Zplnoletnění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
xyz
3294
5.5.11 20:13

Zákon o rodně to říká naprosto jasně - v podstatě jde jen o to, abyste mohli být oddáni, protože v naší republice smějí být oddáváni pouze plnoletí. Jinak o nic. Další věc je, že jsou nezletilé matce přiznána rodičovská práva a rodičovské povinnosti- nejde o celkové zplnoletnění!

Doporučuji vyhledat Zákon o rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
5.5.11 20:26

Já si myslím, že pokud se nechceš vdávat, tak je zplnoletnění k ničemu. Tvé dítě bude muset mít opatrovníka. Zplnoletnění se, myslím, v případě rodič. zodpovědnosti nedělá. To získáš dovršením věku 18ti let. Myslím si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
5.5.11 20:26

Mishell - a proč to pořád dokola řešíš jestli to jde bez svatby? Otec dítěte si tě nechce vzít ? nebo manželství je praěšivá instituce?

Kdyby si moh každej vymyslet fůvod a zajít si na soud , tak by se nechalo zplnoletnit spoustu pubertáků jen tak ze srandy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
5.5.11 20:34
Mishell píše:
no tak jasně že kvůli dítěti,abych za něj mohla mít rodičovskou zodpovědnost a to jde jen pouze právě přes to zplnoletnění a také kůli uvedení otce do RL apod.

otce tam uvést můžeš tak jako tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 20:35

protože svatba není pochopitelně zadarmo a taky to něco obnášía dočetla jsem se že budu mít rodičovskou zodpovědnost skrz zplnoletnění,které je možné od 16,jen už sem se nedočetla co vše to obnáší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 20:37

o tomhle jsem tu četla diskuzi právě,že to na matrice nejde jelikož jsem nezletilá a muselo by se to řešit soudně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
5.5.11 20:51

svatba nemusí přece stát vůbec nic. pokud se vezmete ve svém bydlišti a nebudete chtít nějaké zvláštní místo, za které by se pochopitelně něco připlácelo.
připadá mi, že tím že se chceš vyhnout svatbě, maximálně způsobíš problémy sama sobě. Proto se tě na to ptám, jinak bych ti do toho nekecala.

Ony ty ženské na sociálce nejsou tak blbé, jak si o nich myslíš - ony mají za úkol chránit dítě- což jsou v tuto chvíli dva lidé- to miminko a pak také ty. Proto ti radí svatbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
5.5.11 21:37

já jsem v 17ti musela na soud podat žádost o opatrovnictví na své díte,ptže mi nebylo 18let.do té doby pobíral rodičovský přispěvek přítel.a do rodnýho listu mi ho zapsali až když se malá narodila,tak pak zas přes soud,ale to je 8let nazpátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 21:47

ne svatbě se nechci vyhnout jen mě zajímalo jak to je to neznamená že se jí chci vyhnout a se sociálkou mám od malička špatné zkušenosti takže tý se jen vyhejbám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.5.11 08:46

http://www.azrodina.cz/…ce-informace Tady máš pár informací pro nezletilou matku, nevím ovšem, jestli nenastaly nějaké změny (kromě rodičovského příspěvku, který je tam uvedený ještě po starém).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
6.5.11 09:01

podívám se na to,díky :-) snad se něco dovím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.17 01:29

Zplnoletnění

Dobrý den, je mi 15 let a jsem těhotná až se miminko narodí tak bude asi 2 měsíce po mých 16tinách. Přítelovi už 18 bylo a vydělává a já bych se chtěla zeptat jak je to se zplnoletněním. Vím, že se to řeší přes soud ale musí u toho být rodiče? Myslím, že by to asi neschválili. A museli bychom se s přítelem vzít? Rádi bychom to miminko vychovávali spolu. Pro nás i miminko máme vhodné zázemí a rodiče mého přítele by nám pomáhali. Ale potřebovala bych vědět alespoň něco málo skrz to zplnoletnění.
Předem děkuji za odpověď. ;) :)

• Citovat
  • Upravit
251
9.5.17 06:38
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 15 let a jsem těhotná až se miminko narodí tak bude asi 2 měsíce po mých 16tinách. Přítelovi už 18 bylo a vydělává a já bych se chtěla zeptat jak je to se zplnoletněním. Vím, že se to řeší přes soud ale musí u toho být rodiče? Myslím, že by to asi neschválili. A museli bychom se s přítelem vzít? Rádi bychom to miminko vychovávali spolu. Pro nás i miminko máme vhodné zázemí a rodiče mého přítele by nám pomáhali. Ale potřebovala bych vědět alespoň něco málo skrz to zplnoletnění.
Předem děkuji za odpověď. ;) :)

Ahoj, se zplnoletněním musí souhlasit tvůj zákonný zástupce. Bez souhlasu rodičů to nejde. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 00:00

Zplnoletnění

Chtela bych se nechat zplnoletnit, vubec nic o tom nevim a potrebovala bych v tomhle poradit. Vim ze se to musi dat k soudu ale jak mam proste podat zadost k soudu kdyz je mi 15??(za mesic16)Rodice by se zplnoletnenim souhlasili ale nechteji to resit tak ze by neco podavali k soudu, nechteji s tim mit zadne starosti..jde to i jinak, ze treba k tomu soudu poda zadost nekdo jiny dospely?? Nebo se mam obratit na socialku?? Jinak by to bylo kvuli pronajmu, bydleni sama, bez rodicu
Predem dekuju za odpovedi ktere mi pomuzou, prosim neodpovidejte mi pokud me chcete poucovat o tom jak bych v 16ti mela bydlet se svymi rodici, poslouchat je atd svuj pribeh proc tohle vsechno sem vypisovat nechci, to dulezite jsem snad napsala
Prosim jenom nekoho kdo by mi v tomhle opravdu poradil

• Citovat
  • Upravit
3745
28.7.20 00:04

Pokud máš vlastní příjem, tak jakmile ti bude 16, tak můžeš návrh k soudu podat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí