Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Nám se to po přestěhování párkrát stalo. Taky exekutor tady byl. Hledali někoho, co tu bydlel před námi, taky takový divný typy se občas zjevily. Mám velkýho černýho psa, vypadá zlověstně, je to pro takový existence dost odrazující. Třeba cigáni nabízející opravu domu, co se chtěli cpát do baráku, udělali piruetu po otevření vrat a už nikdy jsem je neviděla.
Třeba tam nějaký Michal před tím žil…a manžel je borec, když tě postraší, že si tipoval barák ---- btw. můj manžel mě dokáže taky pěkně vystíhovat v podobných situacích
Já myslela, že něco vyvedla babička s dítětem, a on nakonec někdo zvonil ![]()
Asi bych nad tím chvilku přemýšlela, kdo ví co chtěl. Možná se opravdu jen spletl. Hodně lidí neumí ani pozdravit, tak by mi to nepřišlo divný.
Bydlíme v malé vesnici, kde se všichni známe, a taky párkrát jezdilo sem a tam cizí auto s divnýma lidma. Myslím že ty zkoumali okolí. Minulý rok se hodně kradlo ve vedlejší vesnici, tady u nás někdo vykradl obecní úřad.
Psa nemáte?
No mohl to být feťák, zkoušel jestli je někdo doma, třeba by vlezl na zahradu, jestli se tam nedá něco ukrást.
U nás na vesnici to teď docela jede
pořad jsou ve skupině zprávy, ze se po vsi poflakují nějací obejdove, detaily tady vypisovat raději nebudu, dva záznamy z kamery byly uz předány na policii a stejne se to vyskytuje zas.
@Semtex píše: Více
Jako tady u nás v okolí. Mohla to být náhoda, třeba se opravdu spletl, ale jeden nikdy neví. Když u nás jezdilo to auto pořád sem a tam, a ještě pomalu a pěkně se rozhlíželi, tak to bylo hodně divný. Kdo někoho hledá a bloudí, tak se zeptá.
K nam prijel „klempir z Polska“ nabizet sve sluzby, kdyz jsem byla chvili pred porodem. Nevydesilo mne to, pes ho hlasil uz kdyz parkoval a byt je maly, tak nevypada neskodne. Kdyby ale nekdo byl odhodlany, tak si s nim poradi, nicmene tipovacum to proste nestoji za to, aspon ne v nasi zastavbe. Muz na to konto nainstaloval kameru. Jinak na podobne zjevy reaguju velmi neprijemne a davam najevo, ze je registruju, takze nahlas pozdravim, pripadne se ptam, co potrebuji a jestli jdou za mym muzem, kdyz projedou v aute, tak kyvnu a pod
Děkuji za příspěvky. no, že by to byl někdo kdo hledal ještě původního majitele se mi nezdá proto, že byť jsme se stěhovali teprve nedávno, koupené to máme už 4 roky (zdlouhavá rekonstrukce), tak snad všichni známí bývalého majitele už stačili zaznamenat změnu… navic nevím o tom, že by tu předtím bydlel nějaký Michal. jako pokud by mu šlo jen o to zjistit zda je někdo doma a prošmejdit případně zahradu, tak ok, ale to mi přijde zvláštní, že zvonil, když se v předsíni svítilo, což je z ulice vidět prostě. jinak psa máme, ale měl ho zrovna ten den manžel v práci.
Náhoda to být mohla, ale taky nemusela no. Byla bych ostražitější.
Neklepala bych se doma strachy, ale okolí bych trochu víc pozorovala. U nás teď dělají novou silnici, takže se tady vyskytují různá individua.
Sousedovi ukradli pilu a sekačku. Dalšímu vykradli auto. Do baráku si zatím netroufli jen zahrady.
Já si třeba loni zranila koleno, zrovna jsem ho chladila a nějaká baba mi přišla až na terasu a bušila na mě a hledala práci v zemědělství
že to u nás musí být…žádné zemědělství nemáme, jen novostavbu a řekla jsem jí, že je slušné normálně zazvonit u dveří…snad za 2 dny přišel pošťák a taky bušil na terase, taky jsem ho vyhodila a pak už dlouho nikdo, jen pošťačky přijely ke schránce a přes trávu projely okruh a odjížděly, tak na ty jsem vyběhla, jestli se neumí otočit na štěrku a že snad nemusí jezdit lidem přes novou trávu…těším se, až budeme mít plot…ale jinak se nám nikdy nic neztratilo…
Ahoj, chtěla bych vědět, zda by vás tato situace taky znepokojila, nebo jen přeháním, protože já se k tomu pořád vracím a vrtá mi to hlavou. Jsem na rodičáku s dcerou 20 měsíců a aktuálně jsem ve třetím trimestru s druhým dítětem, tak možná můžu být přecitlivělá.
Dneska odpoledne byla moje máma s dcerou na procházce venku s kočárkem a malou chvíli po tom, co se vrátily (sotva jsme stihly malou vysvléct ze všech vrstev svetříků a kombinéz a přijít do obýváku, takže tak 10 min max), tak někdo zvonil. Žijeme relativně čerstvě (od září) v rodinném domě. Koukla jsem nejdřív přes kameru kdo zvoní a chvíli jsem jen koukala, zda toho člověka nepoznám. Byl to nějaký chlap a vypadal od pohledu divně. Divně se tam tak nakláněl a ošíval. Přišlo mi, že buď zkoumá naši branku (zda je zamčená?) nebo je to fetka co má takové ty podivné pohyby nekoordinované. Pak jsem řekla prosím a on po prvotním eeh vystřelil otázku „je doma Michal?“ Bez jakéhokoliv představení apod. Řekla jsem jen, že tu žádný Michal nebydlí a on hned, že „To mám asi špatnou adresu, nashledanou“ a šel pryč. Prostě strašně divné! Kdo dnes jede na nějakou adresu, kterou ani neví s jistotou a zvoní, místo aby zavolal. A pokud by si opravdu spletl adresu, tak by byl asi zaskočenější a třeba řekl i příjmení toho údajného Michala, kterého hledá, aby se ujistil, zda opravdu o něm něco nevím, apod. Prostě mi přijde jasné, že si adresu nespletl a žádného Michala nehledal. Jen mi hrozně vrtá hlavou, o co mu šlo.
Manžel říká, že si prostě tipoval barák, zda je prázdný, ale to mi právě nesedí, protože to bylo kolem 17 hod odpoledne. To prostě není čas na vloupačku. Není to noc a není to ani čas, kdy jsou lidé v práci, je to čas, kdy se většinou lidé z práce vrací domů. Navíc se u nás v předsíni svítilo, protože se chvíli předtím vrátila máma s malou, což je z venku vidět, když se tam svítí.
Čím víc nad tím dumám, tím víc se bojím, že mu nešlo o majetek. Tím, že to bylo záhy po tom, co se máma s malou vrátila z procházky, tak se bojím, zda je třeba nesledoval a nešlo mu o to zjistit, zda je doma sama ta „důchodkyně s batoletem“. Jestli prostě jim nějak nechtěl ublížit. Máma je už starší a má úplně bílé vlasy, takže má opravdu vizáž takové té zranitelné stařenky. Nevím. Možná mi jen šibe.
Znepokojila by Vás tahle situace, nebo byste nad tím mávli rukou? Já nevím. Možná je to i tím, že jsem nikdy dřív v rodinném domě nežila, jen v bytě a asi si tu připadám zranitelnější…
Radši prosím anonym.