Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Pokud doplácí a plní částky tak mu to rušit nebudou. Můj manžel to taky tak měl.. rok byl doma. Ale dopláceli jsme, dokonce i na alimenty aby bylo vše pokryté. Na konci měl ještě splaceno více než minimum.
@Anonymní píše: Více
Vsechno doplacime, jen to je ted hodne tezke jak ma ty zdravotni problemy. Ja premyslela, jestli neposlat nejakou vetsi castku pro jistotu, treba 20 tisic.
je třeba jen komunikovat s IS. jak plní myslím že bude vše ok.
Dekuji, on se vubec neozyva, tak asi je vsechno ok. Kazdopadne jsem nejaka nesva, koukala jsem na IR kde bylo sdeleni spravce o plneni oddluzeni a tedy nerozumim tomu. Manzel zaplatil za rok 65 tisic, IS mel celkove 28 tisic za rok a veritelum slo jenom 7 tisic, coz je strasne malo. A vubec mi to nevychazi. Kdyz pocitam 65 tisic - 28 tis - 7 tis = 30 tis. Kde je tech 30 tis?
Pokud platí a navíc je ještě pn, tak mu to nezruší, nemají důvod.
Insolvence je snad horší než exekuce, exekuci zaplatíš a hotovo. V insolvenci platíš hlavně toho správce a věřitelům jde minimum.
Buď v klidu, viděla jsem u několika lidí, že ne to úplně pekli a soud se opravdu intenzivně několik měsíců snažil je zkontaktovat a řešit to s nimi, než došlo k ukončení. Manžel platí, doplácíte, takže není důvod.
Jo a manžel může přinejhorším požádat o přerušení insolvence, dá se to max na rok. Je to pro tyhle případy.
a jak to můžeme vědět?? proč se nezeptate správce?
@Klaudie_D píše: Více
Jak můžeš napsat takovou hovadinu? Jsi v životě v praxi exekuci a insolvenci neviděla co? Při exekuci taky platíš veškeré náklady soudů a exekutora. A v exekuci musíš doplatit všechno, což při insolvenci ani zdaleka nemusíš. A jinak stačí v insolvenci zaplatit 100% pohledávek a taky je hotovo. Ale s tím tam lidi nechodí.
Nejdřív bych si ujasnila co znamenají ty dva pojmy a až pak reagovala. Píšeš totiž nesmysly ![]()
@Cenarius píše: Více
Ale no, máš to z krku hned. U insolvence nevíš do poslední chvíle jestli tě oddluží. Může se stát, že po letech trápení a strádání tě neoddluží. A pak zas exekuce samozřejmě plus penále zpětně.
Absolutně nerozumíš tomu jak obě ty věci fungují a jaký je jejich účel. Nemá smysl se o tom s tebou dal bavit.
Manzel je v insolvenci, bohuzel ma zdravotni problemy pres pul roku, dostava nemocenskou. Z nemocenske mu strhavaji a posilaji insolvencnimu spravci a manzel pak jeste doplaci. Manzel ted chodi na ozarovani, pn bude jeste dva mesice.
Muzou mu insolvenci zrusit, kdyz tam jsou zdravotni duvody? Insolvencni spravce o vsem samozrejme vi.