Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím holky
chtěla bych se zeptat zda má někdo zkušenosti. Máme dceru rok a půl. Vždy když ji leze zoubek má crp okolo 120 a horečky všechny, testy vždy v pořádku i moč. Je možné, že to CRP může být k těm zubum? Respektive, má s tim treba nekdo podobnou zkušenost? Vždy to tak prostě vyjde.
dekujuu
To má spíš je vždy k tomu nemocná. Ale crp 120 je fakt dost. Co na to doktorka? Jako zuby přece jenom nerostou takto pár dní. To roste snad pořád. Hlavně u stoliček. Jak často takové potíže má?
No ona dcera měla horší start do života. Byla na řízené hypotermii. Tak jak pediatricka tak v nemocnici mi řekli že může být na vše haklivejsi. Vždy ji za dva dny CRP zase klesne. A pak se ji proreze zub. Je to při prořezani. Nebo aspoň mi to tak vždy vychází. Ted přes léto vubec tyhle problémy neměla ale taky se jo neprorezal žádný zub no.
@AnonymkaK95 tak ono při růstu zubů je vždy i prý oslabená imunita. Spíš to fakt může souviset s virozou. My třeba chodíme s horečkami ( bez komplikací) k lékaři až třetí den. Většinou ty horečky do tří dnů ustoupí a ani tam nemusíme. Je to takové fajn i pro to dítě.
To ano to my do nedávná taky
boužel nedávno sme měli febrilni křeče, dcera přestala dychat a po jejím příchodu na svět je to hodně rizikové a hlavně bylo pred víkendem tak sme to tentokrát nechtěli nechat ![]()
@AnonymkaK95 píše: Více
Tak jestli k tomu byli i febrilní křeče, tak bych to opravdu viděla na nemoc. To už mi přijde na zuby opravdu moc. A určitě to chápu.
já mám třetí dítko se zdravotními potížemi, takže kolikrát se u něj taky bojím o mnoho víc než u starších dětí.
U nás to bylo podobné, vždy při prořezávání zoubků se CRP zvýšilo a horečky taky. Doktor říkal, že u některých dětí to může být běžná reakce, ale vždy je lepší to raději konzultovat.