Zpomalený psychomotorický vývoj

52
6.5.12 21:31

zpomalený psychomotorický vývoj

Můj synek 11 týdnů - má většinu dne ručičky v pěst a moc nepase koně, na bříšku tu hlavičku moc nezvedne a i na zádech ji stáčí spíše k pravé straně. Neurolog řekl - mírné opoždění PM vývoje a hypertonus. Poslal nás na Vojtovu metodu. Máte někdo zkušenost s těmito problémy? Ani se tak nebojím toho cvičení, ta motorika se snad doženě, ale bojím se, zda to automaticky neznamená opoždění také v mentální, rozumové oblasti. Je tu někdo, kdo jste měli podobné potíže a jak to dopadlo? Neprojeví se toto opoždění PM vývoje také jako mentální postižení??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Scarlett2011
6.5.12 21:41

Neboj, nic to neznamena. Tento tabulkovy vyvoj se resi pouze v CR, jinde v EU uz davno ne. Nas malej byl podle ceskych tabulek taky opozdeny a pak to dohnal a zacal chodit na 10 mesicich a to jsme ani necvicili. :nevim: A mentalne je taky v poradku. Nestresuj se, tvoje miminko bude urcite v poradku. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
52
6.5.12 21:43

Díky, snad ano. Směje se celý den, brouká, kouká za hračkou, tak snad ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.5.12 21:43

tak je to psychomotorický vývoj, i když ta mimina do těch cca půl roku spíš rozvíjejí tu motoriku a jak jim to šrotuje v hlavčce poznáš tak kolem 9m.
To že má trochu hypertonus a moc nepase rozhodně neznačí nějaké mentální postižení ;) Já vím, že pokud má člověk v okolí děti, které pásly od narození a v 6m stály, tak má pocit, že je to nějaká tragedie, ale uvidíš, že se to rychle srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
6.5.12 21:49

klíííd. Kamča sice neměla hypertonus(prý to bylo hodně dole ale tenhle hyper ještě ne) ale opoždění nám bylo vyčísleno na 4 měsíce.taky jsem měla depku chvilenku cvičila Vojtovku,ale dcera mi ji dost bojkotovala, tak nakonec ani necvičila-prostě pořád se nic moc nedělo až pak v jednom týdnu dohnala tabulky.
Každý dítě máí svůj čas. Vojtova metoda je výborná věc a hypertonus tu má opravdu hodně dětí. Nboj všechno bude dobrý a za rok si na to ani nevzpomeneš:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sito
6.5.12 21:50

Neboj bude to v pohodě my jsme měli hlavičku do prava a křivou pateř ale hodně nenarovnal se vubec z bananku cvičili jsme vic jak rok vojtovku dokud nezačal chodit ted ma 3roky chytry jak opica a lita jak urvany vagon vubec žadne nasledky a po vojtovce ti bude aspon spat ten muj se vždy u ni uřval a pak spal jak medvěd :potlesk:a to řikali že bude pohybově retardovany :cert:

• Citovat
  • Upravit
52
6.5.12 22:06

Ježiš díky moc, přesně tohle teď potřebuju slyšet :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.5.12 22:07

Zezulicko opravdu se není čeho bát, jak píšou i holky tady, to jsou jen tabulky, které v podstatě nevypovídají vůbec nic. V 11 týdnech je brzo na nějaké závěry. Cvičte Vojtovku, dobře že ji máte nasazenou tak brzy, ta dělá zázraky, pokud se cvičí dobře a uvidíte, že Váš synátor bude v pohodě ;-)
Nemám sice ještě vlastní dítě, ale jako speciální pedagog Vás snad můžu uklidnit alespoň po teoretické stránce :-)

• Citovat
  • Upravit
52
6.5.12 22:09

Zapoměla jsem ještě dodat, že je malej narozený o měsíc dřív, to prý taky hraje roli?? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.5.12 22:15

no tak to je samozřejmě jeden z faktorů, který hraje velikou roli v raném vývoji psychomotoriky, takže je opravdu brzy na nějaké závěry :-) ať se daří!

• Citovat
  • Upravit
2845
6.5.12 22:24
@Zezulicka píše:
Zapoměla jsem ještě dodat, že je malej narozený o měsíc dřív, to prý taky hraje roli?? :think: :think:

Klíííd. Dcera byla taky o měsíc dřív, taky měla zpomalený PM vývoj (navíc byla v 5 měsících na operaci a pak jsme ji nedávali nějaký čas na bříško) . Začala chodit v 17 měsících .. a teď - dračice.
A mentálně rozhodně zaostalá není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
6.5.12 22:26
@Zezulicka píše:
Zapoměla jsem ještě dodat, že je malej narozený o měsíc dřív, to prý taky hraje roli?? :think: :think:

V tom případě se cca do půl roku od skutečného věku odpočítávají týdny do původního termínu porodu. Bude v pohodě, časem to dožene!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monrom
6.5.12 22:39

Náš se také narodil o měsíc dřív a pořád byl opožděný v motorice o cca 3 měsíce, chodit začal až v 21. měsících… Teď mu budou 2 roky a běhá a mentálně rozhodně opožděný není. Říká se, že by se hrubá motorika měla srovnat do 2 let. My cvičili Vojtu asi do roku, poté už méně a spíše jenom korigování. Vojta pomáhá hlavně u mladších tak do jednoho roku. Později už jsou děti k neudržení a moc to s nima nejde (alespoň ne v jednom člověku). Pokud máte cvičit, tak cvičte poctivě a pořádně podle pravidel (vyzléct donaha, tvrdší podložka, pětkrát denně) a jak vám řeknou.

• Citovat
  • Upravit
550
6.5.12 23:00

Ahoj,.vůbec si z toho nic nedělej, byla jsem strachem bez sebe když mi tohle u řekli u našeho chlapečka. Neboj, v ČR se prostě děti hodně řeší podle tabulek. O to opoždění se vůbec nestarej, fakt to neřeší, to se srovná až té to bude mrzet jak bude lítat :) hypertonus za chvilku srovnáte cvičením, jsou to šikulky. Pokud ale nebude cvičení dobře zvládat, tak si o tom hned promluv s doktorem, ale myslím že to bude dobrý. držím palce a užívej si miminka, tak ryhle to letí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
7.5.12 06:44

muj syn se narodil o 14 tydnu driv,byl a je porad trosku pozadu oproti vrstevnikum,ale ja si toho nic nedelam..ve dvou a pul zacal chodit,ve trech mluvit..ted je mu skoro 6 a dohani to pekne..do skoly sic bude mit tak dva roky odklad,ale to je fuk..vojtu jsme cvicili tri roky a fakt to hodne pomohlo,ikdyz u toho maly vyvadel,po case jsme se ale naucili nejak to zvladat a kdyz jsem mu zpivala,uz ani neplakal..ono je to nesmi bolet..nas maly rval jen proto,ze nemel volny pohyb,ale ja ho drzela v tech pozicich..chce to vydrzet,ikdyz mimco u toho ryci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí