Co dříve? Hypotéka, nebo dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6626
2.3.25 21:08

Práce, praxe, hypotéka a dítě až potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10894
2.3.25 21:08
@Anonymní píše: Více

Vzdyt pises, ze zbytek byl nasetren? To tebou?

No pokud je vse od tebe, i pozemek, tak urcite at mas aspon 75% nemovitosti. Na druhou stranu te partner bude na rodicovske zivit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 21:09

Pro anonyma: 4 miliony na dům, který chceme nestačí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.25 21:11

@Tarena to, co jsme našetřili je na půl. Ale není to závratná částka.

• Citovat
  • Upravit
3978
2.3.25 21:22

Za mě prvně dům, potom dítě. Naopak byste to pořád odkládali a stále byste bydleli u rodičů, si myslím. A finančně by stále bylo něco důležitějšího… My jsme se s manželem potkali v mých 21, jeho 30. Prvně jsme bydleli v bytě jeho strýce, pak jsme si na úvěr pořídili vlastní, vzali se, koupili si nové auto a až teď (já za chvíli 27, manžel za chvíli 36) se snažíme o dítě. Jaké máš zdravotní problémy, že doktor doporučuje co nejdřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 21:25

@bonsaj493 až do teď jsem měla ms třeba 3× za rok a prý mám nějaké cysty. Více jsem nezkoumala, jen řekl, že v pozdějším věku by mohl být problém otěhotnět.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.25 21:32

No tak bude většina majetku Tvoje a dobře si to pohlídej…taky jsme měli výhodu jen z jedné rodiny a i když se nehodláme rozvádět, není to 50 na 50…

• Citovat
  • Upravit
903
2.3.25 21:35

Já být tebou jdu alespoň na rok do práce abys měla mateřskou a nějaké zkušenosti a pak jdu klidně do dítěte …ja jsem třeba chtěla bydlet 2generacne s mamkou, mame super vztah a i partner ji ma rad ale nedáme dohromady tolik aby z toho byl barák ale praktikujeme to takhle v jednom paneláku 😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
2.3.25 21:37

Mne tedy prijde rozumne si vzit takovou hypoteku, aby byla zvladatelna i jen jednim z paru, tj. i behem materske.

Nebydlela bych s rodici, a uz vubec ne dohromady jeste s ditetem. Vetsine lidi to fakt zhorsi rodinne vztahy.

Příspěvek upraven 02.03.25 v 21:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3978

Nemyslel syndrom polycystických vaječníků? S tím se otěhotnět dá i později, jen to chce většinou pomoc lékaře (ale nemusí být). Úplně bych na tom ani teď nestavěla, i teď to může trvat. Hlavně je i důležité získat nějakou praxi, protože žena hned po škole a následně hned mateřské nemá tak široké možnosti…

Příspěvek upraven 02.03.25 v 21:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Sisi 14 děkuju moc za podporu☺️ ne každý má vztah s rodiči špatný, též se tu s mamkou mám moc dobře😊

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.25 21:38

@bonsaj493 možná to bude ono. Každopádně děkuji za názor. Momentálně to vidím stejně, alespoň na ten rok půjdu😊

• Citovat
  • Upravit
564
2.3.25 21:42
@Fee-bee píše: Více

Mají 4 miliony, proč by je nechávali 10 let hnít a dál žili s rodiči? Nic tím nezískají, nemovitosti budou jen dražší. My jsme si vlastní bydlení zajišťovali ve věku zakladatelky a to i bez takto vysoké hotovosti a nelituji, pořád je co budovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 21:45

@Hrnek kafe přesně tak.

• Citovat
  • Upravit
9051
2.3.25 21:46

Pokud mají dobré vztahy v rodině. Proč by měl být problém, že během stavby svého zůstanou ve vícegeneračním domě rodičů? Mají pozemek, solidní částku a zbytek si vezmou úvěr. Solidní podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel