Co dříve? Hypotéka, nebo dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.3.25 20:38

co dříve? hypotéka, nebo dítě?

Dobrý večer všem! Abych Vás uvedla do děje. Jsme mladý pár, já 22 let, přítel 23 let. Já budu mít brzy vystudovanou VŠ. Uvažujeme, zda mít ihned první dítě a potom si vzít hypotéku, až nebudu na rodičáku, nebo první hypotéku a děti až déle. Zvažujeme momentálně mít miminko a potom už mít v klidu hypotéku, kterou budeme splácet oba. Máme našetřené 4 miliony, ale to na domek nestačí, ještě tak 3 miliony bychom potřebovali. Přítelovo plat je 60 000. Beru všechny názory a konstruktivní kritiku. Hezký zbytek večera.
EDIT: abyste chápali, proč teď řeším dítě. Již od 17 je mi od gynekologa doporučováno, ať to moc kvůli zdr. problémům neodkládám. Jen bych chtěla slyšet i jiné názory, zda je to zvladatelné.

Příspěvek upraven 02.03.25 v 21:00

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4164
2.3.25 20:41

Kde bydlíte teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 20:43

@Karamba2020 v rodinném domě s rodiči. Je dvougenerační.

• Citovat
  • Upravit
3680
2.3.25 20:44

Jsem uz starsiho data vydani, a tak mi jsou tyto uvahy cizi. Jestli je tohle smysleni dnesni standard, tak je to smutne. Proc mas pocit, ze musis ve svych 22 letech bydlet ‚ve svem‘? Co budes budovat ve 30, 40,…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
2.3.25 20:46

Mohla bych se zeptat, jak se vám podařilo našetřil 4 miliony?
Není to rýpání, jen čirá zvědavost :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.25 20:47

@Fee-bee Pokud bude dítě, tak bychom rádi bydleli už sami.

• Citovat
  • Upravit
11796
2.3.25 20:48

Napřed hypotéku a vlastní bydlení. Dítě až pak…vícegenerační bydlení může udělat ve vztahu neplechu zvlášť když tam přijde miminko a dojde ke střetu generacnich názoru na výbavu, výchovu a nevyžádané rady od prarodičů člověk posloucha tak 2× do hodiny…cely den..každý den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 20:49

@bedrisek Dar od rodičů.

• Citovat
  • Upravit
10831
2.3.25 20:49
@bedrisek píše: Více

Taky mne to zaujalo. Kdyby pritel pracoval uz 5 let, je to 66 tisic mesicne, coz je o 6 tisic vic nez jeho plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8894
2.3.25 20:50

Pozemek máte svůj nebo budete teprve kupovat?
Barák bude svépomocí nebo firma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
2.3.25 20:50
@Anonymní píše: Více

Aha, takže nenašetřili

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.25 20:52

@Vladusxx já to právě smýšlela tak, že buď si vezmeme hypotéku, tu budeme platit oba, potom přijde po pár letech dítě a na hypotéku bude v podstatě partner sám, nebo mít teď dítě, být s ním doma třeba 2 roky, potom jít do práce, vzít hypotéku a být na ní už dva. Je to těžké. Moc děkuji za názor.

• Citovat
  • Upravit
4164
2.3.25 20:53
@Anonymní píše: Více

U rodičů tvých nebo partnera?
Každopádně nejdřív bych šla do práce, osamostatnila se a pak uvažovala o dětech. V tvém věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@bedrisek důležité je, že je máme ;) nedostali jsme přímo tolik, ale zbytek byl za ty léta našetřen.

• Citovat
  • Upravit
11796
@Fee-bee píše: Více

Rodinu, kariéru? Já celkem lituji že jsem toho pravého potkala až po třicítce takže než se děti poněkud osamostatní a vylétnou z hnízda tak už mi bude přes 50…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel