Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
asha píše:martulkasloník píše:To je pitomost, do kybliku muzes dat dite uz namydleny, vetsinou se to tak dela
holky když řešíte ty kyblíky, slyšeli jste minule v sama doma názor doktorky že to není vhodné, že se neumyjí pořádně pohlavní orgány!!Obcas mi prijde, ze tyhle doktorky nepouzivaji mozek
tak já jsem odpůrce kyblíků prostě mě to přijde hrozný cpát děcko do kýbla, navíc nevím jaký je smysl dítě namočit namokro namydlit a teprve ho dávat do kýblu. vanička je vanička sorry ![]()
Mmch., ja teda nevim, jak kdo koupe ve vanicce, ale co mam zkusenost, tak nejdriv se mimino namydlilo na prebalovaku a pak dalo do vanicky. Takze to samy, jako s kyblikem. ![]()
nenech se odradit, jestli na to máte a líbí se ti, tak si ji kup. Já měla podobnou komodu s vaničkou a byla jsem strašně moc spokojená. Počítala jsem s tím, že vanička je malá, ale já stejně koupala miminko na ruce, nikdy neleželo samo ve vaničce, takže vana vydžela zhruba o 3/4 roka. Ale bylo naprosto super mít po ruce komodu se šuplíkama s věcmi pro miminko a zároveň přebalovací podložku.Pak jsem ještě další dva roky používala jen komodu (podložka a vanička šly odpojit a dát pryč) na pidi oblečení.
jsem taky spíš pro vaničku, ale znám spoustu holek, co měli kyblíky a dětem se tam moc líbilo. Já nesnášela v porodce, že se nejdřív namočili, pak namydlili a pak teprv dali do vody. je to zbytečně pracný a zdlouhavý, já malou šupnu do vaničky, namydlím vlásky, krk a namydlenou rukou umyju prdku a je to hotový hned. stejně se nemaj moc mýt mýdlem, hlavně ne ze začátku, stejně se jim ta kůže sloupe a zbytečně je to vysušuje.
martulkasloník píše:asha píše:tak já jsem odpůrce kyblíků prostě mě to přijde hrozný cpát děcko do kýbla, navíc nevím jaký je smysl dítě namočit namokro namydlit a teprve ho dávat do kýblu. vanička je vanička sorrymartulkasloník píše:To je pitomost, do kybliku muzes dat dite uz namydleny, vetsinou se to tak dela
holky když řešíte ty kyblíky, slyšeli jste minule v sama doma názor doktorky že to není vhodné, že se neumyjí pořádně pohlavní orgány!!Obcas mi prijde, ze tyhle doktorky nepouzivaji mozek
Dite mydlis rovnou, nenamacis ho
Ja si zas nedovedu predstavit, jak nekdo mydli dite ve vanicce ve vode
Kyblik je pro mimino daleko prirozenejsi, mam vyzkouseno na trech detech. Dve z nich zazily v porodnici vanicku a ten rev se nedal vydrzet. Doma v kybliku ani necekly. Nejmladsi nebyl ve vanicce nikdy. Nikomu nenutim, ze je to jediny spravny zpusob, ale dite se v kybliku vetsinou citi lip ![]()
Iffka píše:
Asha, mám Tummy Tub
karmenjesie píše:
jsem taky spíš pro vaničku, ale znám spoustu holek, co měli kyblíky a dětem se tam moc líbilo. Já nesnášela v porodce, že se nejdřív namočili, pak namydlili a pak teprv dali do vody. je to zbytečně pracný a zdlouhavý, já malou šupnu do vaničky, namydlím vlásky, krk a namydlenou rukou umyju prdku a je to hotový hned. stejně se nemaj moc mýt mýdlem, hlavně ne ze začátku, stejně se jim ta kůže sloupe a zbytečně je to vysušuje.
Urcite. Mydlit se nemusi. Ja koupala dvakrat-trikrat tydne a mela rostlinny mydlo, takze zadek a obcas hlavu jsem mydlila.
asha píše:martulkasloník píše:Dite mydlis rovnou, nenamacis hoasha píše:tak já jsem odpůrce kyblíků prostě mě to přijde hrozný cpát děcko do kýbla, navíc nevím jaký je smysl dítě namočit namokro namydlit a teprve ho dávat do kýblu. vanička je vanička sorrymartulkasloník píše:To je pitomost, do kybliku muzes dat dite uz namydleny, vetsinou se to tak dela
Kyblik je pro mimino daleko prirozenejsi, mam vyzkouseno na trech detech. Dve z nich zazily v porodnici vanicku a ten rev se nedal vydrzet. Doma v kybliku ani necekly. Nejmladsi nebyl ve vanicce nikdy. Nikomu nenutim, ze je to jediny spravny zpusob, ale dite se v kybliku vetsinou citi lip
no vidíš a my vždy jen ve vaničce/vaně, jednou nachalupě jsme se snažili malou umýt v lavoru a byl řev. pro mě jsou zase hrozný tyhle modernosti typu kyblík, ono se tam to dítě možná cítí líp ale význam to pro mě moc nemá, u nás to bylo tak že malá se cákala, hýbala nožkama ručkama, prohřála si bříško atd. tohle byl pro mě hlavní smysl koupání, nejen umýt ale i vyblbnout, ne nacpat do kýble. navíc si myslím že ty záhyby se v kýblu prostě tak dobře neumyjí jako ve vaně. a co se týče mydlení tak my ve vaničce mydlili, mě by zase přišlo divný dítě namočit, vytáhnout namydlit a znovu ponořit. my mimo vaničku jen mazali a oblíkali ![]()
asha píše:karmenjesie píše:Urcite. Mydlit se nemusi. Ja koupala dvakrat-trikrat tydne a mela rostlinny mydlo, takze zadek a obcas hlavu jsem mydlila.
já koupu denně od narození
Já do vaničky nalila něco do koupele a to na umytí stačilo. Jednou za čas vlásky. Proč pořád mydlit v podstatě čistý mimino. Prdelku měla mytou po každým kakání v umyvadle dětským mýdlem.
Ahoj, tvarovanou vaničku bych nechtěla, nešikuje se mi to (měli v porodnici i ty vložné tvary do klasické vaničky byly na nic). Měla jsem klasickou vaničku za pár kaček, do toho zpočátku molitanové klínové lehátko medvídka a pak klasické látkové, vše za pár korun. Dneska malá řádí ve vaně velké. Na druhé to bude stejně, jen už bez toho molitanového mezičlánku, už umim koupat i ve velké vaně bez ničeho ![]()
karmenjesie píše:
souhlas koupu stejně, vše se odehrávalo ve vaničce, teda většinou jsem nemydlila, většinou jsem dala nějaký ten gel přímo do vody ale denně jsem koupala a umývala žínkou. a malá nikdy problémy s pletí neměla ani na ty pupínky jsme netrpěli, zato známá koupe 3× do týdne a malý neskutečně olezlý pupínkama
martulkasloník píše:asha píše:no vidíš a my vždy jen ve vaničce/vaně, jednou nachalupě jsme se snažili malou umýt v lavoru a byl řev. pro mě jsou zase hrozný tyhle modernosti typu kyblík, ono se tam to dítě možná cítí líp ale význam to pro mě moc nemá, u nás to bylo tak že malá se cákala, hýbala nožkama ručkama, prohřála si bříško atd. tohle byl pro mě hlavní smysl koupání, nejen umýt ale i vyblbnout, ne nacpat do kýble. navíc si myslím že ty záhyby se v kýblu prostě tak dobře neumyjí jako ve vaně. a co se týče mydlení tak my ve vaničce mydlili, mě by zase přišlo divný dítě namočit, vytáhnout namydlit a znovu ponořit. my mimo vaničku jen mazali a oblíkalimartulkasloník píše:Dite mydlis rovnou, nenamacis hoasha píše:tak já jsem odpůrce kyblíků prostě mě to přijde hrozný cpát děcko do kýbla, navíc nevím jaký je smysl dítě namočit namokro namydlit a teprve ho dávat do kýblu. vanička je vanička sorrymartulkasloník píše:To je pitomost, do kybliku muzes dat dite uz namydleny, vetsinou se to tak dela
Kyblik je pro mimino daleko prirozenejsi, mam vyzkouseno na trech detech. Dve z nich zazily v porodnici vanicku a ten rev se nedal vydrzet. Doma v kybliku ani necekly. Nejmladsi nebyl ve vanicce nikdy. Nikomu nenutim, ze je to jediny spravny zpusob, ale dite se v kybliku vetsinou citi lip
Chapej, dite tam das jen jednou, uz namydleny, zadny vyndavani ![]()
A vyblbnou se az az a zacnou driv, protoze na to lip vidi, krasne vidi na hracky, na nozicky, ale kdo to nezkusil, neuveri
Pro mne bylo desny, kdyz jsem mela toho novorozence, kterymu bylo nejlip v klubicku, natahovat do vanicky. Jo to byl rev.
A ze to nema vyznam? Uz jen to, ze se to detem libi, vyznam ma. Dalsi je nemala uspora vody. A dalsi ta, ze kyblik pouzivam uz leta na pradlo ![]()
Mmch. lavor fakt neni kyblik, to by si moje deti urvaly hlavu ![]()
martulkasloník píše:
holky když řešíte ty kyblíky, slyšeli jste minule v sama doma názor doktorky že to není vhodné, že se neumyjí pořádně pohlavní orgány!!
Tak když někdo hodí do kyblíku a zase vytáhne, tak je jasné, že se neumyje. Ale to není chyba kýble, ale matky.
pořádně. Já celé dítě umyju perlanem ještě před ponořením do kýble (faldíky, pod krkem, pipinu a zadek). Navíc meju zadek a pipku několikrát denně pod tekoucí vodou po kadění. Takže je umytá ažaž. ![]()