Zpátky do školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11525
14.8.26 06:51
@ProfZav píše: Více

Tak ja se přiznám, že ja měla furt zafixovano, že prvního rovná se pondělí, aniž bych se koukla. Takže jsem si hezky nadelala v praci ten tyden od 24., protože do prace nemůžu kvuli mladsimu a minuly tyden me osvitilo a zjistila jsem, že aha, musim si nadelat ještě pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5034
14.8.26 06:52

@andelka83 To je pravda, první kratší týden se hodí.
@Snopy123 Máš recht. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5034
14.8.26 06:53

@citlivaduse No že jo? Taky mi to tak naskakuje. Ještě, žes na to přišla brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11525
14.8.26 06:59
@ProfZav píše: Více

Automatika a pak jsem byla opravdu překvapená :mrgreen: To zas ten tyden budeme vsichni doma zmatení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4712
14.8.26 07:03

@citlivaduse My to máme jednodušší, že kluci už trénují, takže příprava tady už jede jen v režimu prázdnin (víc a delší tréninky, ale večer kvůli teplu jsou taky)… Takže ty pak k tomu jen přihodili školu :-)
Na brigády chodili i během školního roku o prázdninách dle svých aktivit taky. Ale jsou velcí, takže už je to něco jiného. :kytka:
No u nejmladšího je školka otevřená v srpnu, takže jen v pondělí přendají věci do jiné skřínky a v úterý změní třídu. Našemu dítěti je jedno jestli je pondělí nebo úterý. Možná by protestovalo v sobotu, protože to ví že školka je zavřená :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5246
14.8.26 07:08

Letošní prázdniny jsou nějaké rychlé, pořád se něco děje, tak ten čas letí rychle. Včera se dítě vrátilo z 14 ti denního tábora, příští týden má inline příměstský, tak jsme včera byli koupit nové sálovky, poslední týden v srpnu má ještě polytechnický příměstský.
Ještě plánujeme víkend do aquaparku.
Do školy zatím nic nenakupuju, syn byl s manželem během prázdnin v papírnictví, tak tam vzali nějaké sešity, věci do pouzdra má. Věci na vytvarku už bohudík nekupujeme, ale to jsem každoročně recyklovala. Už mě nějak nechávají chladnými ty seznamy s čísly sešitů. V některých předmětech popsali pár stránek, takže recyklace na další rok.
Učebnice má obalené, ty dostali v červnu, tak jsme použili staré obaly, když tak se dokoupi podle potřeby.
Letos ani není a asi nebude čas na nějaké opakování, ale si říkám, že já taky během dovolené nepracuju, tak ať si ty prázdniny užije. Těch 10 měsíců učení, písmenek a stresu úplně stačí…

Příspěvek upraven 14.08.26 v 07:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4712
14.8.26 07:17

Jinak sešity, atd… :-) V říjnu je výprodej zpátky do školy :) Měli jsme takhle tunu lepidel, pravítek, sešitů za hubičku. :kytka: Ale tak my jednu dobu měli x dětí na školách, takže spotřeba byla slušná. Než jedno z dětí začalo používat iPad ve škole a sešit nemělo ani jeden. :lol: Druhý synek jestli má sešity ani nevím. Na školu nemá aktuálně čas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56572
14.8.26 07:39

Uz se me to netyka. Gympl, vejska. Konecne neni zari stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33013
14.8.26 08:01

@ProfZav Já teda doufám, že se od 7.9 už normálně pojede podle rozvrhu. Protože jinak to je úplně na budku. Před pár lety začínal školní rok ve čtvrtek a učit podle rozvrhu se začalo až za ten další týden. 7 dní s děckama bez rozvrhu, zabavit je, vymyslet furt co dělat, kam ven, hlídat kdy se který den vydávají obědy.. Učitelé taky ti netřídní to měli těžké a třídní ještě víc. Mam radši dny, které nejsou plonkove. Letos jsme od nějakého 12.6. měli uzavřeno většinu předmětů. Uz jsme nevěděli co s deckama dělat furt. Chválabohu za zkrácený školní rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11525
14.8.26 08:07
@Snopy123 píše: Více

Náš malý byl naposledy pred koncem června, pak byl nemocný, dovolena a skolka celý srpen zavřená. Jsem zvědavá, jak to po dlouhé pauze zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33013
14.8.26 08:10

U nás byla školka zavřená už od června, kvůli rekonstrukci. Takže prvňáček byl naposledy v kolektivu 28.května. A v kolektivu vice než 10 dětí před víc jak rokem ( pokud nepočítám 2× týdně trénink, tam jich bývá 12-22). Jsem zvědavá jak změnu vezme a jak si povede. I my. Mam prvňáčka po 9 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4712
14.8.26 08:31

@andelka83 My budeme mít po 13 :-) Ale tedy máme tak spefické dítě, že se možná zblázníme všichni :-)))), protože se stále obávám, že dítě s dvojí výjimečností stále školní systém plně neumí :-( Školka u nás naštěstí je část srpna už otevřená.

Příspěvek upraven 14.08.26 v 08:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4712
14.8.26 08:34

@citlivaduse U nás na tohle bohužel nemá žádný vliv. Je schopný být nemocný poslední týden docházky, o volnu, stejně jako první týden docházky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29809
14.8.26 08:46

Naše školka nemá žádný prázdninový provoz, takže pěkně naostro celé léto doma :lol: letos teda s těma příměšťákama, tak to utíká rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4712
14.8.26 08:48

@Margery Taky jsem ho měla na HO doma. Školkáč žádný příměstský tábor nedá (ani ted nevím že by tady nějaký byl pro tak malé děti), 2 týdny dovolené a zbytek hezky s mámou na HO, než se otevřela školka teď.
Ale tak vzhledem k tomu, že na HO ho mám tak půlku školního roku, protože neustále marodí, tak to zase taková změna nebyla. Jen jsem u toho neměřila teplotu, nedávala Ibalgin a neměla poblitou podlahu. Zbouraný obývak máme tak jako tak.
Teď tedy aspoň se dá pracovat ze zahrady, což třeba v lednu nejde, tak bourá tu.
Vám ty děti nemarodí? U nás několikátý rok, vlastně je to neustále stejné. :zed: Tak půlku školního roku je doma, se mnou na HO… změna žádná. :zed: A nadělávám to po nocích normálně září, lede, březen nebo červenec…A 5.50 hodin vstáváme 365 dnů v roce, to dítě normálně ráno nespí. Ani o víkendu, ani o svátcích, na dovolené, nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí