Zoufalá matka

Anonymní
17.3.21 12:33

Zoufalá matka

Ahoj všem možná jsem si musela postěžovat, ale mnohem častěji doma upadám do depresí a jsem nepříjemná jak na dítě tak na manžela. Chápu, že tyto problémy asi řeší více lidí, možná potřebuji jen uchlácholit, že v tom nejsem sama. Od doby co jsem čekala dítě byl každý natěšený jak bude jezdit s kočárem atd. Po narození jsem velmi rychle vystřízlivěla, byla jsem unavená, nic jsem nestíhala, poslouchala jsem akorát chytré kecy jak co mám dělat a nedělat. Dnes jsou synovi dva roky a je to snad ještě horší. Naučila jsem se starat o domácnost, každý den mám navařeno, studuji dálkově vysokou školu, manžel chodí až po 16:00 z práce, chodím se synem každý den ven, do toho dělám úkoly do školy večer, snažím se i cvičit (každý den 45 minut) a i být dobrá manželka co se týká intimního života. Bohužel jedna babička je od nás hodinu cesty, dědeček se nezajímá (má raději alkohol a peníze strká do přítelkyně - je to jeho věc), druhá babička pohlídá velmi zřídka na 2 hodiny když nechceme brát dítě do obchodu na nákup, dědeček je zatvrzelý v tom, že když jim nikdo nehlídal, proč by to dělali oni. Malej vstane každý den 6:00-6:30 a já už prostě nemůžu. Pořád jen poslouchám od známých jak jinde fungují i prarodiče - jaký mají sami od sebe zájem a já pak slzy v očích, že u nás se nic takového neděje. Nedej bože, když jsem třeba nešla jeden den ven, to se pak babička pídí po tom proč tohle a tamhleto ale pomoc prakticky žádná.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1326
17.3.21 12:35

Paní na hlidani? Přerušit studium? Proč každý den cvičit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.3.21 12:36
@Anonymní píše:
Ahoj všem možná jsem si musela postěžovat, ale mnohem častěji doma upadám do depresí a jsem nepříjemná jak na dítě tak na manžela. Chápu, že tyto problémy asi řeší více lidí, možná potřebuji jen uchlácholit, že v tom nejsem sama. Od doby co jsem čekala dítě byl každý natěšený jak bude jezdit s kočárem atd. Po narození jsem velmi rychle vystřízlivěla, byla jsem unavená, nic jsem nestíhala, poslouchala jsem akorát chytré kecy jak co mám dělat a nedělat. Dnes jsou synovi dva roky a je to snad ještě horší. Naučila jsem se starat o domácnost, každý den mám navařeno, studuji dálkově vysokou školu, manžel chodí až po 16:00 z práce, chodím se synem každý den ven, do toho dělám úkoly do školy večer, snažím se i cvičit (každý den 45 minut) a i být dobrá manželka co se týká intimního života. Bohužel jedna babička je od nás hodinu cesty, dědeček se nezajímá (má raději alkohol a peníze strká do přítelkyně - je to jeho věc), druhá babička pohlídá velmi zřídka na 2 hodiny když nechceme brát dítě do obchodu na nákup, dědeček je zatvrzelý v tom, že když jim nikdo nehlídal, proč by to dělali oni. Malej vstane každý den 6:00-6:30 a já už prostě nemůžu. Pořád jen poslouchám od známých jak jinde fungují i prarodiče - jaký mají sami od sebe zájem a já pak slzy v očích, že u nás se nic takového neděje. Nedej bože, když jsem třeba nešla jeden den ven, to se pak babička pídí po tom proč tohle a tamhleto ale pomoc prakticky žádná.

Myslím, že jsi šikula a zvládáš toho dost. Mám milionovou tchýňku, ale když se syna ptá v 11 hodin dopoledne ptá, jestli byl venku a já mám rozvařený oběd, rozmytá okna a vyklusávám u věšení prádla, trochu se mě to dotkne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21044
17.3.21 12:37

A proč se snažíš lidem okolo tak zavděčit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36963
17.3.21 12:37

A tak proč jim vykladas o každým svým prdu? Žij si svůj život a nedivej se kde je tráva zelenejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3885
17.3.21 12:38

Ja kdyz to pisu ja. :zed: do toho ted home office, takze pracovat 5 letym ditetem. Tchyne si radeji vezme na hlidani cizi dite, aby vypadala dobre pred okolim :zed:

Příspěvek upraven 17.03.21 v 16:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.21 12:38

@PETRAKIM přerušení studia moc nepřipadá v úvahu, chybí mi rok a rada bych ho dodělala před druhým dítětem aby se mu pak mohla víc věnovat - tedy pokud mě dřív neodvezou na psychinu. Cvičení z důvodu, že mám 87kg/172cm od porodu jsem nezhubla.
A co jsem zapomněla dodat, že asi nejvíc hádek vyvolává to, že máme dvě kočky které mají dlouhé chlupy a neskutečně línají takže je všude kočkolit a chlupy navíc jako bonus

• Citovat
  • Upravit
53518
17.3.21 12:41
@Anonymní píše:
@PETRAKIM přerušení studia moc nepřipadá v úvahu, chybí mi rok a rada bych ho dodělala před druhým dítětem aby se mu pak mohla víc věnovat - tedy pokud mě dřív neodvezou na psychinu. Cvičení z důvodu, že mám 87kg/172cm od porodu jsem nezhubla.
A co jsem zapomněla dodat, že asi nejvíc hádek vyvolává to, že máme dvě kočky které mají dlouhé chlupy a neskutečně línají takže je všude kočkolit a chlupy navíc jako bonus

Když se zklidníš, kila půjdou dolů. Vyhraď si na sebe pevný čas. I kdyby to bylo 1× týdně. Ale věnuj se jen sama sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379

Měla by sis urovnat priority a udělat si doma pořádek. Nechápu, proč se zpovídáš babičce, jak často s dítětem chodíš ven. S dvouletým dítětem a manželem, který je téměř celý den v práci přece nemusíš denně dělat tříhodinový úklid. Možná by to chtělo slevit z nároků sama na sebe a své okolí. Já mám děti dvě (skoro 2 a 3,5 roku), k tomu chodím do práce a když jsem fakt unavená, prostě ven nejdeme a klidně si s nimi zapnu pohádky. Doma sice nemám naleštěno, sem tam prach, ale tak nějak mě to přestalo štvát. Děti, manžel a já sama jsme důležitější. Babičku máme jednu a díky Covidu jsme ji půl roku neviděli, navíc není ani tak ta,, hlídací ". Ani bych to po ní nechtěla, necítí se na to, bojí se, že děti nezvládne a já to respektuji. Není to její povinnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@elinka90 no moje tchyně si vezme radši na hlídání švagrové kočku :palec:

• Citovat
  • Upravit
34473

Na nějaký navařeno každý den bych se mohla pěkně z vysoka… Objednala bych z jidelny, cvičila bych 3× do týdne max. a úklid bych nechala na víkend, až bude manžel doma. Tím bych začala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.3.21 12:42
@Anonymní píše:
@elinka90 no moje tchyně si vezme radši na hlídání švagrové kočku :palec:

Hele a manžel se štítí vysavače, že nevysaje, když dotáhne z práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
17.3.21 12:42
@Anonymní píše:
A co jsem zapomněla dodat, že asi nejvíc hádek vyvolává to, že máme dvě kočky které mají dlouhé chlupy a neskutečně línají takže je všude kočkolit a chlupy navíc jako bonus

V tomto mohu poradit - robotický vysavač. Dostala jsem ho od našich, máme taky kočku chlupatici, a je to fakt bezva věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
17.3.21 12:43
@Anonymní píše:
@elinka90 no moje tchyně si vezme radši na hlídání švagrové kočku :palec:

Tak jí dej na hlídání svoje kočky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
17.3.21 12:43

Sis toho nalozila moc no. Dite, skola, cviceni, kocky a jeste chces druhy dite. Uplne stastnou povahu taky nemas, kdyz se potrebujes zavdecit lidem v okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí