobáci a vždycky se mi to hrozně líbilo.
![]()
Ahojki
tak pohádka Traja chrobáci je něco jiného, než Pohádka na šafránové louce. Takže každá z vás má pravdu:
Traja chrobáci - jsou tam tři broučci… Šafrán - tam jsou zase trpaslíčci…
Věra
Traja chrobáci vlastně nejsou moc pohádka (tenkrát mi to tak připadalo, ale nedávno jsem je viděla znova - je to normální groteska) Hrají tam: Bolek Polívka, Pepa Dvořák a Ota Jirák, čas od času to dávají na ČT
A je to fakt zábavný i po letech ![]()
Ahoj. Hledame s pritelem pohadku a nemuzeme si vzpomenout na nazev. Pamatujeme si jen jednu scenu, jak se nekdo s nekym vsadi, ze bude mit neco, co piouzije jen jednou a pak to vyhodi - dotycny predmet bylo paratko… Nevite nekdo? ![]()
Párátko na jedno použití si pamatuju jenom z pohádky Čert ví proč
.
@lesley píše:
Párátko na jedno použití si pamatuju jenom z pohádky Čert ví proč.
To je ono
Diky ![]()
Je to hezka pohadka? Ja to totiz jeste nevidela, proto se ptam, jestli ma vubec cenu ji nekde najit a mrknout ![]()
Dobre ranko holky, doufám, ze některá budete vedet.
Hledám pohádku, byla to série kreslených pohádek. Jedine, co si pamatuji je, ze tam byla jedna pohádka, kde král lezl ke sluníčku, další byli zpívající pomeranče, pak jak autem projíždějí ve velkém stromě, a jak jde slečna na rande a vleze do stroje který ji udělá krásnou. ![]()
Nezlobte se za hrozny popis, ale to je vše co si vybavím
![]()
Chtěla bych najít na internetu a stáhnout pro děti nemluvenou starší českou hranou pohádku o broučcích. Jako malá jsem ji párkrát viděla,ale od té doby si bohužel nepamatuju její název. Byli to herci převlečení za broučky a běhali v hodinách, vozili se na těch šiškách od hodin, jeden spadnul do hrníčku…myslím že tam hrál jeden z Nesvatbů, snad to byl mladý Michal. Holky, prosím, jestli to některá znáte, napište mi jak se to jmenuje.
mooooc díky
Radka