Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Bohužel ceny nemovitosti jsou vyšší a vyšší, otázka je, kdybyste si udělali teď dítě, jestli to za pět let bude až takový rozdíl. Ja bydlím v řadovém rodinném domku ve městě, ne někde na vesnici, dům má hodnotu 4 miliony. Je to v Olomouckém kraji. Takže fakt záleží, kde bydlení hledáte. A furt ta splátka nebude tak velká, když už 4 miliony mate, jak kdybyste si museli brát hypotéku na celou částku. Chtělo by to se porozhlédnout jak daleko od současného bydliště byste byli ochotni bydlet, cena nemovitosti, propočítat si to s přítelovým příjmem a připočítat k tomu rodičovskou a jestli byste vycházeli, třeba to nebude tak hrozné. S rodiči bych určitě bydlet nechtěla. Lepší je mít to svoje a své soukromí i svou zahradu. S dítětem bych dlouho nečekala, první dítě jsem měla po dvacítce a bylo to v pohodě všechno, plná energie. Teď mi je přes 30 a všechno je jiný. Asi je fakt lepší si dítě udělat dřív, když ta možnost je. Navíc to druhé dítě jsme museli na IVF, už mi nešlo otěhotnět a to nejsem tak stará.
@Tarena … Zakladatelka se spíš přišla vychloubat a honit triko. Pro nechápavě. ![]()
@liptom píše: Více
A? Mame deti, mame bydleni.
Ja bych na jejim miste sla nejdrive do hypo, at pak neni problem s prijmem. Ona neco odpracovat.
Jedine co mne udivuje je, ze nevi co je ji zdravotne. Doktor ji rekne dite co nejdříve, mate problemy a ji nezajima, zda bude za par let neplodna, nebo jen to pujde hur, nebo jen ivf. To bych jako od studenkty VS necekala ![]()
@liptom ještě dodám, kdybych tyto info nenapsala, tak zase budete rýpat, že jak můžete radit, když neznáte situace, Vám se zřejmě nikdy nic líbit nebude.
@liptom píše: Více
Vždyť ono ve výsledku není vůbec čím
Školu ještě nemá dodělanou, v životě nepracovala, své peníze nemá, zdravá taky není a že by se rýsovala žádost o ruku, to taky nevypadá. Jediné, čím se může „chlubit“, je poděděných pár milionů, což je sice skvělý start do života, ale taky se bude muset zasnažit sama, jinak si ten život může podělat miliony nemiliony.
Zakladatelko, proč neodpovíš na to vlastnictví nemovitosti? Jak to chcete vyřešit, když ty dáš do baráku 4 mio a on tak maximálně pár našetřených tisíc? ![]()
@Tarena co souvisí muj zdr. stav s tím, ze jsem studentka?
Gynekolog mi řekl, ze to budeme resit, až to bude aktuální, vic vedet asi od něho nepotrebuji ![]()
@Anonymní píše: Více
zvolila bych svatbu- hypotéku (dořešit vlastní budoucího domu)- během toho rok či dva pracovat a pak dítě. Jednak budeš mít mateřskou, budeš se mít kam vrátit, a budeš mít i nějakou praxi. A čím dřív bude hypo, tím delší dobu splácení můžete mít a tím i menší splátky, které zvládnete platit i během RD. Jen bych si teda část finanční hotovosti dala bokem, třeba na termínovaný vklad a měla rezervu kdyby cokoli…
@Anonymní píše: Více
ještě promyslete poměr vlastnictví domu- jestli chcete jet ve všem napůl, nebo v poměru toho, co do toho kdo dá před manželstvím…
@andrasteia píše: Více
Za mě ano - svatba je něco, co ti dva společně dokázali a na čem budou nadále stavět ![]()
@andrasteia píše: Více
Taky mi nepřijde.. Vdaná nejsem, ale máme majetek pul na půl, kolega porad svatba, svatba, co by kdyby, nejste svoji..
No tak se teď rozvádí a je na tom hůř, než kdyby zenatej nebyl.. Barák je tchyne, takže z toho nemá nic a z auta, který je psaný na něj ještě musí vyplatit manželku
nehledě na to, že do baráku investoval dost peněz
A chceš se tím živit?