Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Jsem uz starsiho data vydani, a tak mi jsou tyto uvahy cizi. Jestli je tohle smysleni dnesni standard, tak je to smutne. Proc mas pocit, ze musis ve svych 22 letech bydlet ‚ve svem‘? Co budes budovat ve 30, 40,…?
Mohla bych se zeptat, jak se vám podařilo našetřil 4 miliony?
Není to rýpání, jen čirá zvědavost ![]()
Napřed hypotéku a vlastní bydlení. Dítě až pak…vícegenerační bydlení může udělat ve vztahu neplechu zvlášť když tam přijde miminko a dojde ke střetu generacnich názoru na výbavu, výchovu a nevyžádané rady od prarodičů člověk posloucha tak 2× do hodiny…cely den..každý den…
@bedrisek píše: Více
Taky mne to zaujalo. Kdyby pritel pracoval uz 5 let, je to 66 tisic mesicne, coz je o 6 tisic vic nez jeho plat.
Pozemek máte svůj nebo budete teprve kupovat?
Barák bude svépomocí nebo firma?
@Vladusxx já to právě smýšlela tak, že buď si vezmeme hypotéku, tu budeme platit oba, potom přijde po pár letech dítě a na hypotéku bude v podstatě partner sám, nebo mít teď dítě, být s ním doma třeba 2 roky, potom jít do práce, vzít hypotéku a být na ní už dva. Je to těžké. Moc děkuji za názor.
@Anonymní píše: Více
U rodičů tvých nebo partnera?
Každopádně nejdřív bych šla do práce, osamostatnila se a pak uvažovala o dětech. V tvém věku.
@bedrisek důležité je, že je máme
nedostali jsme přímo tolik, ale zbytek byl za ty léta našetřen.
@Fee-bee píše: Více
Rodinu, kariéru? Já celkem lituji že jsem toho pravého potkala až po třicítce takže než se děti poněkud osamostatní a vylétnou z hnízda tak už mi bude přes 50…
Dobrý večer všem! Abych Vás uvedla do děje. Jsme mladý pár, já 22 let, přítel 23 let. Já budu mít brzy vystudovanou VŠ. Uvažujeme, zda mít ihned první dítě a potom si vzít hypotéku, až nebudu na rodičáku, nebo první hypotéku a děti až déle. Zvažujeme momentálně mít miminko a potom už mít v klidu hypotéku, kterou budeme splácet oba. Máme našetřené 4 miliony, ale to na domek nestačí, ještě tak 3 miliony bychom potřebovali. Přítelovo plat je 60 000. Beru všechny názory a konstruktivní kritiku. Hezký zbytek večera.
EDIT: abyste chápali, proč teď řeším dítě. Již od 17 je mi od gynekologa doporučováno, ať to moc kvůli zdr. problémům neodkládám. Jen bych chtěla slyšet i jiné názory, zda je to zvladatelné.
Příspěvek upraven 02.03.25 v 21:00