Zrcadlovka vs. obyčejný digitál

14546
12.3.12 09:50

zrcadlovka x obyč digitál

Zdravím :mavam:

chtěla bych si pořídit kvalitní fotoaparát v ceně kolem 6tisíc, existuje nějaký takový? mám na mysli, aby fotky vypadaly jako profi, dalo se hodně vymýšlet a tvořit s foťákem a tak. Digitálních obyčejných fotoaparátů jsem měla asi pět a když jsem srovnávala s digitální zrcadlovkou, tak to je nesrovnatelné… existuje nějaký - za málo peněz hodně muziky?

díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
12.3.12 09:54

Zkus kouknout po inzerátech na starší digi zrcadlovku. Fotografové se zbavují foťáku co rok.. Dá se sehnat už od 3-4 tis, normálně je cena 25 a výše.. Třeba Nikon D60 nebo Canon v něčem podobném.. Teda my to tak v rodině děláme, koupíme foťák za 40tku a za rok prodáme max za 5, ono to jde hodně dolu.. Stačí si nechat zkontrolovat zrcadla. Dobré foťáky mají na škoda foto, najdeš na netu.. Jinak pokud chceš nový za tuto cenu, osobně říkám, že neseženeš, ale já jsem úchyl a fotograf, mam jiná měřítka :mrgreen: takže to neber ode mne špatně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
12.3.12 09:55

a nebudeš prodávat náhodou? :mrgreen:
díky za radu, mrknu se - ale bojim se docela, abych nekoupila něco, co už pomalu nefotí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
12.3.12 09:58

a ty stránky jsi myslela skodafoto.cz? tam nic neni… nebo teda odkazy jenom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
12.3.12 09:59

Samozřejmě, že pokud to trochu umíš, umíš pracovat se světlem apod., jsou fotky ze zrcadlovky nesrovnatelné s výtvory z obyčejných digitálů. Já fotím, takže jsem ovlivněná ale za mě - kup zrcadlovku ( Canon, Nikon, v nejhorším Olympus ) ale za šest tisíc opravdu neseženeš. To tak za dvojku digitál s 10 mpx a můžeš jít ven fotit louku, nic perfektního z toho nebude.

Příspěvek upraven 12.03.12 v 10:00

• Citovat
  • Upravit
72725
12.3.12 10:00
jadviga píše:
díky za radu, mrknu se - ale bojim se docela, abych nekoupila něco, co už pomalu nefotí

Teď jsem koupila, tak až za rok :mrgreen: .. švagr taky prodal, foťák půl roku starej, digi zrcadlo s veškerým příslušenstvím za 3,5 tis… Je mi jasné, že se bojíš, ale třeba ta škoda je prověřená, tam mají foťáky dobré, navíc za rok se foťák většinou nepoškodí… Jasné, je třeba zkontrolovat ty zrcadla, bez toho to nejde, ale jak to beru za lidi v rodině, tak technika jde kupředu, musíme to dost často měnit a prodáváme fakt levně. Starý foťák by se nám akorát válel doma.. Ale třeba někdo jiný poradí jinak, připsala jsem jen svůj názor a zkušenost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
12.3.12 10:01

tak to jsem si myslela… ale pokukovala jsem po tomto - znáte?
 http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/…n-eos-1100d/#c

je třeba další investic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
12.3.12 10:02
martina.se píše:
jadviga píše:
díky za radu, mrknu se - ale bojim se docela, abych nekoupila něco, co už pomalu nefotí
Teď jsem koupila, tak až za rok :mrgreen: .. švagr taky prodal, foťák půl roku starej, digi zrcadlo s veškerým příslušenstvím za 3,5 tis… Je mi jasné, že se bojíš, ale třeba ta škoda je prověřená, tam mají foťáky dobré, navíc za rok se foťák většinou nepoškodí… Jasné, je třeba zkontrolovat ty zrcadla, bez toho to nejde, ale jak to beru za lidi v rodině, tak technika jde kupředu, musíme to dost často měnit a prodáváme fakt levně. Starý foťák by se nám akorát válel doma.. Ale třeba někdo jiný poradí jinak, připsala jsem jen svůj názor a zkušenost :nevim:
škoda, že jste prodali už ;)

tak kdyby někdo prodával, dej vědět :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.3.12 10:08

Záleží, co od focení očekáváš… starší tělo zrcadlovky se dá koupit i do deseti tisíc, ale nejvíc tě budou stát objektivy… a až si pořídíš nějaký slušný objektiv, tak zjistíš, že když chceš fotit venku krajinky, tak by bylo záhodno pořídit si pár filtrů, až toho budeš mít víc, tak si koupíš větší brašnu, potom stativ, zjistíš, že potřebuješ lepší a silnější blesk, než je ten zabudovaný, takže dalších pár tisíc za tohle a tamhleto… takže ve výsledku do toho vrazíš jako do ojetého auta a budeš nadšeně hltat informace, jakou novinku zase dali do prodeje a už to bude… závislost jako vyšitá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
12.3.12 10:10

Regino, tak takovje „blázen“ nejsem, to ne, jen bych chtěla kvalitní zrcadlovku s kterou se dá dělat spousta věcí :mrgreen: za málo peněz no.. ale to mám asi smůlu.. obyč digitál už fakt nechci, jakmile je šero, nevyfotí to nic skoro :roll: a o kvalitě ani nemluvím no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.3.12 10:12
jadviga píše:
http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/…n-eos-1100d/#cje třeba další investic?

Určitě by k tomu byl potřeba další objektiv, ale tak na domácí focení to není až tak špatné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
12.3.12 10:12

Ja tady nebudu hazet, jak kupujeme nebo nekupujeme novy fotak kazdy rok za desetitisice, to ti stejne nepomuze. Ale dam ti praktickou radu, kup si urcite zrcadlovku, pokud mas cas a hlavne chut, se ucit. Zrcadlovka udela krasne fotky, ale pokud s ni clovek umi. Uz to neni digital.

Pokud se tomu nechces nejak extra moc venovat, kup si zrcadlovku s prednastavenyma modama. I takove jsou, ale zkusenosti nemam. Pokud se tomu chces venovat trochu vice, pro zacatek je urcite vhodny Nikon D90. Je to starsi typ, ale velice kvalitni fotak, v nekterych vecech lepsi, nez nove z nizsi cenove.

Pokud zacinas, kup si set s objektivem. Casem, kdyz se tomu budes venovat, zjistis, do ceho investovat dale sama.

Ta D90 i s objektivem se da sehnat nova za cca 18k. Za ty penize fakt dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.3.12 10:13

Jo a ještě když už chceš fotit zrcadlovkou, tak je potřeba si uvědomit, že to není jen mačkání spouště jako na digitálu… tedy jde to i tak, na plný automat se dá taky jen mačkat spoušť, akorát to je pak fakt škoda pořizovat si zrcadlovku… ale píšeš, že je digi a zrcadlovka nesrovnatelné, takže předpokládám, že o fotografování víš něco víc… i když s každým novějším typem se to člověk stejně musí učit a než to dostane do ruky, tak udělá hodně snímků nejen podařených…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
12.3.12 10:14
martina.se píše:
jadviga píše:
http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/…n-eos-1100d/#cje třeba další investic?
Určitě by k tomu byl potřeba další objektiv, ale tak na domácí focení to není až tak špatné..

myslíš jako kdybych chtěla fotit jako profk nebo poloprofík? nebo kdybych si ho koupila tak je to nutnost.. aby ty fotky k něčemu byly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
12.3.12 10:16
lowlands píše:
Ja tady nebudu hazet, jak kupujeme nebo nekupujeme novy fotak kazdy rok za desetitisice, to ti stejne nepomuze. Ale dam ti praktickou radu, kup si urcite zrcadlovku, pokud mas cas a hlavne chut, se ucit. Zrcadlovka udela krasne fotky, ale pokud s ni clovek umi. Uz to neni digital.

Pokud se tomu nechces nejak extra moc venovat, kup si zrcadlovku s prednastavenyma modama. I takove jsou, ale zkusenosti nemam. Pokud se tomu chces venovat trochu vice, pro zacatek je urcite vhodny Nikon D90. Je to starsi typ, ale velice kvalitni fotak, v nekterych vecech lepsi, nez nove z nizsi cenove.

Pokud zacinas, kup si set s objektivem. Casem, kdyz se tomu budes venovat, zjistis, do ceho investovat dale sama.

Ta D90 i s objektivem se da sehnat nova za cca 18k. Za ty penize fakt dobry.

18tisíc 8o to fakt ne, já mám strop deset…ale to už je uplný maximum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová