Znáte tyto vaničky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
14.12.11 13:04
martulkasloník píše:
karmenjesie píše:
jsem taky spíš pro vaničku, ale znám spoustu holek, co měli kyblíky a dětem se tam moc líbilo. Já nesnášela v porodce, že se nejdřív namočili, pak namydlili a pak teprv dali do vody. je to zbytečně pracný a zdlouhavý, já malou šupnu do vaničky, namydlím vlásky, krk a namydlenou rukou umyju prdku a je to hotový hned. stejně se nemaj moc mýt mýdlem, hlavně ne ze začátku, stejně se jim ta kůže sloupe a zbytečně je to vysušuje.
souhlas koupu stejně, vše se odehrávalo ve vaničce, teda většinou jsem nemydlila, většinou jsem dala nějaký ten gel přímo do vody ale denně jsem koupala a umývala žínkou. a malá nikdy problémy s pletí neměla ani na ty pupínky jsme netrpěli, zato známá koupe 3× do týdne a malý neskutečně olezlý pupínkama

Kazdy kozar ti rekne, ze deni koupani deti neni idealni ;) Ale nic proti, prvniho jsem taky koupala denne. Mel pak sussi kuzi. Ty pupinky urcite nebudou od toho, ze koupe obden, to bude problem nekde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.12.11 13:05
Alpaka píše:
martulkasloník píše:
holky když řešíte ty kyblíky, slyšeli jste minule v sama doma názor doktorky že to není vhodné, že se neumyjí pořádně pohlavní orgány!!
Tak když někdo hodí do kyblíku a zase vytáhne, tak je jasné, že se neumyje. Ale to není chyba kýble, ale matky.
pořádně. Já celé dítě umyju perlanem ještě před ponořením do kýble (faldíky, pod krkem, pipinu a zadek). Navíc meju zadek a pipku několikrát denně pod tekoucí vodou po kadění. Takže je umytá ažaž. 8)

Asi tak, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
14.12.11 13:06

Holky, at si každý koupe, v čem chce, co člověk, to názor, malou jsem v kyblíku koupat musela, měla panickou hrůzu z vody asi až do 2 let, než jsem ji dostala do velké vany, to byl děs, do bazénu šla dobrovolně až ve 2,5 a to jen na okraj, vyloženě bát vody se přestala až po třetím roce. Takže tam byl kyblík nutnost, byla v něm spokojená jak želva. Ale než jsem ho objevila (v jejích 5.měsících), prožili jsme si nehorázné scény, kdy došlo až na nemytí třeba 14 dní, jen omývání žínkou a když už to hořelo, tak se šíleným řevem a hysterákem vykoupat :-( bylo to peklo, s kyblíkem změna a spokojenost, všude jsme ho s sebou vozili, vodu ušetřili ;)
Malý vodu miluje, takže tu to nehoří, ale když už ho mám doma a do malé vaničky už mi nevejde, tak ho v něm chci taky koupat, hodně jezdíme a je praktické ho mít s sebou.
Jinak já nikdy nemydlila ani sebe ani děti (pouze intimí partie intim mýdlem a pod pažema a dlaně mýdlem), ani já ani dcerka nemáme sebemenší problém s pokožkou, žádný exem, vysušená kůže, to neznám.. (ehm, u sebe ano, ale to už je o věku :roll: ), nemazala jsem nikdy ničím, fakt je to o děcku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.12.11 13:09
Iffka píše:
Holky, at si každý koupe, v čem chce, co člověk, to názor, malou jsem v kyblíku koupat musela, měla panickou hrůzu z vody asi až do 2 let, než jsem ji dostala do velké vany, to byl děs, do bazénu šla dobrovolně až ve 2,5 a to jen na okraj, vyloženě bát vody se přestala až po třetím roce. Takže tam byl kyblík nutnost, byla v něm spokojená jak želva. Ale než jsem ho objevila (v jejích 5.měsících), prožili jsme si nehorázné scény, kdy došlo až na nemytí třeba 14 dní, jen omývání žínkou a když už to hořelo, tak se šíleným řevem a hysterákem vykoupat :-( bylo to peklo, s kyblíkem změna a spokojenost, všude jsme ho s sebou vozili, vodu ušetřili ;)
Malý vodu miluje, takže tu to nehoří, ale když už ho mám doma a do malé vaničky už mi nevejde, tak ho v něm chci taky koupat, hodně jezdíme a je praktické ho mít s sebou.
Jinak já nikdy nemydlila ani sebe ani děti (pouze intimí partie intim mýdlem a pod pažema a dlaně mýdlem), ani já ani dcerka nemáme sebemenší problém s pokožkou, žádný exem, vysušená kůže, to neznám.. (ehm, u sebe ano, ale to už je o věku :roll: ), nemazala jsem nikdy ničím, fakt je to o děcku…

Pravdu dis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
14.12.11 13:13
asha píše:
martulkasloník píše:
asha píše:
martulkasloník píše:
asha píše:
martulkasloník píše:
holky když řešíte ty kyblíky, slyšeli jste minule v sama doma názor doktorky že to není vhodné, že se neumyjí pořádně pohlavní orgány!!
To je pitomost, do kybliku muzes dat dite uz namydleny, vetsinou se to tak dela :)Obcas mi prijde, ze tyhle doktorky nepouzivaji mozek :mrgreen:
tak já jsem odpůrce kyblíků prostě mě to přijde hrozný cpát děcko do kýbla, navíc nevím jaký je smysl dítě namočit namokro namydlit a teprve ho dávat do kýblu. vanička je vanička sorry :mrgreen:
Dite mydlis rovnou, nenamacis ho ;) Ja si zas nedovedu predstavit, jak nekdo mydli dite ve vanicce ve vode :nevim: Kyblik je pro mimino daleko prirozenejsi, mam vyzkouseno na trech detech. Dve z nich zazily v porodnici vanicku a ten rev se nedal vydrzet. Doma v kybliku ani necekly. Nejmladsi nebyl ve vanicce nikdy. Nikomu nenutim, ze je to jediny spravny zpusob, ale dite se v kybliku vetsinou citi lip :)
no vidíš a my vždy jen ve vaničce/vaně, jednou nachalupě jsme se snažili malou umýt v lavoru a byl řev. pro mě jsou zase hrozný tyhle modernosti typu kyblík, ono se tam to dítě možná cítí líp ale význam to pro mě moc nemá, u nás to bylo tak že malá se cákala, hýbala nožkama ručkama, prohřála si bříško atd. tohle byl pro mě hlavní smysl koupání, nejen umýt ale i vyblbnout, ne nacpat do kýble. navíc si myslím že ty záhyby se v kýblu prostě tak dobře neumyjí jako ve vaně. a co se týče mydlení tak my ve vaničce mydlili, mě by zase přišlo divný dítě namočit, vytáhnout namydlit a znovu ponořit. my mimo vaničku jen mazali a oblíkali :mrgreen:

Chapej, dite tam das jen jednou, uz namydleny, zadny vyndavani ;)
A vyblbnou se az az a zacnou driv, protoze na to lip vidi, krasne vidi na hracky, na nozicky, ale kdo to nezkusil, neuveri :mrgreen: Pro mne bylo desny, kdyz jsem mela toho novorozence, kterymu bylo nejlip v klubicku, natahovat do vanicky. Jo to byl rev.
A ze to nema vyznam? Uz jen to, ze se to detem libi, vyznam ma. Dalsi je nemala uspora vody. A dalsi ta, ze kyblik pouzivam uz leta na pradlo :mrgreen:

Mmch. lavor fakt neni kyblik, to by si moje deti urvaly hlavu :mrgreen:

a jak mydlíš suchou pokožku?? hele to je bavení o nesmtelnosti brouka, já jsem odpůrce kýblů a zastánce vaniček a van/ ty kyblíků, dál je to dost o děckách, moje by řvalo v kýblu a nikdy neřvalo ve vaničce. tak jako ty tvrdíš že tvoje děti byli šťastné v kýblu tak já mám před očima tu radot když se mohla šplouchat ve vaně a natahovat nožičky :mrgreen: a úspora vody? no nevím těch pár deci vody navíc ve vaničce mě nezruinovalo :mrgreen: a jinak z vaničky mám teď koš na prádlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.12.11 13:18
martulkasloník píše:
asha píše:
martulkasloník píše:
asha píše:
martulkasloník píše:
asha píše:
martulkasloník píše:
To je pitomost, do kybliku muzes dat dite uz namydleny, vetsinou se to tak dela :)Obcas mi prijde, ze tyhle doktorky nepouzivaji mozek :mrgreen:
tak já jsem odpůrce kyblíků prostě mě to přijde hrozný cpát děcko do kýbla, navíc nevím jaký je smysl dítě namočit namokro namydlit a teprve ho dávat do kýblu. vanička je vanička sorry :mrgreen:
Dite mydlis rovnou, nenamacis ho ;) Ja si zas nedovedu predstavit, jak nekdo mydli dite ve vanicce ve vode :nevim: Kyblik je pro mimino daleko prirozenejsi, mam vyzkouseno na trech detech. Dve z nich zazily v porodnici vanicku a ten rev se nedal vydrzet. Doma v kybliku ani necekly. Nejmladsi nebyl ve vanicce nikdy. Nikomu nenutim, ze je to jediny spravny zpusob, ale dite se v kybliku vetsinou citi lip :)
no vidíš a my vždy jen ve vaničce/vaně, jednou nachalupě jsme se snažili malou umýt v lavoru a byl řev. pro mě jsou zase hrozný tyhle modernosti typu kyblík, ono se tam to dítě možná cítí líp ale význam to pro mě moc nemá, u nás to bylo tak že malá se cákala, hýbala nožkama ručkama, prohřála si bříško atd. tohle byl pro mě hlavní smysl koupání, nejen umýt ale i vyblbnout, ne nacpat do kýble. navíc si myslím že ty záhyby se v kýblu prostě tak dobře neumyjí jako ve vaně. a co se týče mydlení tak my ve vaničce mydlili, mě by zase přišlo divný dítě namočit, vytáhnout namydlit a znovu ponořit. my mimo vaničku jen mazali a oblíkali :mrgreen:

Chapej, dite tam das jen jednou, uz namydleny, zadny vyndavani ;)
A vyblbnou se az az a zacnou driv, protoze na to lip vidi, krasne vidi na hracky, na nozicky, ale kdo to nezkusil, neuveri :mrgreen: Pro mne bylo desny, kdyz jsem mela toho novorozence, kterymu bylo nejlip v klubicku, natahovat do vanicky. Jo to byl rev.
A ze to nema vyznam? Uz jen to, ze se to detem libi, vyznam ma. Dalsi je nemala uspora vody. A dalsi ta, ze kyblik pouzivam uz leta na pradlo :mrgreen:

Mmch. lavor fakt neni kyblik, to by si moje deti urvaly hlavu :mrgreen:
a jak mydlíš suchou pokožku?? hele to je bavení o nesmtelnosti brouka, já jsem odpůrce kýblů a zastánce vaniček a van/ ty kyblíků, dál je to dost o děckách, moje by řvalo v kýblu a nikdy neřvalo ve vaničce. tak jako ty tvrdíš že tvoje děti byli šťastné v kýblu tak já mám před očima tu radot když se mohla šplouchat ve vaně a natahovat nožičky :mrgreen: a úspora vody? no nevím těch pár deci vody navíc ve vaničce mě nezruinovalo :mrgreen: a jinak z vaničky mám teď koš na prádlo :mrgreen:

A t yjsi kyblik zkousela? Myslim opravdu kyblik na koupani deti, ne lavor :)
Suchou pokozku mel, protoze se casto myla. Myti vysusuje. Voda vysusuje. Nekdo je na to citlivejsi. Smyjes ochranny film.
A vidis, ja treba nejsem odpurce vanicek :lol: Jen znam daleko vic spokojenych deti v kybliku, nez ve vanicce. Ale oni si zvyknou i na tu vanicku, to je jasny, driv to jinak nebylo. Jen ten pocatek je hodne casto urvany. Jinak pro panelakovou koupelnu je na pradlo vyhodnejsi kyblik, nezabere mi misto. Chtela jsem ho davno strelit, ale proste to nejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
14.12.11 13:19

souhlas ať si každý koupe v čem chce, já jen že na kýble mám svůj názor ale je to každýho věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6299
14.12.11 15:25

Tak my od narození koupeme ve velké vaně a malý leže na tomto… http://www.sambaby.com/…vany-penove/
V létě jsme koupali každý večer a teď už jen obden…někdy to nevyjde, tak ho jen omyjeme ubrouskama… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6299
14.12.11 15:37

Jinak to vypadalo asi tak nějak…na první fotce má 3 týdny na další cca 5 měsíců…teď má 7 měsíců a na medvědovi řádí pořád,akorát už má o hodně více vody…aby mu to lépe cákalo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
14.12.11 19:33
asha píše:
martulkasloník píše:
karmenjesie píše:
jsem taky spíš pro vaničku, ale znám spoustu holek, co měli kyblíky a dětem se tam moc líbilo. Já nesnášela v porodce, že se nejdřív namočili, pak namydlili a pak teprv dali do vody. je to zbytečně pracný a zdlouhavý, já malou šupnu do vaničky, namydlím vlásky, krk a namydlenou rukou umyju prdku a je to hotový hned. stejně se nemaj moc mýt mýdlem, hlavně ne ze začátku, stejně se jim ta kůže sloupe a zbytečně je to vysušuje.
souhlas koupu stejně, vše se odehrávalo ve vaničce, teda většinou jsem nemydlila, většinou jsem dala nějaký ten gel přímo do vody ale denně jsem koupala a umývala žínkou. a malá nikdy problémy s pletí neměla ani na ty pupínky jsme netrpěli, zato známá koupe 3× do týdne a malý neskutečně olezlý pupínkama
Kazdy kozar ti rekne, ze deni koupani deti neni idealni ;) Ale nic proti, prvniho jsem taky koupala denne. Mel pak sussi kuzi. Ty pupinky urcite nebudou od toho, ze koupe obden, to bude problem nekde jinde.

no vidíš a mě v porodce řekli denně,pediatr mi taky řekl denně, v létě i častěji. navíc my koupeme i kvůli režimu, v době kdy jsem byla děcko já tak se koupalo denně a rozhodně nebylo tolik atopických ekzémů jako dneska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.12.11 19:51
martulkasloník píše:
asha píše:
martulkasloník píše:
karmenjesie píše:
Kazdy kozar ti rekne, ze deni koupani deti neni idealni ;) Ale nic proti, prvniho jsem taky koupala denne. Mel pak sussi kuzi. Ty pupinky urcite nebudou od toho, ze koupe obden, to bude problem nekde jinde.
no vidíš a mě v porodce řekli denně,pediatr mi taky řekl denně, v létě i častěji. navíc my koupeme i kvůli režimu, v době kdy jsem byla děcko já tak se koupalo denně a rozhodně nebylo tolik atopických ekzémů jako dneska.

Myslím, že atopáky nevznikají z nedostatku koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
14.12.11 20:19

Holky díky. Já jsem se totiž dívala po různých přebalovácích a spíš se mi líbili s těmi šuplíky a k nim právě měli vaničky, které se mi právě nezdály moc praktický. Takže pravděpodobně půjdu do tohoto obyčejného přebalováku
http://prebalovaci-pulty-a-podlozky.heureka.cz/…specifikace/#…
ještě se mi líbí tento http://www.rajmaminek.cz/…ie-chlapecek akorát mám strach, jestli bude dost stabilní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
14.12.11 20:23
hofka píše:
martulkasloník píše:
asha píše:
martulkasloník píše:
karmenjesie píše:
Myslím, že atopáky nevznikají z nedostatku koupání.

TO NE ALE BAVILI JSME SE O ZBYTEČNÉM VYSUŠOVÁNÍ POKOŽKY PŘEHNANÝM KOUPÁNÍM, ČI POUŽÍVÁNÍM KOSMETIKY DENNĚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
14.12.11 21:29

Čtu jak se dohadujete kvuli kyblíku - že se musí dítě namočit namydlit a zase namočit. Já nekyblíkuju a stejně vím, že je to blbost :mrgreen: Já teda i do vaničky - vezmu namočenej perlan, ontřu obličej, namydlím a umyju. Pak dítě dávám do vaničky a spláchnu a pak se tam čvachtá :nevim: a kyblíkem si to předtsavuju stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.12.11 10:03

Tak já musím reagovat na to, že dítě, co se koupě méně často, tak trpí nějakými kožními nemocemi. Není to pravda, voda kůži vysušuje, smývá se tak ochranný film a paradoxně právě dětem, co mají citlivou nebo suchou kůži se časté koupání právě proto nedoporučuje. Od necelých třech měsíců jsme s malým bojovali s dermatitidou na obličeji a právě na kožním jsme dostali pokyn, abysme malého často nekoupali a když koupeme, tak ho jen umýt a vytáhnout, žádné dlouhé čvachtání ve vodě. Takže to, že dítě trpí třeba atopickým ekzémem není rozhodně způsobené méně častým koupáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí