Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gladys píše:
Nedáváš si přehnaně vysoké cíle a pak jsi zklamaná, že to neklape přesně podle představ? Děláš věci proto, že je doopravdy chceš nebo jen proto, že jsou od tebe očekávány?
Takový ten přístup všechno nebo nic je hrozně vyčerpávající. Je například podle mě nesmysl držet diety, když víš, že to stejně nevydržíš. Spíš musíš změnit svoje stravovací návyky tak, aby v nich byla část stávajících zvyklostí a část nových. Dávkovat postupně, stanovovat si dosažitelné dílčí cíle.
A hlavně, nenutit se do něčeho, co je ti úplně cizí. Proč bys měla svůj život prožít tak, jak očekávají druzí. To, co děláš, by mělo vycházet z tebe samé. Máš doma binec? No a? Někomu jde pořádek sám od sebe a někomu zkrátka ne. Život by měl být zábava, ne jen samé uklízení, práce, povinnosti, bezchybnost… Já mám třeba moc ráda knížky od Toma Hodgkinsona. Člověk si díky nim uvědomí, jaké klece, jaké běhací kolečka pro křečky, si na sebe sám buduje a pak se do nich uzavírá a pak následně pláče, že nestíhá běhatPokud to máš takto od vždycky, tak je to tvoje povaha a s tou nic nenaděláš, jedině se můžeš akceptovat taková jaká jsi a přestat se cítit provinile, že jsi dnes „zase nic neudělala“… Pokud jsi taková poslední dobou a problém se prohlubuje, může jít o nějakou počáteční formu deprese, tam uvidíš, zda se budou problémy prohlubovat.
Gladys,
tys mi ale zvedla náladu!!! Moje mantra pro dny příští je: Jsem líná, nemůžu za to, je to moje přirozenost…
![]()
@peggy.sl píše:
Gladys,
tys mi ale zvedla náladu!!! Moje mantra pro dny příští je: Jsem líná, nemůžu za to, je to moje přirozenost…![]()
Diky
zatím to všechno vyznělo pozitivně pro můj prospěch. Myslela jsem, že mne přímo vynesete v zubech, jak jsem nemožná.
Hlídání mám jednou týdně, cca dvě hodiny. Jinak musím zvládat všechno sama, pomalu nikam nejdu, jak se stydím za to, jak vypadám.
Zítra ale jsem se objednala ke kadeřnici na melír, kamarádka pohlídá.
Hele..já byla po prvním dítěti taky tlustá..a to jsem předtím měla fakt super postavu, každý nade mnou slintal…a víš, co vysrala jsem se na to, šla jsem večer
do svých oblíbených klubů, usmívala jsem se a světe div se, chlapy po mě jeli pořád..takže to je opravdu jenom v hlavě nikde jinde…úsměv dělá hodně… ![]()
@Anonymní píše:
Dikyzatím to všechno vyznělo pozitivně pro můj prospěch. Myslela jsem, že mne přímo vynesete v zubech, jak jsem nemožná.
Hlídání mám jednou týdně, cca dvě hodiny. Jinak musím zvládat všechno sama, pomalu nikam nejdu, jak se stydím za to, jak vypadám.
Zítra ale jsem se objednala ke kadeřnici na melír, kamarádka pohlídá.
Kadeřník je dobrý první krok. ![]()
i ženy při těle dokáží být krásné a sexy…vše se odvíjí od myšlenek. Pokud se čas odčasu pochválíš a najdeš styl ve kterém se cítíš dobře, budeš tak působit i na své okolí.
Vím o čem mluvím, stejně jako ty se cítila sestra a trvalo mi dost dlouho než jsem jí přesvědčila o opaku…no né že by jí sebevědomí přetýkalo, ale už je celkem pozitivní.
Její první pochvala když šla od kadeřníka zněla" účes dobrý, jen ten ksicht je na ho..o"
Takové pochvali nejsou pochvali ![]()
@Anny píše:
Hele..já byla po prvním dítěti taky tlustá..a to jsem předtím měla fakt super postavu, každý nade mnou slintal…a víš, co vysrala jsem se na to, šla jsem večer
do svých oblíbených klubů, usmívala jsem se a světe div se, chlapy po mě jeli pořád..takže to je opravdu jenom v hlavě nikde jinde…úsměv dělá hodně…
Pod tohle se podepisuji…Zapruzelá modelka nikoho neujme, ale usměvavá bacule klidně zaujme koho chce!!! ![]()
Máma mi pořád říká, že jsem hloupá, že jsem pěkná, že kdybych se o sebe lépe starala, tak bych viděla, že by si mne všiml, kde kdo. Že jsem zdravá, a že mám dvě nohy a zdravé ruce, že můžu začít něco dělat se sebou, jenže já pořád začínám a začínám, a čím je to častějí, tím mám větší splín, že jsem nemožná, a že na to nemám. ![]()
A už mne bolí hlava z toho mého kňučení, takže od zítra začnu zase se sebou něco dělat, kadeřnice, to jistí. Každý den napíšu sem nějaký pokrok a uvidíme, třeba mi to pomůže se vypsat.
@zakladatelka píše:
A už mne bolí hlava z toho mého kňučení, takže od zítra začnu zase se sebou něco dělat, kadeřnice, to jistí. Každý den napíšu sem nějaký pokrok a uvidíme, třeba mi to pomůže se vypsat.
Neboj, zase bude líp, každé ráno je možnost „začít znova“ ![]()
Mě na tyhle stavy pomáha film pokojný bojovník ![]()
@zakladatelka píše:
Velice moc Ti držím palce, líbí se mi, že jsi získala tu chuť. Třeba když tady nalezneš podporu, tak Ti odhodlání vydrží. Tak směle do toho… ![]()
@zakladatelka píše:
s chuti do toho, drzime palce, at se dari a at vidis vysledky ![]()
Dneska - oholení lýtek, podpaží + kadeřnice. Celkový pocit je lepší než včera, vlasy pěkné upravené - avšak stále obličej odulý.
@zakladatelka píše:
Dneska - oholení lýtek, podpaží + kadeřnice. Celkový pocit je lepší než včera, vlasy pěkné upravené - avšak stále obličej odulý.