Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
před 2 týdny jsem si koupila ve zverimexu morče, ale najednou se mi zdá, že má nějak větší zadní částě těla, jako kdyby u nožiček měla 2 vaky, když jí rukama obejmu, cítím jako by měla několik srdcí a ty nepravidelně tloukly. Je možné aby byla březí? ![]()
no jasně že je, já měla samičku, pořídila jsem jí kamarádku, a ta za 2 týdny porodila samečka
![]()
Je
My jsme si taky minulý rok koupili morče 2v1
Porodila přesně 60 dní po nákupu a morčata jsou březí… no kolik…no přesně 2 měsíce ![]()
Rekla bych, ze je to absolutne normalni, ze samicky ze zveraku se prinasi brezi (my uz 4×).
a jak je to u morčat s porodem? je vše v klidu nebo tomu mám věnovat zvláštní péči?
a není to jako u králíků, že když má samička poprvé malé že je rozcupuje nebo tak něco? ![]()
ne, ona porodí v pohodě, ani o tom nebudeš vědět
mládě se hned narodí chlupaté a vidí, samo hned žere a k tomu ještě saje mlíčko akorát když bude rodit (nejčastěji rod v noci) potřebuje na to klid. ta moje byla dokonce tak šikovná, že po sobě uklidila a nenašla jsem v kleci ani kapku krve
tak to jsem moc ráda
a kolik musí být těm malým, když je budu chtít dát pryč? ![]()
ježiši to už jsem zapoměla, ale mám pocit že samečci se odstavují dřív, protože jsou hrozně rychlí v tom ty ostatní zase oplodnit
kouknu na net, vydrž
no to mě taky trápí - aby je zas sameček neoplodnil
a moc ti děkuju ![]()
Asi tak 6 týdnů…my jsme dostali malou ta porodila 2,jedno byl kluk tak když jsem viděla že po nich začíná skákat tak šup a šel do zverimexu…nechala jsem si akorád tu mámu a její dceru…Ted jsou jak králíci,říkám že mají jateční váhu a že je pošlu do Argentiny na dovolenou,tam se totiž konzumujou!!…Mršky a kolik toho sežerou..a jak reagujou na lednici to je řevu!!
![]()
si pamatuju jak jsem vařila a ta jedna samice byla hrozně nenažraná a najednou slyšim jak piští.....tak vezmu mrkev a jdu k ní se slovy…ty sv.ně chlupatá, máš zase hlad, jo? no a jak jí podávám tu mrkev, koukám jak je pod ní cosi chlupatého
jsem z toho byla úplně vyplesklá ![]()
Takže dneska ve 4:30 začala moje Minnie rodit
máme dvě krásňoučká morčátka
a zvládla to na jedničku a krásně se o ně stará
moc vám děkuju, že ste mi do začátku pomohli
teď jsem si ale vzpoměla na jednu věc - včera sem jí nestihla uklidit klec a potřebovala sem to udělat dnes, co dělat když porodila? kdy jí to můžu uklidit? Moc vám děkuju! ![]()
počkej…asi tak 2 týdny určo…aby se nelekla a nesežrala mladé nebo nepřestala kojit!!Holt to budete muset vydržet…někdo mi říkal i 4 týdny??Nejsem si jistá,nebo se zkus zeptat na veterině… ![]()