Zralost na nočník?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1567
15.1.19 18:42

Syn začal spolehlivě chodit na nočník ve 2,5 letech. Násilné vysazování je podle mě k ničemu, každému dítěti „sepne“ jindy. Ideální je na učení léto, kdy může dítě běhat nahaté. Jinak dětské skupiny, jesle,..bez problémů tolerují dítě na plenách do 3let.

A někde jsem četla, že většina dětí je schopna vědomě ovládat svěrače kolem 18měs a často to souvisí i s vývojem řečového centra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
15.1.19 19:13
@TinaAn píše:
Syn začal spolehlivě chodit na nočník ve 2,5 letech. Násilné vysazování je podle mě k ničemu, každému dítěti „sepne“ jindy. Ideální je na učení léto, kdy může dítě běhat nahaté. Jinak dětské skupiny, jesle,..bez problémů tolerují dítě na plenách do 3let.A někde jsem četla, že většina dětí je schopna vědomě ovládat svěrače kolem 18měs a často to souvisí i s vývojem řečového centra.

My patříme asi do té menšiny, protože nevydržíme nemít mokrou plenku ani hodinu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
16.1.19 07:34

Naše malá ve dvou letech ví, co se dělá na nočníku a na záchodě, občas se nechá vysadit, udělá „čšššš“ jakože čurá, spokojeně si zatleská, sleze a vyčurá se do pleny, nebo na podlahu, když ji nenasadím dost rychle. Na nějakej dril nemáme povahu, takže čekáme až jí to dojde, vysvětlujem, a doufáme že do září bude bez plen, aby mohla do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze