Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý večer,
V pondělí 18.11. jsem kupovala softshellové capáčky v obchodě, kde kolem lýtka je stahování gumičkou. Prodejce mi řekl, ať vezmu větší velikost, aby vydržely celou zimu, kdyby dceři noha poporostla. Jely jsme pak hned domů, capáčky jsem jí dala na nohu až ve čtvrtek ráno, kdy jí neustále padaly, přetáčely se. Psala jsem do obchodu, zda je možná výměna. Bez problému vyměnili za menší.
Další den jsem je dceři dala na nohy, zapla a na pár vteřin šla do jiné místnosti. Když jsem se vrátila, zapínání capáčků vypadalo viz foto. Dceři je 1,5 roku a opravdu nechápu, jakou sílu by na to musela použít aby to takhle prasklo, na několik částí.
Do obchodu jsem psala, samozřejmě se ohání tím, že je to mechanická vada a že to určitě není vada z výroby.
Tak já nevím, i u autosedaček existují mikropraskliny a v případě nárazu se doporučuje, právě skrz ty mikropraskliny, sedačku vyhodit a pořídit novou. Z logiky věci mě tak napadlo, že to samé - mikropraskliny - mohlo být i zde.
Myslíte, že je nějaká šance na reklamaci? Jako vyhodit 6 stovek za něco, co se hned takhle zničí, se mi fakt nechce. ![]()
Upřímně bych se necrcala s reklamací a koupila za par korun nove stahovacky, pokud tedy praskly ty, z tvých fotek mi to neni uplne jasné.
@j.a.n.i1 No problém je, že bych musela capáčky rozpárat, vypárat tu gumičku a dát novou. Z druhé strany, kde je šev, je totiž ta gumička nějak přišitá, není tam jen nandana a zavazana třeba na uzlik. ![]()
@Katies1104 Nevim, jak se to dlouhy, ale roztrihnout a pak na konci uzlik?
Jestli to zničila dcera tak ti reklamaci neuznají. A i malé dítě je schopné vyvinout docela sílu.