Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Diskuze pro odlehčení a relax.
Dítko se mi dnes zděsilo, že už je půlka srpna a prázdniny utíkají.
Jak je to u vás? My plánujeme ještě kola a výlety na příští týden, ten další má dcera tenisový příměstský tábor.
Minulý týden jsem na Košíku koupila štětce, tempery, vodovky… dnes jsem vyprala aktovku.
Co vy? Těšíte se, plánujete, máte depky?
My mame vzdy na začátku srpna druhou dovolenou a po návratu a aklimatizaci uz začínám řešit školní věci. Mam tři deti od prvňáčka po prváka. Plus me taky čeká novy školní rok. Tento týden mam kurz s webinari. Uz nakupuju přezůvky, boty, školní potřeby, prvák toho ma taky milion včetně shánění učebnic.. Musela jsem si ke každému napsat poznámky a odskrtavam. Uz jen zaplatit 4× obědy, vyzkoušet zda se dostanu na všechny Bakaláře, nastavit pak nové, koupit měsíčníky, pořešit družinu.. Je to mraky. Ale děláme si i výlety, chodíme na hřiště.. tábory ani soustředění ještě a už kluci nemají. Nejstarší je poprvé na brigádě. I v září bude spousta akcí, to je takové prodloužení léta.
Nemůžu se dočkat
starší má depku, mladší se těší, ale ta jde do první třídy, tak ještě neví, na co se má těšit ![]()
Aktovky jsou pořešené, něco do školy nakoupené, zbytek budem shánět tak nějak průběžně.
@azaleila
Já depky nemám. Jen mi je v září vždycky smutno, že už pomalu končí léto. Ne že by mě chyběla ta vedra. Ale jsou delší dny, je to čas nejdelšího volna, nemusím honit dítě brzo spát, řešit školu.
Dnes jsem koupila nové sešity. Věci na výtvarku mám už od června. Většinou to dávám do kupy dřív a v září řeším přezůvky a boty na tělák a kroužky.
Mám depku a to už do školy nemusím. Spíš mám depku, jak ten čas letí celkově. Nedávno mi volala ségra mé nejlepší kamarádky, že její prvorozená půjde po těchto prázdninách do první třídy. Přitom mi to přijde jako včera, když u mě byli, a moje bejvalá držela malou jako miminko (narozená 2020).
Pak mám depku z toho, že zase budou Vánoce a všichni všechno maj, a já zas nebudu vědět, co koupit. Že mi rostou prsa a ubejvaj vlasy. Synovec půjde po prázdninách do školky, hodně změn.
Azo, neboj se mě občas využít, objednával jsem přes Alzu školní potřeby. A nestresujte se, pořád není ani půlka srpna, to až pozitří
![]()
Bude se mi stýskat po probouzení až když chci a těším se na školní obědy. Bude se mi stýskat po stavu “ co je vlastně za den?” a těším se na školní režim. Po X letech nám zase začne příprava do školy a vodění do školy, vyzvedávání..
@azaleila píše: Více
Jste pozadu. V našem okrese škola začala včera.
Ve Virginii je to podle okresu, ale typicky srpen.
@Ploskutáček píše: Více
Užij si to. Další level depky je dostávat parte.
@Ploskutáček O Vánocích ani nemluv. Těším se na atmosféru, trhy, světýlka.. ale dárky jsou rok od roku těžší k vybrání.
Letošní léto mi uteklo fakt rychle. Za 14 dní už budu v práci a po odpoledních si ještě chci s dětmi užívat poslední prázdninové dny.
Dite jde do prvni a moc se těší. Ale ja zatim nemam nic nez aktovku a penál. Hrozne me to nebavi to kupovat. Prázdniny ještě mame - ted westernové městečko, pak nejky letní festival. V září ještě jedeme na týden k Baltu. Letos máme aktivity skoro pořád. A když ne, koupeme se doma, vaříme společně, chodíme na kolo. Žiju, jako by prázdniny neměl nikdy skončit.
@Margery píše: Více
to máš dobrý. U nás když šla mladší do třídy, tak se netěšila. Byla poučena od starší ![]()
Vy, co kupujete školní vejbavu, pošlete seznam, objednám vám to, a něco málo ušetříte.
@KalamityJohn píše: Více
Jéé, tak toho levelu už jsem dosáhla…
@vokishka píše: Více
Tak oni si moc nepokecají, tak jí nemá jak „zkazit náladu“.
Navíc mladší bude pokračovat v podobném režimu, jako ve školce, jen s jinýma dětma a na jiném místě, tak určitě tam bude chodit ráda, až si zvykne.
@Ploskutáček píše: Vícemy nepořádně matky jsme ztratili seznam věcí i prihlasovaci udaje do školy online. Asi to budu řešit 31.8.