Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jadviga píše:
Regino, tak takovje „blázen“ nejsem, to ne, jen bych chtěla kvalitní zrcadlovku s kterou se dá dělat spousta věcíza málo peněz no.. ale to mám asi smůlu.. obyč digitál už fakt nechci, jakmile je šero, nevyfotí to nic skoro
a o kvalitě ani nemluvím no…
Hahaha… tak přesně tohle jsme si říkali taky… teď máme každý svou zrcadlovku, teda konkrétně máme Canon 450D, kterou si půjčuje syn a učí se na ní, a teď jsme si pořídili 7D a objektivy se nám už do brašna nevejdou, dvoustovka ještě jo, ale ta nová šestistovka má své vlastní pozdro a je to spíš jako další brašna s foťákem… takže když jdeme někam ven fotit, tak té výbavy je i s batohem snad víc jak deset kilo… a taky jsme pro začátek chtěli jen něco lepšího, než ten blbej digitál, který nejlíp fotí venku za světla…
Regina Hero píše:
Jo a ještě když už chceš fotit zrcadlovkou, tak je potřeba si uvědomit, že to není jen mačkání spouště jako na digitálu… tedy jde to i tak, na plný automat se dá taky jen mačkat spoušť, akorát to je pak fakt škoda pořizovat si zrcadlovku… ale píšeš, že je digi a zrcadlovka nesrovnatelné, takže předpokládám, že o fotografování víš něco víc… i když s každým novějším typem se to člověk stejně musí učit a než to dostane do ruky, tak udělá hodně snímků nejen podařených…
něco málo vím, fotit mě baví, ale s digitálem už fakt ne ![]()
Regina Hero píše:jadviga píše:Hahaha… tak přesně tohle jsme si říkali taky… teď máme každý svou zrcadlovku, teda konkrétně máme Canon 450D, kterou si půjčuje syn a učí se na ní, a teď jsme si pořídili 7D a objektivy se nám už do brašna nevejdou, dvoustovka ještě jo, ale ta nová šestistovka má své vlastní pozdro a je to spíš jako další brašna s foťákem… takže když jdeme někam ven fotit, tak té výbavy je i s batohem snad víc jak deset kilo… a taky jsme pro začátek chtěli jen něco lepšího, než ten blbej digitál, který nejlíp fotí venku za světla…
Regino, tak takovje „blázen“ nejsem, to ne, jen bych chtěla kvalitní zrcadlovku s kterou se dá dělat spousta věcíza málo peněz no.. ale to mám asi smůlu.. obyč digitál už fakt nechci, jakmile je šero, nevyfotí to nic skoro
a o kvalitě ani nemluvím no…
taky se toho bojim, ale mě budou brzdit finance ![]()
ještě se zeptám - kde se dají koupit dobrý bazarový foťáky? já tam nic nevidím na tom skoda foto
jadviga píše:lowlands píše:18tisíc
Ja tady nebudu hazet, jak kupujeme nebo nekupujeme novy fotak kazdy rok za desetitisice, to ti stejne nepomuze. Ale dam ti praktickou radu, kup si urcite zrcadlovku, pokud mas cas a hlavne chut, se ucit. Zrcadlovka udela krasne fotky, ale pokud s ni clovek umi. Uz to neni digital.Pokud se tomu nechces nejak extra moc venovat, kup si zrcadlovku s prednastavenyma modama. I takove jsou, ale zkusenosti nemam. Pokud se tomu chces venovat trochu vice, pro zacatek je urcite vhodny Nikon D90. Je to starsi typ, ale velice kvalitni fotak, v nekterych vecech lepsi, nez nove z nizsi cenove.
Pokud zacinas, kup si set s objektivem. Casem, kdyz se tomu budes venovat, zjistis, do ceho investovat dale sama.
Ta D90 i s objektivem se da sehnat nova za cca 18k. Za ty penize fakt dobry.to fakt ne, já mám strop deset…ale to už je uplný maximum…
Do 10k urcite sezenes treba na aukro nejakou jetou i s prislusenstvim. Proste si v klidu procti spoustu clanku, rozhodni se, jestli tomu ten cas a penize chces venovat a potom cihej na ten spravny, urcite se objevi. Ted budou vychazet nove modely od Nikon, takze lidi budou urcite starsi prodavat. Preju stastnou ruku. ![]()
martina.se píše:jadviga píše:Určitě by k tomu byl potřeba další objektiv, ale tak na domácí focení to není až tak špatné..
tak to jsem si myslela… ale pokukovala jsem po tomto - znáte?
http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/…n-eos-1100d/#cje třeba další investic?
No pro začátek to stačí, ještě bych přikoupila padesátku objektiv na portréty, ale ta 18 - 55, se kterou to prodávají, pro začátek a na běžné focení stačí…
Hlavne si taky uvedom, ze zrcadlovka je fakt tezka… mame kvuli tomu dva fotaky, kdyz mam cas a naladu taham zrcadlovku, kdyz ne vezmu kvalitni kompakt…
Mam obycejny Nikon D60 (mame ho uz tri roky), nejsem zadny blazen do foceni, ale vim, ze treba objektiv bysme potrebovali uplne jiny, takze na poradny foceni by to chtelo poradny objektiv.
Ja bych za tyhle prachy radsi koupila poradny digital, ktery ma nejakou moznost nastaveni, nez nejakou suntovni zrcadlovku.
jadviga píše:
ještě se zeptám - kde se dají koupit dobrý bazarový foťáky? já tam nic nevidím na tom skoda foto
S tím moc neporadím, my jsme kupovali vždy nové, bazarové kupujeme jen objektivy a to nejvíc asi přes Aukro, ale jen v místě, kde si to předtím můžeme vyzkoušet a prohlédnout, než ho koupíme… ale vím, že u nás měli bazar přímo v jedné fotoprodejně, jeslti to tam ještě je, to nevím, byla jsem tam naposledy před víc jak dvěma roky… ale zkus se podívat u vás, případně ti třeba prodavač poradí…
Anielkha píše:
Hlavne si taky uvedom, ze zrcadlovka je fakt tezka… mame kvuli tomu dva fotaky, kdyz mam cas a naladu taham zrcadlovku, kdyz ne vezmu kvalitni kompakt…Mam obycejny Nikon D60 (mame ho uz tri roky), nejsem zadny blazen do foceni, ale vim, ze treba objektiv bysme potrebovali uplne jiny, takze na poradny foceni by to chtelo poradny objektiv.
Ja bych za tyhle prachy radsi koupila poradny digital, ktery ma nejakou moznost nastaveni, nez nejakou suntovni zrcadlovku.
a pořádný digitál je jaký třebA?
jadviga píše:
jestli bude dobrý ti žádný bazar nezaručí, záleží na solidnosti prodejce, když už bazar, tak bych určitě preferovala osobní předání, obvzlášt u fotáku. Mrkla bych na aukro, bazos a podobné servery, občas se tam objeví slušná nabídka.
jadviga píše:Anielkha píše:a pořádný digitál je jaký třebA?
Hlavne si taky uvedom, ze zrcadlovka je fakt tezka… mame kvuli tomu dva fotaky, kdyz mam cas a naladu taham zrcadlovku, kdyz ne vezmu kvalitni kompakt…Mam obycejny Nikon D60 (mame ho uz tri roky), nejsem zadny blazen do foceni, ale vim, ze treba objektiv bysme potrebovali uplne jiny, takze na poradny foceni by to chtelo poradny objektiv.
Ja bych si treba ted asi poridila neco takoveho http://www.fotoaparat.cz/article/11086/1 Vim, ze to nedela jen Nikon, je to „napul cesty“ mezi zrcadlovkou a kompaktem. Nebo Pen od Olympusu http://www.olympus.cz/…er/21693.htm
Jeste znamy dela hezke fotky timhle http://www.fotoaparat.cz/article/10871/1
Ja bych uz do obyc digitalu taky nesla…tata si ted chtel kupovat fotak, ale vymekl a koupil si lepsi kompakt. Mno neni to ono. Hlavne kdyz nejsou svetelny podminky.
ja taky nejsem nejaky extra fotograf, jeden cas jsem fotila na praktiku, mela jsem k ni i teleobjektiv a makro, teda vlastne furt mam.
pak mi manzel k vanocum z amazonu koupil za polovicni cenu fotak Lumix DMC -L1, musel to teda tahat z ameriky, a s nim se mi teda foti bezvadne. Mam ho uz nekolik let… Ma stare ovladani, coz je pro me lahoda.
furt k nemu chci neco dokoupit, ale jeste jsem se k tomu nedostala, potrebuju makro, blesk…
jelikoz se da ale blesk vyklopit i jen z casti a ne jen dopredu, tak se da pouzit odrazu a perfektne foti v domacich podminkach, i kdyz neni tolik svetla.
sehnat se da uz jen bazaru…
jestli mas cestu do prahy, tak bych se stavila primo ve Fotoskoda ve vodickovy a jukla co maji za nabidku, na miste muzes ronou ozkouset.
Anielkha píše:
nevim jestli mame primo tento typ, ale podobny lumix ma jeste manzel pracovni a foti taky moc dobre. Ted se na nej nekouknu.
suik píše:Anielkha píše:nevim jestli mame primo tento typ, ale podobny lumix ma jeste manzel pracovni a foti taky moc dobre. Ted se na nej nekouknu.
ja myslim, ze uz je nejaky novejsi typ
ja v tomhle moc prehled nemam, treba bude nekdo vedet, ja ted vsude vidim reklamy na ten Nikon 1, i jsem hledala recenze a chvali ho snad.
ale neni to teda fotak za 6tisic.
My mame jako kompakt nejaky Sony, fotky dela docela hezky. Ja ale jsem fakt amater, fotila jsem driv na film na nejaky stary nemecky fotak (ani jmeno si nepamatuju)
tak umim jen pracovat se clonou a casem
a nesnasim foceni s bleskem
Porad koukam po nejakym kurzu, kde by mne naucili vic, ale neni cas… ![]()