Cestovní postýlka ano či ne??

5415
30.11.11 10:45

Cestovní postýlka ano či ne??

Ahoj holky, chtěla bych Vás požáda o radu. Čekáme první mimi a samozřejmě pořizujeme výbavičku. Holt si budeme muset sami vyzkoušet, co koupíme zbytečně, co nám bude k ničemu a co skutečně využijeme. Jedna z věcí, kterou jsme bezmyšlenkovitě koupili je cestovní postýlka. Včera nám přišla. Je to tato hnědá http://www.nizkeceny.net/…o-p-378.html je krásná, to ano, ale to je tak asi vše! Jinak jsme z ní zklamaní. Je šíleně těžká! Váží 13 kg, takže to je fakt cestovní jako blázen!!! 8o Přijde mi hrozně forová, trošičku mám obavy, aby se sama nesložila, když se pak dítě opře o správný skládací čudlík. Ale hlavně to dno je vlastně jen šusťák a na něm cosi, čemu říkají matrace? Taková skládací věc, na tom je vhodné, aby dítě spalo??? Hlavně mi to dno přijde hrozně „měkké“ prošlapávací, že když budou dítěti třeba 2 roky a v postýlce se postaví, tak si tak maximálně zvrkne kotník??? A ten materiál? Šusták ok, ale ta síťka? To dítě při nejbližší příležitosti podle mého zničí, strčí tam prstík a je díra jako vrata. A to závěsné lůžko, vždyť v tom dítě taky nemá pevná zádíčka… No já nevím, ale celkově mi to připadá jako zbytečný krám! A ještě nám zabírá asi polovinu obýváku a to ho máme 6×5 metrů, takže žádná pidi místnůstka. Takže zvažujeme k čemu nám vlastně bude. Původně jsme ji chtěli vozit na víkendy ke tchýni. Jezdíme tam cca jednou za 3 týdny. Ale když jsme zjistiti jak velký a těžký je to monstrum, tak to rozhodně není cestovní záležitost a ke tchýňce raději pořídíme druhou dřevěnou postýlku na stálo. Takže nevím - bude nám k užitku třeba doma v bytě nebo ji máme vrátit? Jsem fakt zklamaná :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5956
30.11.11 10:49

je to klasická cestovní postýlka, kterých se vyrábí mraky.. my jsm ekupovali podobnou a spával v ní malý u babičky a v poho. dokoupili jsme tam ještě normální molitanovou matraci. síťka je fajnn, protože s emůže hezky koukat ven, otvor na vylízání ven byl super a zažili jsme s ním spoustu srandy…
pokud už s ek ní stavíš od začátku takto „znechuceně“, tak ji vrať, stejně bys ji nikdy nepoužila. my na to nedáme dopustit. dost cestujeme, nemáme vždy možnost normální postýlky a toto je ideální volba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
30.11.11 10:51

Taky jsme koupili, docela jsme vyuzili, ale kdyz se zpetne ohlednu, klidne bychom se bez toho obesli!!!
Sitce mala nijak neublizila, to dno je mekke, pokud ji chcete prevazet, dokoupila bych ke tchyni normsl matraci.
Mala v ni tedy dela psi kusy, ale jeste se s ni neslozila a doufam, ze ani neslozi :mrgreen: ted uz si sama leze dovnitr a ven, jen na noc ji zapinam.
A zavesne luzko mi prislo bezpecne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
30.11.11 10:53

Taky uvažuji o cestovní postýlce. Ale nejprve než něco koupím, tak to chci vidět na živo, abych pak nebyla zklamaná jako teď ty. Už jsem takových postýlek pár viděla a ještě jsem nenarazila na žádnou, která by „matraci“ měla jinou a pocity celkově z toho mám úplně stejné jako ty.
Chtěli jsme ji využít při našich cestách, ale u našich je dřevěná postýlka po mě, takže max na chalupu, kam by jsme jeli tak dvakrát do roka max.
Určitě jsem zvědavá, co napíšou holky. Jinak co se týče té síťky, ještě jsem neslyšela, že by to dítě protrhlo, spousta známých má různé ohrádky apod. také z tohoto materiálu a nikdy problém nebyl.

• Citovat
  • Upravit
1626
30.11.11 10:53

když jste ji kupovali, nevěděli jste jak je velká a co váží?? 8-O
my teda cestovní postýlku dostali od známých, používali ji celkem často 2 roky a v síťce jedna dírka cca 5×5cm je. Je bez toho lůžka pro novorozence (což se mi zdá úplně zbytečné mimochodem). Měli jsme ji 10dní na dovolené, jinak stojí v pokojíku, máme v ní hračky a přes ní přebalovák. Kdybych ji nedostala zadarmo, nekupovala bych ji. Když jedeme někam na jednu dvě noci, malá spí ve vložné tašce z kočárku, kam už se ovšem skoro nevejde) nebo spí se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
30.11.11 10:54

tak jestli nevyhovuje tak bych vrátila :think: jinak my cestovní postýlku máme a jsem za ní ráda..za 1. dost často jezdíme k prarodičům na Vysočinu, k dalším kousek od Liberce, sem tam dovolená, pak k našim do Prahy, k tchánovcům, takže pořizovat tolik dřevěných postýlek by se fakt nevyplatilo :P za 2. používala jsem jí v jistou dobu místo ohrádky, když bylo malé 6měsíců, pořídili jsme štěně, takže ze začátku byla ohrádka nutnost :lol: a teď používám postýlku jako odkladiště hraček :mrgreen:
jinak máme tuto, je kvalitní a jsem spokojená :palec:
 http://www.slune-cz.cz/…nimax-2v1-1/

• Citovat
  • Upravit
12330
30.11.11 10:54

Já teda nevím co si čekala,když si jí kupovala- váha i rozměry jsou tam většinou napsaný. Rozměr má stejnej jako klasická dřevěná postýlka. Když jí správně složíš tak se jí dítěti nepovede rozložit. My sme měli problém jí složit ve dvou. Jinak já mám přesně tuhle a sem s ní naprosto spokojená. Ale mrňousovi dávám ještě klasickou matraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
30.11.11 10:55

Mimochodem, odkaz si ponechám, jsou to fakt pěkný postýlky :-)) A jestli to udrží normální matraci, jak píšou holky, tak super, jdu do toho.

• Citovat
  • Upravit
Any11
30.11.11 10:56

Ja ji mela jako druhou v kuchyni, kdyz byla Viky mrne… ale mela jsem do ni normalni matraci a pak jsem na cestovani koupila skladaci matraci. Zezacatku jsme ji fakt uzili, ale ted uz ji nepouzivame, jeste jsme ji meli v zari na dovolene, ale mala s nama stejne pak spala v posteli, tak jsme ji vubec nepouzili.

• Citovat
  • Upravit
sterezie
30.11.11 10:57

jo a k měkkosti lůžka, já dávala dovnitř třeba ještě složenou deku, aby bylo lůžko pohodlnější ;)

• Citovat
  • Upravit
4332
30.11.11 10:58

Taky máme doma cestovní postýlku na ježdění po návštěvách, i na dovolenou Koukni na metřík, dcerka v ní spí ještě teď, když jezdíme na noc. Dokoupili jsme si molitanovou matraci. Otvor - díky svému postižení - jsme ještě nevyužili, neboť ho ještě neobjevila, ale postýlku ještě pořád využijeme a plánujeme ji využít i o dalších letních prázdninách. Nedám na ni dopustit.
Kamarádka ji má postavenou v obýváku, a mimi tam s ní bylo vždy, když nespalo. Síťka je moc fajn jak na pohledy mimi ven, tak na pohledy Tebe dovnitř.
Rozhodni se sama, ale myslím, že Ty už jsi rozhodnutá a proto se přidávám s radou, abys ji vrátila, protože už ze Tvého příspěvku je jasné, že ji používat nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
30.11.11 10:58

tak tuto mame doma a fakt ji pouzivam hlavne misto ohradky co nemane i venku na zahrade a kdyz nekam jedeme bereme ji sebou je sice tezka ale jezdime autem tak vtom problem nevidim naopak alespon se jen tak neslozi jako domecek z karet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.11.11 11:08

ta váha je naprosto normální u všech cestovních postýlek. Síťovinu to má, protože dítě má přes to vidět, tyhle postýlky nejsou na stálé spaní - i když to tak některé rodiny dělají a co já vím, tak známá si do ní koupila normální matraci právě kvůli těm zádům mimča. Jinak jestli tě uklidním, tak moje děti v ní byly cca do 3 let - na odpolední spaní, nebo když jsem potřebovala aby byly jakoby v ohrádce. Vše v pohodě a byli jsme s ní naprosto spokojení. Tak ji dejte ke tchýni kor když tam jezdíte jednou za čas. Přeci jí tam nemusí strašit napevno postavená postýlka - jak odjedete, tak ji složí a uloží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
30.11.11 11:10

já teda na cestovní nemám dopustit máme tam pořádnou matraci a obě děti byly pouze v ní díky sítce nebyly omlácení když se učili stoupat apod.Mně dřevěné do oka nepadly ani vzhledově ani připředstavě jak budou kluci omlácení …zlatá cestovní.Máme Cam daily plus a drží i po vou klucích a jejich řádění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
30.11.11 11:10
eVerča píše:
když jste ji kupovali, nevěděli jste jak je velká a co váží?? 8-O
my teda cestovní postýlku dostali od známých, používali ji celkem často 2 roky a v síťce jedna dírka cca 5×5cm je. Je bez toho lůžka pro novorozence (což se mi zdá úplně zbytečné mimochodem). Měli jsme ji 10dní na dovolené, jinak stojí v pokojíku, máme v ní hračky a přes ní přebalovák. Kdybych ji nedostala zadarmo, nekupovala bych ji. Když jedeme někam na jednu dvě noci, malá spí ve vložné tašce z kočárku, kam už se ovšem skoro nevejde) nebo spí se mnou.

Ty jo a ja jsem si zrovna to zavesne luzko moooc pochvalovala!!! Kdybych skoro ze zeme mela zvedat novorozene (dobre no, dvoumesicni miminko) asi by mi ruply zada :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí