Co dříve? Hypotéka, nebo dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10869
2.3.25 20:53

Jaky budes mit plat az dostudujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
2.3.25 20:54
@Anonymní píše: Více

Rodičů tvých nebo partnera?
Informace z tebe lezou jak z chlupatý deky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
2.3.25 20:54

Já myslím, že zvládnete hypo, i když budeš na rd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.25 20:55

@Karamba2020 u mých rodičů, máme pěkný vztah.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.25 20:56

A vy nechcete cestovat, poznat svět, mít pracovní zkušenosti atd?

Pokud moc toužíte po dítěti, tak mějte klidně dítě a hypotéku až pak.

Být mladší, mít podobně úspory. Tak bych se při současném světovém dění neupinala k jednomu místu a tím spíš ne ve východoevropských končinách.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.25 20:56

@Kelsey1 pozemek máme svůj a s částečnou prací pomůže rodina.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.25 20:58
@Karamba2020 píše: Více

Neb je to pravděpodobně troll. Ve 22 letech bude mít brzy hotovou VŠ. :lol: No pokud tím myslí Bc tak možná ano, alentim bych neříkala dokončená vs studia.

• Citovat
  • Upravit
22557
2.3.25 20:58

Prvni bydleni a pak dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11843
2.3.25 20:59

Já bych do vícegeneračního bydlení nikdy nešla…stačilo když jsem už jako dospělá bydlela ještě pořád u rodičů a naše názory se v lecčem dost lišily…nedovedu si představit že bych tam měla ještě partnera natož dítě…a to máme vztahy jinak dobre..co jsem se odstěhovala tak dokonce výborne…ale to společné bydlení fakt nedělalo dobrotu. Navíc jste mladi…
No a když to vezmu ještě z té finanční stránky..tak nám to třeba vyjde tak že já bych se teď v říjnu měla vrátit po rodičovské do práce a v prosinci nám skončí fixace hypotéky..a protože od doby kdy jsme si hypotéku brali mi úroky rapidně stouply tak nám asi splátky taky vystřelí o pár tisícovek..takže se bude velice hodit že už budeme mit zase dvě výplaty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9032
2.3.25 21:01

My jsme se první vzali. Rodiče mají barák pro tři generace. Chvilku jsme žili v jednom bytě v jejich domě. Což hodně pomohlo. Hned po svatbě jsme řešili koupi pozemků, plány, povolení stavby a úvěr. Mezitím se zadělalo na první dítě. Ve finále jsme stáhli žádost o povolení ke stavbě. Koupili jsme tehdy starý barák v centru města, který byl blíž manželově práci. Teprve přišla řada na úvěr na barák. Ale taky pro nás bylo důležité zajistit bydlení, hnízdit. Tam se nám nelíbilo. Nejsme duší do města. Takže jsme opravený po pěti letech střelili a koupili hrubou stavbu rozumný kousek za městem. A dodělali ji na naše přání. Ten původní pozemek jsme nechali, až budou chtít někdy děcka začít hnízdit.
Když máte pozemek. A nějaký základ financí. A velkou pomoc od rodičů, že můžete během stavby bydlet u nich. Klidně bych šla do dítěte během stavby.

Příspěvek upraven 02.03.25 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
2.3.25 21:02

Asi bych řešila hlavně to, kde máte ty peníze teď? Zainvestované? Nebo jen na spořáku? Ceny nemovitostí i stavebního materiálu rostou, říká se, že to levnější už nikdy nebude… Bála bych se, aby vám ty peníze nepožrala inflace. Pokud je nemáte nějak výhodně uložené, tak bych asi raději šla hned do té hypotéky a začala stavět… Pokud si budete brát hypo 3 miliony, tak bych se toho vůbec nebála, to je v dnešní době nic a dá se to v pohodě zvládnout i při mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35798
2.3.25 21:02

No, ono je dost podstatné kdo je dostal a od koho, protože kdyby náhodou aby se o to nepřišlo :nevim: Koho bude pozemek a pak kdo a jak si bude brát hypotéku. Láska je hezká věc, ale taky myslet na zadní kolečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 21:04

@K92 máme penize na účtě a potom další nemovitost, ale tu v nejbližší době neplánujeme prodat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.25 21:06

@pikola rozumím, jak to myslíte. Vše, co máme je od mých rodičů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.25 21:08

Takže mate, pozemek, mate 4 mega, lidi na práci a přemýšlíte jestli dítě nebo hypotéku? :think: mit pozemek tak za 4 mega v pohodě postavíme barák :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel